Skip to content
Kezdőlap » Hírek, események » Csokis croissant reggelire? Naná!

Csokis croissant reggelire? Naná!

4.1
(19)

Nem kell egész Franciaországig elmenned, ha egy finom csokis croissant-ra vágysz! Ezt valószínűleg te is tudtad, de talán azt nem, hogy leveles tészta helyett, házilag is olyan finomat gyúrhatsz, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána!

Mik a jó csokis croissant ismérvei? Kívül ropogós, belül omlós és puha, a csokoládé pedig melegen olvad szét a szádban. Garantáljuk, hogy ez a recept lesz az összes közül a kedvenced és a családod ezentúl nap, mint nap nyaggatni fog, hogy reggelire csokis croissant-ot akarnak enni.

Hozzávalók a tésztához

  • 1 db nagyobb méretű tojás
  • 60 dkg finom liszt
  • 3 dl tej (lehet növényi is, mandulatejjel is nagyon finom!)
  • 10 dkg vaj
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • egy csipet só
  • 3 dkg élesztő

Hozzávalók a csokoládés töltelékhez

  • 1 evőkanál kakaópor
  • 100 g étcsokoládé por (csokipasztilla)
  • 20 dkg vaj
  • 10 evőkanál méz
  • + méz a kenéshez
To’ak 100%-os csokoládé por

Elkészítés

Egy deciliter tejet melegíts fel, majd adj hozzá egy evőkanál mézet, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. A tojást keverd ki a mézzel, a vaníliás cukorral és a vajjal, add hozzá a csipet sót, majd fokozatos keverd össze a liszttel és végül az élesztős keverékkel dolgozd el. Ezután jöhet apránként a maradék langyos tej, ha mindet beleöntötted,  kézzel jól dagaszd meg. Takard le és keleszd duplájára.

Amíg kel a tésztád, készítsd el a tölteléket. Vízgőz felett olvaszd fel a vajat és az apró darabokra vágott töltött étcsokoládé pasztillát. Amikor szoba hőmérsékletűre hűlt a csokoládés massza, add hozzá a mézet és a kakaóport. Érdemes néha megkóstolni, mert ha nem elég édes, akkor időben kell az ízén javítani!

Ha a tészta megkelt, válaszd két egyenlő részre és körülbelül 2 mm átmérőjű vastagságúra nyújtsd ki őket. Kend meg az egyiket a töltelék felével és mint egy tortát, vágd szeletekre (10-12 szeletre). Az így kapott háromszögeket tekerd fel és helyezd  a csokis croissant-okat zsírpapírral bélelt tepsibe. A másik tésztarésszel is ugyanígy járj el, majd kend meg a tetejüket mézzel és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt süsd őket készre.

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 4.1 / 5. Szavazatszám 19

Még nem érkezett értékelés...