Posted on Hozzászólás most!

A csokoládé, mint szellemi teljesítmény fokozó

étcsokoládé egészség, szellemi teljesítmény fokozás

Olasz tudósok bizonyították az eddig csak szájhagyomány útján terjedő tapasztalatot: a kakaó és az étcsokoládé kiváló szellemi teljesítmény fokozó!

Az olasz tudós csapat észre vette, hogy a napi rendszerességgel fogyasztott kakaó (és étcsokoládé) javítja az emlékezetet és a vizuális információ feldolgozást és hogy a kakaó különösen hasznos lehet bizonyos emberek számára.

Az éves során számtalan olyan anyagot találtak a kakaóban, melynek egészségnövelő, terápiás hatása van. A kakaóban és az étcsokoládéban levő polifenolok növelik a nyugalmat és elégedettséget és a flavonoidok képesek megfordítani az öregedéssel együtt járó emlékezet romlást.

A kakaó egészségügyi hatásairól számos beszámoló született már, azonban csak kevés tudományos alapossággal elkészített tanulmány és kutatás létezik.

A tanulmány ideje alatt a résztvevők alacsony, közepes és nagy mennyiségű kakaót fogyasztottak étcsokoládé szelet, vagy ital formájában, egy öt naptól három hónapig terjedő periódus során.

Az olasz tudósok meggyőzőnek találták a kakaó kedvező egészségügyi hatásai mellett szóló bizonyítékokat.

Kiderült, hogy az étcsokoládé fogyasztása növelte a figyelmet, a szellemi teljesítményt, az emlékezetet és a szóbeli készségeket és azok számára volt a leghatásosabb, akik már enyhe szellemi károsodással rendelkeztek.

Az egészséges embereknek is növeli a kakaó a szellemi teljesítményt és segít megőrizni a szellemi frissességet. Azonban az egészséges embereknek nagyobb mennyiségű étcsokoládé fogyasztása javallott, hogy az eredmények látványosak legyenek.

Érdekes eredménye a tanulmánynak, hogy azok a nők, akik egész éjjel nem tudtak aludni, de étcsokoládét, vagy kakaót fogyasztottak, a kakaóban levő flavonoidok teljes mértékben ellensúlyozták az alváshiány negatív hatásait. Ez pozitív eredmény mindazok számára, akik krónikus kialvatlanságtól, vagy váltott műszakú munkától szenvednek.

A tudósok nem ismerik még a kakaó pontos hatásmechanizmusát, azonban azt gyanítják, hogy a kakaóban levő anyagok megnövelik az agyi vérkeringés mennyiségét és ezáltal fejtik ki a pozitív élettani hatásokat.

Hogy a kakaó pozitív élettani hatásait mellékhatások nélkül élvezhessük, fogyasszunk kakaóbabot, vagy magas kakaótartalmú étcsokoládét.

Forrás: www.sciencealert.com

Posted on

A Fabric kézműves és bean-to-bar finomságai

Fabric kézműves bean-to-bar Salamon szigetek 72%-os bean-to-bar kézműves étcsokoládé

A Fabric kézműves 80%-os étcsokoládéja már korábban is elvarázsolt minket, de most lehetőségünk volt megkóstolni a Fabric bean-to-bar csokoládéját is.

A Fabric kézműves csokoládéknak nem csak az íze feledhetetlen, de a csomagolása és a kinézete is elvarázsol mindenkit.

Fabric Salamon szigetek 72%-os kézműves bean-to-bar csokoládé
Fabric Salamon-szigetek 72%-os étcsokoládé

A Salamon szigetekről származó organikus kakaóból készült bean-to-bar étcsokoládé igazi ínyencség! Selymes, kellemesen lágy, harmonikusan keveredik benne a kakaó kesernyés, gyümölcsös íze a nádcukorral. Érdemes összehasonlítani az ízét a Melt Salamon-szigetekről származó 85%-os kézműves csokoládéjával!

Az ecuadori kakaóból készült 74%-os bean-to-bar étcsokoládé füstös, citrusos ízével páratlan élményt nyújtott számunkra. Az ízvilága emlékeztet a Taza étcsokoládéira, valamint a szintén ecuadori kakaóból készült kézműves csokoládékra.

A Fabric kézműves és bean-to-bar étcsokoládéi megtalálhatóak webáruházunkban a kézműves csokoládék és a bean-to-bar étcsokoládék között!

A csokoládékat meg is tudod kóstolni a Darkest Desire Klub csokikóstoló rendezvényein. A rendezvényekről tájékozódhatsz a Facebook oldalunkon és Facebook csoportunkban, valamint hírleveleinkből.

Posted on

Megkóstoltuk a Chocorino Exkluzív étcsokoládéit

Chocorino Exkluzív 100%-os kézműves étcsokoládé

A hétvégén sikerült megkóstolnunk a Chocorino 100%-os és 90%-os kézműves étcsokoládéit. A kóstolás jól sikerült, alig tudtuk abbahagyni!

A Chocorino Exkluzív 100%-os kézműves csokoládéja az igen ritka ecuadori Nacional kakaóból készült és a kakaómasszán kívül semmi mást nem tartalmaz! Tömege 100 g, ami nagynak mondható a többi kézműves és bean-to-bar csokoládéhoz képest. Az íze kifejezetten édes, kellemesen kesernyés, eteti magát, szinte nem lehet letenni!

A Chocorino Exkluzív 90%-os kézműves étcsokoládé az organikus kakaón kívül csak organikus akácmézet tartalmaz. A méz kellemes háttér ízt és aromát kölcsönöz a tiszta ecuadori kakaónak. Az akácmézes étcsokoládénak is 100 g a súlya, de ettől függetlenül gyorsan el tud fogyni! 🙂

A Chocorino Exkluzív 100%-os és 90%-os étcsokoládéja webáruházunkban is megtalálható, a kézműves csokoládék közt!

Te már kóstoltad valamelyiket? Hogy ízlett?

Posted on

Kézműves csokoládéké a jövő?

Taza kézműves étcsokoládé

A kézműves csokoládéké a jövő sok csokikóstoló és csokoládé blogger szerint, mert az embereknek egyre fontosabb az egészségük és a környezetük védelme. Ennek is a következménye, hogy a kézműves csokoládék piaca évről-évre bővül.

Ha a kézműves csokoládé manufaktúrák is annyi figyelmet szentelnének a stratégiai gondolkodásra, mint a csokoládék elkészítésére, akkor a kézműves csokoládék piaca még gyorsabban bővülhetne!

Taza kézműves étcsokoládé
Taza kézműves étcsokoládé

A marketing stratégia kialakítása alapvető fontosságú minden vállalkozás számára, mert hiába a magas minőségű csokoládé, ha nem ismerik, nem tudnak róla a potenciális vásárlók.

A stratégia része a perszóna, vagy célcsoport meghatározása, mert csak ezután lehet hatékonyan és célzottan hirdetni. Az idősebb korosztályokat például nem lehet elérni a közösségi oldalakon, a fiatalabbak pedig ritkán olvasnak nyomtatott médiát.

A perszóna

A kézműves, organikus, direct-trade, bean-to-bar étcsokoládékat készítők és forgalmazók perszónája lehet minden 35-44 év közötti egészség- és környezettudatos nő, aki nagyvárosban él és az átlagosnál magasabb a jövedelme.

A célcsoport szűkítése nem csökkenti az értékesítést, hanem épp ellenkezőleg, a jól célzott közönség és márka-hű közösség miatt növeli azt, miközben a hirdetési költségeket csökkenti.

A kézműves csokoládék marketingje nem szükségszerűen kell, hogy csak online módszereket (SEO, PPC hirdetések) alkalmazzon. Jól működhet:

  • közeli jóga és fitnesz stúdiókkal való együttműködés,
  • helyi kézműves termékeket áruló piacokon való részvétel,
  • csokoládé kóstoló eseményeken való részvétel, vagy kézműves csokoládé kóstolások szervezése
  • együttműködés egészségügyi és táplálkozási magazinokkal és weboldalakkal

ROI – Return On Investment

A célcsoport megfelelő beazonosításának segítségével a kézműves csokoládé készítők elérhetik a legmagasabb ROI-t, amivel rengeteg feleslegesen elköltött pénzt tudnak megspórolni, mert így nem vesztegetik az erőforrásaikat nem megfelelő helyen, nem megfelelő vásárlóknak, nem megfelelő üzenetekkel.

Mindenre igaz az életben, hogy nem azt vonzzuk amit akarunk, hanem azt amik/akik vagyunk. Különösen igaz ez a kézműves csokoládék piacára, ahol a gyártók és a forgalmazók többnyire családi vállalkozások.

Minél pontosabban sikerül elképzelni és meghatározni a kézműves csokoládék ideális vásárlóját, annál több ideális vásárló fog megjelenni a boltban és a webshopban.

Posted on

Amit a csokoládé díjakról tudni érdemes

csokoládé díjak - AOC

Akik nem csokoládé rajongók talán nem is tudják, hogy csokoládé díjak és versenyek léteznek. Pedig már régóta osztanak csokoládé díjakat és ezek a díjak egyre népszerűbbek.

A koncepció egyszerű: profik és a csokoládé szerelmesei összegyűlnek évente néhány alkalommal, hogy megkóstolják és pontozzák a megjelent csokoládékat. Arany, ezüst és bronz díjat adnak különböző kategóriákban a legjobb csokiknak. A gyártók nevezési díjat fizetnek és ha nyernek, büszkén mutatják a díjat és díjnyertes csokoládéikat.

A két legismertebb szervezet az International Chocolate Awards és az Academy of Chocolate Awards.

Első pillantásra a csokoládé díjak és versenyek mindenkinek hasznosak: a szervezőknek megélhetést biztosítanak, a gyártóknak reklámlehetőséget, a fogyasztóknak pedig útmutatást, hogy melyek a legjobb minőségű és legízletesebb csokoládék. Azonban a díjakat sok kritika éri és nem ritka, hogy neves csokoládé készítők bojkottálják a kiállításokat.

Fabric étcsokoládé 80%-os ecuadorri arriba kakaóból qumquattal és kávéval
Acedemy of Chocolate aranyérmes Fabric étcsokoládé

A csokoládé díjak és versenyek haszna

A díjak segítik a fogyasztókat, hogy megtalálják a számukra legjobb minőségű és legfinomabb csokoládékat. Mivel a díjakat általában (de nem mindig) szakértők adják, ez garanciát jelenthet arra nézve, amire a díj, vagy tanusítvány szól.

A díjnyertes csokoládék általában megnövelik az értékesített mennyiségeket és ez kedvező a csokoládé készítők számára is, mivel a fogyasztók számára garanciát jelent a szakavatott zsűri véleménye.

A díjak számos sajtómegjelenést hoznak a márkának és a csokoládé készítőknek, ami segít minél szélesebb körben megismertetni a fogyasztókkal a márkát és a terméket.

Zotter Peru 100%
A Bernardini-díj nyertes Zotter Peru

 

A csokoládé díjak és versenyek árnyoldalai

Évente több száz díjat osztanak ki különféle megmérettetéseken és versenyeken. Nem csak sok kategóriában hirdetnek díjazottakat, de kategórián belül általában több ezüst és bronzérmet is kiosztanak. Az eredmény, hogy rengeteg olyan csokoládé van a piacon, mely rendelkezik valamilyen díjjal, vagy éremmel. A probléma világos: minél több a díj és a díjazott, annál kevésbé értékes egy díj.

Bárki a zsűri tagja lehet, nem szükséges szakvizsga, vagy bármilyen képesítés ahhoz, hogy valaki a döntőbizottságok tagja lehessen. A zsűrikben megtalálhatóak chocolatierek, csokoládékészítők, profi kóstolók, bloggerek, influencerek, sőt hétköznapi csokoládé rajongók is. Ez egyfelől jó, mert sokféle nézőpont jelenik meg a döntés során, azonban ha nem megfelelő a profik és amatőrök aránya, könnyen értéktelenné válhatnak a díjak.

Túl sok csokoládét kóstolnak meg rövid idő alatt: van olyan csokoládé verseny is, ahol a zsűriknek több mint harminc csokoládét kell megkóstolniuk naponta. Köztudott, hogy az ízlelőbimbók elfáradnak 5-7 csokoládé megkóstolása után, ami azzal jár, hogy az elsőként tesztelt csokoládék még több figyelmet kapnak, mint a sor végén levők.

A csokoládék változhatnak a díj elnyerése után. Nem ritka, hogy a csokoládé gyártók kifejezetten a versenyre készítenek prémium minőségű csokoládékat, azonban a piacon eladott, nagyobb mennyiségben gyártott csokoládékban már nem ugyanazokat az alapanyagokat használják fel. A csomagolás és rajta az embléma változatlan, a belső összetevők azonban már nem ugyanazok.

Megéri-e kézműves, díjnyertes csokoládét venni?

Tagadhatatlan, hogy a csokoládé díjak segítik a kézműves csokoládé készítőket, hogy megismerjék őket és eladják termékeiket és nyilvánosságot teremtsenek a minőségi kézműves csokoládéknak. Azonban úgy tűnik, mindig van lehetőség a javulásra, mind a díjak szervezésében, mind az értékelés módjában!

Megérik-e a díjnyertes csokoládék az árukat? Valóban olyan magas minőséget képviselnek, mint amit az emblémák állítanak? A legjobb módja, hogy megtudjuk, ha magunk kóstoljuk meg a kézműves csokoládékat és eldöntjük, mi a számunkra legmegfelelőbb választás!

KIlian & Close 85% Panama étcsokoládé
AOC díj nyertes Kilian&Close

 

Források

  • thechocolatejournalist.com
  • academyofchocolate.org.uk
Posted on

Hogyan veszik rá az embereket a nagy márkák, hogy megvegyék a gagyi csokoládéjukat?

gagyi vs minőségi csokoládé

Akár magunknak, akár mások számára vásárolunk csokoládét, el kell döntsük, hogy melyek azok a csokik, melyek megérik az árukat! A nagy márkák gyakran adnak el gagyi csokoládékat agyafúrt marketing stratégiákat alkalmazva. Azonban azok, akik minőségi csokoládét szeretnének venni, résen kell lenniük és nyitva kell tartaniuk a szemüket, nehogy belessenek a világmárkák csapdájába!

A nagy csokoládé gyártók mindent elkövetnek, hogy az ő termékeiket vásároljuk meg, azonban ha ismerjük a trükkjeiket, könnyebben el tudjuk kerülni, hogy beleessünk a csapdájukba, és drágán (vagy nagyon olcsón) vegyünk alacsony minőségű csokoládét.

Ráírják a kakaó származási helyét a csokoládéjukra

Néhány éve még csak a kézműves csokoládé készítők írták rá a csokikra a kakaó származási helyét, azonban 2018-ban már a nagy márkák is átvették ezt a szokást. Ma már a legtöbb terméken megtalálható a származási helye, azonban a származási hely nem garantálja a magas minőséget!

Kakaófák és farmerek képét teszik a reklámanyagokra

Hogy fenntartsák az átláthatóság és nyomon követhetőség látszatát, a nagy márkák farmerek, kakaófák, kakaóbab képeit teszik a promóciós anyagaikra. Weboldalaik tele van képekkel a “farmról”, ahol a kakaót termelik. Sokat kommunikálnak a közösségi médiákon a csokoládé készítés folyamatáról, ahogy a kakaóbabból ízletes csokoládé készül. Ezek a képek kellemes érzéseket (természet, humanitás, egzotikus tájak) idéznek fel a vásárlóban. Azonban a kakaó készítőik és beszállítóik általában köszönő viszonyban sincsenek a képeken szereplő mosolygós farmerekkel és színes kakaóbabokkal.

Azt állítják, hogy csokoládéik nem tartalmaznak adalékanyagokat

Az összetevők listája évről-évre rövidül a nagy márkák csokoládéinak címkéjén. A vásárlók már nem szeretik egészségkárosító adalékanyagokkal terhelni szervezetüket. A manapság divatos címkék: pálmaolaj-mentes, alacsony cukor tartalom, tartósítószer mentes. Az összetevők listájának rövidülése és az adalékanyagok elhagyása egyre jobban hasonlatossá teszi ezeket a csokikat a kézműves csokoládékhoz, azonban a kevesebb káros anyag nem jár együtt az alapanyagok minőségének javulásával! Hiába tartalmaz egy csokoládé csak kakaót és cukrot, ettől az még nem jelenti azt, hogy megbízható forrásból is származnak.

Kézműves, kézzel-készült és hasonló jelzők használata

Hogyan gyárthat egy márka kézműves csokoládékat, amikor több mint száz országban értékesíti termékeit? Nyilvánvaló, hogy a tömegtermelés csak futószalagon, nagyüzemi módszerek közt történhet, mégis a kézműves, artisan jelzőkkel a világmárkák gyakran visszaélnek. A nagy márkák szívesen tüntetik fel ezeket a jelzőket az általuk gyártott csokoládékon, mert így a vevők azt hiszik, hogy valami különlegeset vásárolnak. Szeretnék azt hinni, hogy valahol a gyárban van egy csokiszakértő, aki értő gondossággal felügyeli a gyártási folyamatot, azonban sajnos a nagy márkák által gyártott csokikhoz legjobb esetben is csak a gyártósorok kezelői jutnak.

Zotter Bolívia 90%

Tanusítványokkal dicsekednek

A csokoládé rajongók még mindig gyakran esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, a különféle tanusítványok egyben magas minőséget is jelentenek. Organikus, Fair trade, Glutén mentes, Vegan, Rainforest Alliance, csak hogy néhányat említsünk. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a tanusítások csak az adott szakterületre vonatkoznak!

Az organikus azt jelenti, hogy vegyszermentes gazdálkodásból származó. A Fair trade embléma azt tanusítja, hogy termelőkkel szemben korrekt kereskedelmi és felvásárlási szabályokat tart be a csokoládé készítő.

Díszes csomagolás

A csokoládé fogyasztók vonzódnak a színes csomagolásokhoz, trendi dizájnhoz. Először a szemünkkel eszünk és a nagy márkák ezt jól tudják! Azonban a díszes csomagoláson túl, a tudatos vásárló, aki minőségi étcsokoládét keres, megnézi azt is, hogy mi van a csokoládé dobozán! Milyen anyagokat tartalmaz, hol készült, hol termett a kakaó. A nagy márkák esetében, gyakran a díszes csomagolás többe kerül mint maga a benne levő csokoládé!

A minőségi csokoládék ismérvei

Sokféle stratégia létezik arra, hogy egy termék jó minőségűnek tűnjön! A tudatos fogyasztó a manipulatív marketinggel szemben józan ésszel és egy kis intelligenciával veheti fel a versenyt. A tudatos csokoládé vásárló ahelyett, hogy elhinné amit a gyártók állítanak, utánajár annak, hogy

  • milyen összetevőket tartalmaz a csokoládé?
  • ár (Nem minden drága csokoládé minőségi, de olcsó és jó minőségű csokoládé biztos nincs a piacon!)
  • íz (Bármit is állítsanak a gyártók, azt a csokit vesszük meg ami ízlik! Ha van rá lehetőség kóstoljuk meg a csokoládét, kérjünk belőle mintát, vagy hallgassuk meg róla mások véleményét!)
  • kutatás (Játszunk nyomozót és járjunk utána a gyártónak a weboldalán és közösségi média profiljain!)
  • kérdések (A gyártóval való közvetlen kommunikáció a legjobb megoldása arra, hogy elkerüljük a szóbeszédeket és magunk járjunk utána a számunkra fontos kérdéseknek. Azok a csokoládé gyártók akiknek nincs rejtegetni valójuk boldogan állnak majd rendelkezésünkre és válaszolnak kérdéseinkre.)

 

Források

  • thechocolatejournalist.com
  • pixabay.com
Posted on 1 hozzászólás

Zavarba ejtő fogalmak a csokoládéval kapcsolatban – és magyarázatuk

csokoládé alapfogalmak

Sokan élnek vissza a csokoládé készítésével és származásával kapcsolatos fogalmakkal, melynek részben a tudatlanság, részben a szilárd szabályok és szabályozás hiánya az oka. A leggyakrabban félreértett és félre értelmezett fogalmak: single-origin, kézműves csokoládé, csokoládé készítő és chocolatier.

Aki minőségi csokoládét szeretne venni, jól teszi, ha előbb átrágja magát a csokoládéval kapcsolatos alapfogalmak zűrzavarán. Ezzel a cikkel fényt kívánunk gyújtani néhány alapfogalom tisztázásával.

Single origin csokoládé

A bean-to-bar csokoládék népszerűségének gyors növekedésével a csokoládé készítők gyakran dicsekednek single-origin csokoládéikkal, ami érthető, mert a csokoládé ízének egyik legmeghatározóbb tényezője az, hogy honnan származik (fontos tényező még a kakaóbab fajtája és a csoki készítő jártassága és módszere is).

De mikor mondhatjuk egy csokoládéra, hogy single-origin, azaz egy bizonyos helyről származó?

Egyes csokoládé készítők az egy országból származó kakaóbabot tekintik single-origin-nak, mások egy adott területről vagy ültetvényről származó kakaót nevezik single-origin-nak, míg mások a kakaóbab fajtáját is megnevezik.

Azonban a kakaó termelés és kereslet volumene miatt már azzal is elégedettek lehetünk, ha a kakaóbab egy bizonyos országból származik, még akkor is, ha ez nem feltétlenül jelent azonos minőséget!

Érdemes észben tartanunk, hogy a single-origin csokoládé nem feltétlenül jobb minőségű, mint a kevert (blended) kakaóból készült csokoládék. (Jelenleg Venezuelában és Madagaszkáron termelik a legfinomabb kakaóbabokat!)

80%-os organikus étcsokoládé Dominikából Taza

Kézműves, vagy artisan csokoládé

Mivel nincs jogi, vagy bármi egyéb definíciója, hogy mi számít kézműves csokoládénak, ezért általában meg kell elégednünk azzal, hogy kézműves csokoládé az, amit nem tömegtermeléssel, nem futószalagon, hanem kézzel és kis darabszámban, csokoládé készítő felügyelete alatt készítenek. Azonban a legtöbb esetben, kénytelenek vagyunk a gyártók jóindulatára és a csokoládé készítő szakma átláthatóságára hagyatkozni.

Bár a kézműves csokoládékat kis darabszámban készítik, az alacsony termelési volumentől még nem lesz a csokoládé kézműves termék! Néhány kisméretű csokoládé gyár használja a termékeire a kézműves jelzőt, melyet azonban nem kézzel készítenek! A kis darabszámú termelés lehetővé teszi a kézműves mester számára, hogy a csokoládé készítés teljes folyamatában ellenőrizni és biztosítani tudja a magas minőséget.

Fabric étcsokoládé 80%-os ecuadorri arriba kakaóból qumquattal és kávéval

Csokoládé készítő és chocolatier

A csokoládé készítő az, aki megveszi a kakaóbabot a termelőktől, megszárítja, megpörköli, kakaóport készít majd a kakaóporból csokoládé pasztillát, vagy couverture-t állít elő. Ha a csokoládé készítő maga is csinál végfelhasználóknak szánt táblás csokoládét, azt nevezik bean-to-bar csokoládénak. A csokoládé készítők hozzák létre a nyersanyagot a chocolatier-ek számára.Raaka csokoládé készítő

A chocolatier pedig az a személy, aki megveszi a csokoládé készítő által készített couverture csokoládét és annak felhasználásával saját csokoládét készít.

Csokoládé készítőkből meglehetősen kevesen vannak, míg chocolatierekből sok van világszerte. A csoki készítők lehetnek egyben chocolatierek is, azonban kevesen vannak akik mindkét tevékenységben profik. A csokoládé készítők gyakran termelnek saját kakaó ültetvényeiken, vagy nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a termelőkkel (Direct Trade).

 

Források

  • thechocolatejournalist.com
  • Taza Chocolates
  • Raaka Chocolates
Posted on Hozzászólás most!

Adakozni öröm

Gorilla 92%-os étcsokoládé

Adakozni öröm. De nem csak a segítés, az adakozás okozta öröm miatt, hanem azért is, mert a Chocolatemakers Gorilla szeletei rendkívül finomak és élvezetesek is!

A holland Chocolatemakers bean-to-bar csokikészítő manufaktúra a Masarang alapítvánnyal együttműködve igazán élvezetes tevékenységgé tette a környezetvédelem támogatását: a Chocolatemakers által készített csokoládék vásárlásával a Masarang alapítványt, és rajta keresztül a hegyi gorillák és az indonéz orangutánok élőhelyének megóvását támogatod!Chocolatemakers Mini Gorilla 68% étcsokoládé

A Masarang alapítvány megoldásokat keres olyan égető problémákra, mint az

  • erdőterületek csökkenése,
  • biodiverzitás csökkenése,
  • klímaváltozás,
  • szegénység,
  • fejletlenség.

A Masarang alapítvány segíti az erdők újratelepítését, a veszélyeztetett fajok fennmaradását, támogatja a helyi kultúrák és közösségek megmaradását.

Adakozni öröm és ezt a jó érzést igyekszik a Darkest Desire egy kis finom étcsokoládéval emlékezetessé tenni. A Darkest Desire csokoládé webáruházban jelenleg a Chocolatemakers két terméke is kapható:

A Darkest Desire csoki webáruházban egyébként majdnem minden termék megvásárlásával támogathatsz civil szervezeteket.

 

 

 

Posted on Hozzászólás most!

A legjobb minőségű étcsokoládék

Melt 70%-os étcsokoládé tengeri sóval

Aki igényes vásárló az a csokoládéból is legjobb minőséget keresi. De milyenek a legjobb minőségű étcsokoládék és hol lehet őket megvásárolni?

A csokoládé minősége alapvetően a kakaó minőségétől és a hozzáadott anyagok mennyiségétől függ. A tejcsokoládék a kakaóporon és kakaóvajon kívül még egy nagy adag tejport, cukrot és egyéb adalékanyagokat (pl. lecitin) tartalmaznak.

Az étcsokoládék csak kakaóport, kakaóvajat és hozzáadott cukrot, valamint vaníliát tartalmaznak. Aki a kakaó ízét szereti, az étcsokoládét fogyaszt, mert így tapasztalható meg a legjobban a kakaó ízvilága.

100%-os vegán étcsokoládé különlegesség - Melt

A legjobb minőségű étcsokoládék

A legjobb minőségű étcsokoládék segítenek a kakaó ízének és hatásának maradéktalan és kompromisszumok nélküli megtapasztalásában. A kakaó egészséges, mert sok flavonoidot és antioxidánst tartalmaz, élénkít és boldogabbá tesz, mert hangulatjavító hatású anyagokat is tartalmaz. A legjobb étcsokoládék általában Criollo kakaóból készülnek, mely a legdrágább és legízletesebb kakaó fajta.

A legjobb minőségű étcsokoládék ismérvei

  • organikus kakaóból készül
  • a csokoládékészítő a teljes elkészítési folyamatot ellenőrzése alatt tartja (bean-to-bar)
  • nem tartalmaz adalékanyagokat
  • a 100%-os étcsokoládék segítenek a kakaó ízének zavartalan megtapasztalásában

Hol lehet a legjobb minőségű étcsokoládékat megvásárolni?

A legjobb minőségű étcsokoládék Magyarországon a Darkest Desire étcsokoládé webáruházban találhatóak meg. A legdrágább étcsokoládé 5500 Ft-ba kerül, de a Zotter termékei már 1400 Ft-ért is megvásárolhatóak.

Posted on Hozzászólás most!

Bemutatkoznak a Chocolate Tree étcsokoládéi

Chocolate Tree Porcelana 85%-os étcsokoládé

A skót étcsokoládé manufaktúra, a Chocolate Tree mottója: az Istenek eledele a Földre hozva.

A Chocolate Tree Belize-ben termelt agro-erdészetből származó kakaót használ bean-to-bar étcsokoládéinak elkészítéséhez. Az Uncommon Cacao, a Chocolate Tree partnere, segít megőrizni a biodiverzitást és tisztességes megélhetést biztosít a kakaót termelő farmereknek.

Chocolate Tree Belize Black 100%Belize Black 100%-os étcsokoládé

A 100%-os kakaótartalmú, Belize-i kakaóból készült étcsokoládé egyik nagy kedvencünk. Íze feledhetetlen!

Chocolate Tree Porcelana 85%Chocolate Tree Porcelana 85%-os étcsokoládé

A legendás venezuelai Porcelana kakaóból készült 85%-os kakaótartalmú étcsokoládé igazi ritkaság. Gyümölcsös íze egyedülálló élményt nyújt. Étcsokoládé rajongók számára kötelező megkóstolni!

 

Chocolate Tree Maya Mountain 75%Chocolate Tree Maya Mountain 75%-os étcsokoládé

Egykori korallzátonyon kialakult termőrétegen, a Belize-i hegyek közt termő Criollo kakaó hibridből készül a Chocolate Tree 75%-os étcsokoládéja.

A Chocolate Tree étcsokoládé különlegességei már a Darkest Desire étcsokoládé webáruházban is kaphatóak. Magyarországon csak nálunk!