Posted on

Az étcsokoládés csiga, ami kívül ropog, belül omlik

étcsokoládés csiga

Van egy rossz szokásom. Ha a pékségben megérzem a friss kakaós csiga illatát, sohasem tudok ellenállni. S hiába finom és hiába esik abban a pillanatban nagyon jól, később mindig rájövök, hogy otthon, házilag kellett volna elkészítenem, mert az úgy az igazi.

Én nem ismerek olyan személyt, aki ne szeretné ezt a péksüteményt, így jó gondolatnak érzem, hogy megosszam Veletek az általam preferált receptet.Két kézzel gyúrt kelt tésztából, felturbózva egy kevés étcsokoládéval és jó alaposan meghintve porcukorral.

Ha összefutott a nyál a szádban, akkor görgess lentebb a receptért!

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál félzsíros tejföl
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2.5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 4 ek cukor
  • 4 ek kakaópor
  • 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 g étcsokoládé

Az étcsokoládés csiga elkészítése

Tészta:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokon, légkeveréses fokozaton!

A cukrot keverd el a tejben, majd langyosítsd fel és morzsold bele az élesztőt, hogy az felfusson. A tészta többi hozzávalóját öntsd bele egy tálba és add hozzá az élesztő és tej keverékét is. Kezdd el összegyúrni a tésztát, ha ragad akkor adj még hozzá lisztet, ugyanis lágy, de egyáltalán nem ragacsos tésztát kell kapnod. Ha kész a tészta, akkor terítsd le egy konyharuhával és hagyd kelni körülbelül húsz percig. Ez idő alatt nyugodtan elkészítheted a tölteléket.

A cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport dolgozd össze. Az étcsokoládét vágd apró darabokra és add hozzá a száraz kakaós cukorhoz. Ha van otthon vaníliarudad vagy rumaromád, akkor nyugodtan megbolondíthatod velük töltelék ízét. Érdemes megkóstolnod mielőtt felhasználod, nehogy a csokoládétól keserű legyen.

Ha megkelt a tészta, egy lisztezett deszkán óvatosan fél centi vastagságúra és téglalap alakúra nyújtsd ki, majd kend meg olvasztott vajjal és szórd rá a tölteléket. Ha marad olvasztott vajad, azt nyugodtan rácsepegtetheted. Ne ijedj meg, ha nem lesz a töltelék a tésztán egyenletes, ez majd javul, amint feltekered.

A tésztát a hosszabbik oldalánál tekerd fel és vágd 1,5-2 ujjnyi vastagságú szeletekre. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd 10-12 perc alatt süsd készre a csigákat. Melegen, porcukorral tálald!

TIPP: ha nem szeretnél kínlódni a csigák felszeletelésénél, akkor használj kés helyett fogselymet!

Posted on

A világ legegyszerűbb finomsága: a csokis rolád

étcsokis rolád recept

Vannak olyan napok, amikor egyáltalán nincsen kedvem túlkombinálni a sütés-főzést. Ilyenkor nyúlok azokhoz az alapreceptekhez, mint amilyen a csokis rolád, amiket 2019-ben sokan kezdenek elfelejteni, mert már nem olyan trendi ezeket pakolni az asztalra.

Nos, ha őszinte akarok lenni, az én konyhai szótáramban egyáltalán nem szerepel ez a szó, sem a kinézet. Engem egyedül az érdekel, hogy valami finom-e vagy sem. Márpedig ez a hagyományos csokoládés rolád rettentő finom. Éppen ezért hoztam el Nektek ezt az egyszerű, de annál ízletesebb receptet. Bátran készítsétek el az ehhez hasonló édességeket is a vendégeknek és a családnak, mert biztos, hogy nem érkezik rá panasz. Szó, ami szó a menő pop cake és quesadilla receptek után itt a nagyiféle csokis tekercs!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db nagyobb tojás
  • 150 g búza finomliszt
  • 150 g cukor
  • 5 dkg cukrozatlan holland kakaópor

A töltelékhez:

  • 60 g étcsokoládé, vagy csokipasztilla
  • 300 g vaj
  • 400 ml mandulatej (nyugodtan használhatsz tehéntejet is, de a mandulatej nagyon különleges ízt kölcsönöz neki)
  • 3 db tojássárgája
  • 20 g búza finomliszt
  • egy vaníliarúd kikapart magjai (helyettesítheted 2 csomag vaníliáscukorral is)
  • 20 dkg cukor
  • rumaroma ízlés szerint

A csokis rolád elkészítése

Tészta:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd szét a tojásokat és a fehérjét kezdd el habbá verni. Amikor már kezd jó lenni az állaga add hozzá a cukrot és verd kemény, fényes habbá. Óvatosan add hozzá a tojássárgájákat és egy szita segítségével nagyobb adagokban a lisztet, majd a kakaóport is. Keverd csomómentesre, aztán egy sütőpapírral kibélelt, nagyobb méretű tepsibe öntsd bele a masszát. Körülbelül 15-17 perc alatt süsd készre és még azon nyomban tekerd fel – természetesen a papírral együtt -!

Krém:

Az étcsokoládét törd össze és vízgőz felett olvaszd meg. Ha levetted a tűzről várd meg, amíg langyosra hűl és csak ezután keverd hozzá a vajat, a vaníliát, a rumaromát és tedd hűtőbe.

A tejet, a cukrot, a lisztet és a tojássárgájákat szintén csomómentesre keverd el, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett puding állagúra sűrítsd be. Takard le egy fóliával, majd tedd a hűtőbe.

Az étcsokoládés masszát habverővel verd habosra, majd ha a puding is kihűlt keverd hozzá. A piskótát tekerd ki, kend meg a krém háromnegyedével és óvatosan ismét tekerd fel. Figyelj rá, hogy a tészta ne törjön meg! A sütemény külsejét kend meg a maradék krémmel és szórd meg kakaóporral vagy olvasztott csokoládéöntettel.

Díszítheted fagyasztott vagy friss gyümölcsökkel egyaránt!

Kiemelt kép: Pinterest

Posted on

Csoki souffle recept, amit az egész család imádni fog

étcsokoládés csoki felfújt

A csokoládé felfújt, azaz a souffle, elég ismert édesség világszerte. Millió egy recept alapján készítik el az emberek, de ezek közül nagyon sok recept tévedés. A souffle-nak egyetlen egy szabálya van, de ezt viszonylag nehéz kivitelezni: a belseje legyen tökéletesen folyós.

Függ ez az arányoktól, a sütési hőfoktól, a sütőben eltöltött időtől, de a legfontosabb, hogy minden lépést megfelelően készíts el és akkor nem csúszik be semmilyen hiba. Annak ellenére, hogy kevés a hozzávalók száma és az elkészítése sem bonyolult, azért meg van a saját kis nehézsége.

Biztos vagyok abban, hogy kóstoltátok már ezt az étcsokoládés édességet, de ha még nem, akkor éppen eljött az ideje. Nekem nem sikerült elsőre olyannak, mint amilyennek kellett volna lennie, mert túlsütöttem, ezért próbálkoztam újra és újra és újra. Talán a receptekkel nyúltam mellé, talán én nem koncentráltam eléggé, de az biztos, hogy amikor rátaláltam az egyensúlyra, akkor álmaim egyik legfinomabb étcsokoládés süteményét találtam meg.

Ne ijedj meg tőle Te sem, hanem készítsd el és lepd meg a családodat ezzel a különleges csokis felfújttal!

Hozzávalók (2 főre):

  • 50 g étcsokoládé
  • 1 darab nagyobb tojás
  • 1 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • vaj a formákhoz
  • 2 teáskanál cukrozatlan, holland kakaópor
  • + kakaópor a formákhoz

A csokoládé felfújt elkészítése

Vajazd ki és szórd meg kakaóporral a formákat ( körülbelül 7.5 cm átmérőjű souffle formák az ideálisak ). Az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett olvaszd meg, aztán 10 percen keresztül hagyd kihűlni. Egy elektromos habverő segítségével verd habosra a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd add hozzá az étcsokoládés-vajas keveréket és dolgozd össze. Egy szita segítségével add hozzá a lisztet, majd óvatosan forgasd össze és a krémet öntsd bele a souffle formákba.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 11 percig süsd, majd borítsd meleg tányérokra, tálald gyümölcsökkel – áfonya, ribizli, málna – vagy fagylalttal, és fogyaszd AZONNAL!

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Posted on

Meggyes-étcsokoládés párnácskák

meggyes-étcsokoládés párnácskák

Hamarosan jönnek a vendégek és nincs ötleted mivel rukkolj elő? A gyerekeknek valami különlegeset szeretnél reggelire? Oda vagy a friss és ropogós péksüteményekért? Imádod az étcsokoládé és a meggy összhangját? Nos, akkor tökéletesen jó helyen jársz.

Belga csokis meggyes párna – ez a neve annak a Lidl-ben kapható péksütinek, ami pillanatok alatt képes levenni a lábamról és még azt is elfelejtem, hogy a diéta kellős közepén állok. Nem tudom, hogy Ti kóstoltátok-e már, de ha igen, akkor tuti, hogy imádtátok, ha pedig nem, akkor ezt a receptet már csak azért is készítsétek el, hogy tudjátok miről beszélek.

Úgy gondoltam, hogy most egy nagyon egyszerű, de nagyszerű recepttel kedveskedek Nektek, mert néha valóban jól esik csak néhány összetevőből összedobni valami igazán finomat, ami nem kerül sokba sem és nem kell vele órák hosszat vesződni. Ez a meggyes-étcsokoládés párna pont ilyen, ráadásul nálunk néhány óra alatt el is fogy, szóval az ízére biztos nem érkezik panasz. Az elkészítése is nagyon egyszerű és kitűnő opció reggelire vagy uzsonnára. Na, de hogy mi kell hozzá? Összesen 4 hozzávaló. Nem, nem viccelek!

Hozzávalók (két főre):

  • egy csomag leveles tészta
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 darab tojás
  • 1 fél üveg meggybefőtt

A meggyes-étcsokoládés párnácskák elkészítése

A vajas leveles tésztát téglalap alakúra nyújtsd ki, a csokoládék méreténél hosszabbra és szélesebbre. A tábla csokoládét helyezd a tészta közepére, ha nem szereted a csokoládé enyhe keserűségét, akkor itt meglocsolhatod mézzel, majd szórd rá a meggyeket és a tészta két szélső szélét ferdén vagdosd be egy kés segítségével. Pizzavágót is használhatsz, ha az esik kézre.

A felső és alsó tésztarészt behajtjuk, majd az oldalakon egymás után hajtogasd be a tésztacsíkokat, hogy teljesen befedjék a csokoládét.

A tojást egy villa segítségével verd fel és kend meg vele a befonott tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon, körülbelül 20 perc alatt süsd készre, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Posted on

Extra csokis-chilis keksz

extra csokis chilis keksz

Remélem sokan vagytok, akik szeretik az ehhez hasonló izgalmas és különleges süteményeket. Mint azt már tudjátok, mi tényleg nagyon szeretünk kísérletezni és extrábbnál extrább dolgokat kipróbálni. Ez a csokis-chilis, fűszeres keksz éppen olyan érdekes, mint amilyennek hangzik. De nem ám megijedni! Az érdekes jelen esetben nem negatív értelemmel, hanem nagyon is pozitívval bír!

Mindenki jól tudja, hogy a csokoládé és a chili mennyire jól működik együtt, éppen ezért muszáj legalább egyszer elkészítenetek ezt a receptet. Bár van egy olyan megérzésem, hogy ha megkóstoljátok, akkor nem lesz belőle elég egy alkalom!

Lássuk is a receptet!

Hozzávalók/45 darabhoz/:

  • 120 g jó minőségű vaj
  • 2 darab nagyobb tojás
  • 200 g cukor
  • porcukor a hempergetéshez
  • 220 g liszt
  • 50 g holland, cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tábla Melt 85%-os étcsokoládé ecuadori kakaóból

Elkészítés:

Első lépésként a sütőt melegítsd fel 180 fokra, hiszen percek alatt elkészül a keksz masszája. A száraz hozzávalókat – liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, chilipor és fahéj – szitáld át egy tálba, majd rakd félre. A csokoládét vágd apró kockákra. A vajat és a cukrot habverő segítségével habosítsd ki, majd egyenként keverd hozzá a tojásokat is. Ezután mehet bele a száraz hozzávalókból álló tál tartalma, de csak óvatosan, hogy homogén állagot kapj. Borítsd bele az összedarabolt étcsokoládét, majd ha jól összekeverted, körülbelül húsz percre tedd a hűtőbe.

Ha letelt az idő, akkor vedd ki és mérj ki 15 grammnyi masszát, majd formázd a kezeddel golyóvá, végül hempergesd meg a porcukorban, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy tégy, amíg a tészta el nem fogy. 10-12 percen keresztül, légkeveréses fokozaton süsd őket készre. Vigyázz, hogy ne szárítsd ki nagyon a kekszeket, úgy az igazi, ha a közepe még puha!

TIPP:

Ha a chiliporral kapcsolatban aggályaid vannak, akkor helyettesítsd cayenne borssal vagy enyhébb erősségű chili szósszal. Tökéletes választás a reggeli kapucsínód mellé, az ebéd utáni sziesztához vagy éppen a diétád során, bár akkor érdemes a hagyományos liszt helyett más alternatívát keresned, mint például a kókusz- vagy mandulaliszt.

Posted on

Étcsokoládés banánkenyér – a banánok megmentője

étcsokoládés banánkenyér recept

Nálatok is előfordul, hogy a banánok bebarnulnak vagy pöttyösek lesznek és szomorúan kell őket kidobálni? Nos, én nagyon nem szeretek ételt kidobni vagy megvárni, amíg megromlik így mindig kitalálok valamit, hogyan tudnám felhasználni. A túlérett banánra az egyik legjobb opció a banánkenyér.

Ha nem fogyna el frissen, melegében akkor könnyen le tudod fagyasztani szeletelés után, mert ugyanolyan finom marad. Mi gyakran csinálunk belőle pirítóst reggelire vagy édes bundás-banánkenyeret nutellával. Abban az egyben biztos vagyok, hogyha sok a gyerkőc és hétvége van, akkor egy adag nem lesz elég.

Étcsokoládés banánkenyér – hozzávalók

  • 100 g Zotter Couverture étcsokoládé pasztilla
  • 4 darab túl érett banán
  • 2 darab nagyobb tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 szem datolya – elhagyható
  • 125 g finomliszt
  • 125 g zabpehely- vagy kókuszliszt
  • 35 g kókuszchips – elhagyható
  • 90 ml kókuszolaj
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 banán díszítéshez – elhagyható

Az étcsokoládés banánkenyér elkészítése

Pucold meg a banánokat és villával nyomkodd össze őket püré állagúra, majd add hozzá a sütőport. Keverd hozzá a tojásokat és egy kézi habverő segítségével verd habosra. Ezután jöhet a felolvasztott kókuszolaj és fahéj, majd jól keverd meg. A datolyákat, ha nem frissek, hanem szárítottak, akkor áztassuk vízbe, majd egy mixer segítségével daráld őket össze, majd ezt is add az eddigi tésztához. Egy kézi mixer segítségével keverd bele mind a két típusú lisztet. Fontos, hogy ne dolgozd ki a masszát teljesen! Itt hozzáadhatod a kókuszchipset és a csokoládé pasztillákat, vagy bármit, ami a kezed ügyébe kerül és úgy érzed, hogy illik a banánkenyér ízvilágába.

Egy kenyér vagy kuglóf formát kenj ki kókuszolajjal és öntsd bele a masszát. Ha a díszítéshez használsz banánt, akkor vágd félbe hosszában és keresztben is, hogy négy nagyobb szeletet kapj és azt tedd a massza tetejére. Előmelegített sütőben, 175 fokon kezd el sütni, majd 30-35 percnél fedd le fóliával, hogy ne égjen meg a sütemény teteje.

Fogyasztható hidegen, melegen, magában, vajjal, lekvárral, nutellával, pirítósként vagy édes bundáskenyérként egyaránt.

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Posted on

Extra csokoládés sütinyalóka, avagy a híres-nevezetes cake pop

étcsokis cake pop

Talán a cake pop az az édesség, amitől sokan félnek a külseje miatt. Bonyolultnak tűnik, mert érdekes a kivitelezése, de nem szabad tőle megijedni. Sokkal inkább, ki kell próbálni, főként ha gyerekek is vannak a közelben!

Mert ők egyenesen imádni fogják, hiszen csokis és még nyalóka formája is van! A recept iszonyatosan egyszerű, ebben a változatban még sütni sem kell, és a díszítésnek már csak a saját fantáziánk szabhat határt! Jöhet a recept?

Cake pop hozzávalók

  • 20 dkg darált háztartási keksz – szerintem ezzel a legjobb, de nyugodtan elkészítheted másmilyen kekszből is, amit turmixgép segítségével könnyen le tudsz darálni
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg Melt 68%-os étcsokoládé vadon termő bolíviai kakaóból
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 4 evőkanál áfonyalekvár
  • 3 evőkanál víz
  • feldarabolt hurkapálcikák
  • + díszítő elemek

A cake pop elkészítése

Az étcsokoládét apró darabokra kockázd fel. A porcukrot, a kakaóport, a kekszet, a rumaromát, az áfonyalekvárt, az imént összedarabolt csokoládét és a vizet tedd egy tálba és finoman dolgozd össze, hogy egy homogén masszát kapj. A kezeiddel formázz nyalóka méretű golyókat, és szúrj maximum a sütigolyók felééig egy-egy darab hurkapálcikát.

A tejcsokoládét szintén kockázd fel, majd vízgőz felett olvaszd meg és egyesével mártsd bele a sütinyalókákat. Végül, de nem utolsósorban tedd őket hűtőbe, hogy megfelelő mértékben megdermedjenek és összeérjenek az ízek!

Ezután jöhet is a díszítés:

  • Én nagyon szívesen használok hozzá különféle csokoládémasszákat, például, ha a tejcsokoládé mellett még fehércsokoládét is felolvasztasz, akkor a nyalókák tetejét könnyedén beleérintheted a fehér színű mázba.
  • Kókuszreszelékkel is feldobhatod.
  • Használhatod rá a boltokban igen tág körben kapható cukorkákat, dekorelemeket.
  • Színes mázzal is díszítheted.
  • Töltsd meg crunchy ropogóssal.

A dekorálás milyensége tényleg csak azon múlik, hogy mennyire vagy kreatív, illetve, hogy mit szerettek. Lehet bátran ételfestéket is használni, amely segítségével a színeket élvezhetitek, de nyugodtan meg is tölthetitek a nyalókákat különböző finomságokkal: mogyorókrémmel vagy éppen meggyel.

Ugye megjött a kedvetek kipróbálni ezt a modern finomságot?

Posted on

A legfinomabb étcsokis fagyi receptje

étcsokis fagyi recept

Ebben a hőségben semmi másra nem vágyunk, csak a hűvös helyekre és hideg ételekre, italokra. A fagylalt az egyik legjobban eső desszert a nyári kánikulában, de sokszor nincsen kedvünk elmenni a cukrászdáig, sőt, az az egy-két gombóc gyakran előfordul, hogy nem is elég. Ezért most megmutatjuk a legfinomabb étcsokis fagyi receptjét.

Azokban a pillanatokban örülök annak, hogy megtanultam házilag elkészíteni ezt a jeges finomságot, amikor az este közepén jut eszembe, hogy fagylaltot kívánok, vagy a reggeli kávémat szeretném egy kicsit feldobni. Sokatoknak talán most az jut eszébe, hogy nincsen fagyaltgépe, így teljesen képtelenség krémes és finom fagylaltot elkészítenie otthon, de ez nem igaz. Nincs szükség fagylaltgépre, csak a fantáziátokra, na meg persze a következőkre:

Plusz finomságok, amikkel feldobhatod az étcsokis fagyit:

  • csokoládé darabkák
  • mogyoró darabkák
  • narancshéj reszelék
  • aszalt vörös áfonya
  • puffasztott rizsszemek
  • grillázs darabkák
  • babapiskóta darabkák
  • meggybefőtt
  • karamella darabkák
  • különböző fűszerek
  • szinte bármi, amit szeretsz

Az étcsokis fagyi elkészítése

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgájához add hozzá a cukor felét, keverd kifehéredésig, majd add hozzá a kakaót is. A csokoládé pasztillát vízgőz felett olvaszd meg, ha felolvadt, hagyd egy picit kihűlni, majd alaposan keverd el az tojássárgájával. A megfelelően lehűtött habtejszínt verd habosra, majd forgasd bele a félkész krémbe. A tojásfehérjét szintén verd kemény habbá, majd add hozzá ezt is a krémhez. Ezután jöhetnek a különböző feltét-variációk, én törtmogyorót használtam, így  teljesen olyan lett az íze, mint a mogyorós csokoládénak.

Tedd egy fagylaltos tálba és legalább hat órán keresztül pihentesd a fagyasztóban. A végeredmény körülbelül 7,5 dl krémes állagú és tökéletes ízű, házi fagylalt.

Nagyon sok múlik a minőségi alapanyagokon, így ha igazán finom fagylaltra vágysz, akkor próbáld ki az ecuadori pasztillákat, mert nem fogsz csalódni. A csokoládé linkjét ide teszem, hogyha megkívántad ezt a mennyei édességet, akkor mihamarabb be tudd szerezni a fő hozzávalót!

Posted on

Narancsos-trüffelkrémes piskótatekercs

Narancsos trüffelkrémes étcsokis piskótatekercs recept

Narancs? Igen! Trüffel? Igen! Csokoládé? Igen! Finom? De még mennyire. Narancsos-trüffelkrémes piskótatekercs.

Egy igazán szimpla piskóta receptet hoztunk most nektek, azonban ehhez az egyszerű tésztához olyan elképesztően finom töltelék elkészítését írjuk le, amely minden vágyakozásotokat felülmúlja.

Ez a recept nagyon gyorsan elkészül, de a trüffelkrémet egy éjszakán keresztül érdemes állni hagyni, hogy elérje a megfelelő állagot és ízt, ezért csak akkor készítsétek el, ha nem gond, hogy nem tudjátok azonnal megkóstolni! 🙂

Hozzávalók a narancsos-trüffelkrémes piskótatekercshez

Elkészítés

Narancsos-trüffelkrém

A narancsos étcsokoládét vágd apró darabokra, majd a főzőtejszín és a méz elegyét forrald fel, végül add hozzá a felkockázott csokoládédarabkákat. Főzd sűrű krémmé, majd egy éjszakán át hagyd hűtőben pihenni.

Piskótatészta

Válaszd ketté a tojásokat, majd a sárgáját keverd csomómentesre a sütőporral, a cukorral,  a liszttel és a vízzel. A fehérjét egy csipet sóval verd habosra, majd óvatosan keverd el az előzőekben már elkészített sűrű masszával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt süsd készre. Amint kihűlt, kend meg a trüffelkrémmel és hosszában tekerd fel. A tekercs tetejét is érdemes a krémmel megkenni, hogy minél lágyabb legyen az összhang és ha megfogadjátok a tippemet, akkor reszeljetek rá egy kevés narancshéjat!

TIPP:

Csinálj egyből dupla adagot, mert te, a család, a barátok és minden ember ezen a Földön első perctől kezdve imádni fogja! A narancsos étcsokoládénak önmagában igazán kellemes narancsos utóíze van, de ha kevésnek érzitek, akkor némi frissen facsart narancslével vagy narancshéj reszelékkel tudjátok fokozni ezt az ízbombát!

Posted on

Csokoládés tejberizs málnahabbal

étcsokoládés tejberizs

Ha Te sem vagy képes ellenállni egy tál tejberizsnek, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a csokoládés tejberizst. Ez a hagyományos finomság már hosszú évek óta hódítja meg a gyermekek és felnőttek szívét egyaránt.

Elfogyaszthatjuk reggelinek, vacsorának, de egy tányér leves után is nagyon jól esik. Laktató és ízletes, sokunk kedvence, de ezt az étcsokoládés opciót mégis alig készítették el. Én imádok kísérletezni a tradicionális édességekkel, így a minap kedvet kaptam a tejberizst feldobni. Sok-sok csokoládét és egy lágy málnahabot hívtam segítségül.

Hozzávalók a csokoládés tejberizshez

Hozzávalók a málnahabhoz

  • 25 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 3 nagy tojás fehérjéje
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint

Az étcsokoládés tejberizs elkészítése

A rizst öntsd fel a 2,5 dl vízzel, adj hozzá egy csipet sót, majd alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett főzd addig, amíg fel nem szívja a folyadék egészét. Ezután öntsd fel a tejjel, add hozzá a vaníliás cukrot, majd szintén gyakori kevergetés mellett főzd addig, amíg megfelelően krémes állagot nem kapsz.

Amint eléggé megpuhult a rizs, öntsd hozzá a tejszínt és az előzőleg apróra vágott étcsokoládé kockákat és főzd tovább, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad.

A málnahab

A tojásfehérjéket kezdd el verni, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és a néhány csepp citromlevet, amíg kemény hab nem lesz. Ha nem elég édes, akkor nyugodtan adj még hozzá cukrot. Ezután mehet bele a málna. Addig verd tovább, amíg a gyümölcs teljesen össze nem törik, majd tedd hűtőbe!

A tejberizst fogyaszthatod lehűtve és melegen is, de előbbinél érdemes még némi tejjel felönteni, hogy ne ragadjon össze, ugyanis a kihűlés folyamata alatt a rizs még magába szív folyadékot. Fogyasztás előtt pakold meg alaposan a hideg málnahabbal!

TIPP: a málnahab tetejére szórj még étcsokoládé reszeléket!

Az étcsokoládékból és étcsoki pasztillákból rengeteg finomságot lehet készíteni.

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a blogunkon található receptekkel.