Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról
Adakozni öröm
Adakozni öröm. De nem csak a segítés, az adakozás okozta öröm miatt, hanem azért is, mert a Chocolatemakers Gorilla szeletei…
Hogyan veszik rá az embereket a nagy márkák, hogy megvegyék a gagyi csokoládéjukat?
Akár magunknak, akár mások számára vásárolunk csokoládét, el kell döntsük, hogy melyek azok a csokik, melyek megérik az árukat! A…
A Taza története
A amerikai Taza-t Alex Whitmore alapította, aki a mexikói Oaxaca-ban kóstolt először kővel őrölt kakaóból készült csokoládét. Annyira lenyűgözte a…
Megkóstoltuk a Chocorino Exkluzív étcsokoládéit
A hétvégén sikerült megkóstolnunk a Chocorino 100%-os és 90%-os kézműves étcsokoládéit. A kóstolás jól sikerült, alig tudtuk abbahagyni! A Chocorino…
Tippek a tökéletes forró csokihoz
Javában tart a forró csoki szezon, ezért íme néhány tipp a tökéletes forró csoki elkészítéséhez. Válassz jó minőségű kakaót, vagy…
A csokoládé, mint szellemi teljesítmény fokozó
Olasz tudósok bizonyították az eddig csak szájhagyomány útján terjedő tapasztalatot: a kakaó és az étcsokoládé kiváló szellemi teljesítmény fokozó! Az…
Bemutatkoznak a 100%-os étcsokoládék
A 100%-os étcsokoládékat általában kevesen szeretik, pedig a bean-to-bar, kézműves termékek kifejezetten ízletesek is tudnak lenni. Nem csak saját használatra,…
Az étcsokoládé fogyasztás, mint életmód
A kakaót az indiánok az Istenek italának nevezték, fogyasztására fontos szertartások alkalmával került sor. A magas kakaótartalmú étcsokoládék lehetővé teszik…
Criollo kakaó
Zotter Labooko csokoládék
A Zotter Labooko csokoládék: különleges ízélmények csokoládé formájában. A Zotter csokoládémanufaktúra a világ egyik vezető kakaótermelő országainak különleges ízeivel és…
Bean to bar – mi van a címke mögött?
Számtalan kézműves étcsokoládén láthatjuk a ‘bean to bar’ címkét, mint a minőség védjegyét. De mit is jelent valójában a ‘bean…
To’ak tasmániai whiskys-hordóban érlelt 75%-os étcsokoládé
A To’ak tasmániai whisky-hordóban érlelt 75%-os étcsokoládé egy lenyűgöző különlegesség a csokoládé világában. Ez a különleges csokoládé a To’ak által…
A Zotter története
A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A…
Hogyan vásárolj tudatosan csokoládét
Gyakran annyira sietünk az ünnepi időszakban, hogy nem biztos, hogy odafigyelünk arra, hogy mit vásárolunk. Bízunk abban, hogy egy gyors…
Cacaosuyo
A ‘Cacaosuyo’ név egy összetett szó, amely perui eredetű. A “cacao” az angol kifejezés a kakaóra, míg a “suyo” az…
Az ecuadori To’ak
A To’ak egy esőerdő-védelmi projektből született, amelyet Jerry Toth társalapító 2007-ben kezdett el Ecuadorban. Nonprofit alapítványán, a Third Millennium Alliance-en…
Bio
A kakaóból készült termék akkor igazán egészséges ha nem tartalmaz semmilyen vegyszert
Vegan
Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű nyersanyagot
Küldetésünk
Küldetésünknek tekintjük, hogy a csokoládé elnyerje méltó helyét és ismét a minőségi kávékkal, borokkal, szivarokkal és pezsgőkkel egyenrangú élvezeti cikkként tekintsenek rá
Bean to bar
A kézműves csokikészítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, a szárításon át a pörkölésig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket
Minőség
Csak a legjobb minőségű alapanyagokból és a legmagasabb etikai elvárásoknak megfelelően készült termékeket forgalmazzuk
Világmárkák
Termékeinket világ minden részéről, a legnevesebb csokikészítőktől válogattuk össze