Skip to content
Kezdőlap » Hírek, események » Tea és étcsokoládé – a legújabb divatos párosítás

Tea és étcsokoládé – a legújabb divatos párosítás

5
(1)

Az étcsokoládé és a tea egyre népszerűbb kombinációvá válik a figyelmes kóstolók számára. Ha úgy döntesz, hogy csokoládét eszel, miközben egy csésze teát kortyolgatsz, észre fogod venni, hogyan változhatnak az ízek. A tea és csokoládé párosításának a célja, hogy mindkettőből a lehető legjobb ízeket hozzuk ki.

A teához hasonlóan a termőterület is kritikus szerepet játszik az étcsokoládék minőségében. A tengerszint feletti magasság, az éghajlat és a talaj hasonló módon befolyásolja a kakaóbab ízét, mint a tealevélét. A legjobb tea a kézműves termelő szakértelmének köszönhető – és ez igaz a csokoládéra is. Ahogy a tealevéltől a csészéig terjedő út befolyásolja a tea minőségét és ízét, a kakaóbabtól a tábláig tartó utazás a csokoládé minőségét és ízét is befolyásolja. De hogyan lehet megtalálni a tökéletes kombinációt a csokoládé és a teafajták között? Íme néhány javaslat.

Az étcsokoládé magas kakaótartalommal és erőteljes kakaóbab ízzel rendelkezik. A túl fanyar tea választása keserűséggel boríthatja el ízlelőbimbóit. A lágy teákon ugyanakkor felülkerekedik az étcsokoládé erős kakaós íze. Az étcsokoládé nagyszerű kontrasztot ad az édes és fűszeres ízek számára, és ellenáll az igazán merész ízeknek is, anélkül, hogy beárnyékolnák. Javasolt teapárosítások: Pu-erh, Oolong.

A fehér csokoládé kakaóvajból, cukorból és növényi tejből készül, amely gyakran édeskés. Az általános elv itt az édes és édes párosítása, de a fehér csokoládéval is találhatunk igazán változatos párosításokat, amelyek keserűbb ízeket kölcsönöznek. Javasolt teapárosítások: Matcha, Jázmin tea.

Forrás: https://www.thehighfivecompany.com/tea-and-chocolate-the-latest-trendy-pairing/

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 1

Még nem érkezett értékelés...