Kezdőlap » Demeter

Demeter

Ennek az ökológiai gazdálkodásnak a története Dr. Rudolf Steiner nevéhez fűződik és 1924-re nyúlik vissza: a sziléziai Koberwitzben tartott „A mezőgazdálkodás gyarapodásának szellemtudományos alapjai” című antropozófiai szemléletű előadássorozatában fektette le a biodinamikus módszereken nyugvó mezőgazdaság alapjait.

A nemzeti szintű biodinamikus szervezetek közötti szorosabb együttműködés céljából alakult meg 1997-ben a Demeter International e. V., amely egy nonprofit nemzetközi szervezet, amely jelenleg Európában, Amerikában, Afrikában és Új-Zélandon összesen 18 taggal és 5 vendégtaggal rendelkezik, 54 országban több mint 5000 Demeter gazdát képviselve 180000 hektár termőterületet meghaladva.

A Demeter minősítés 2 fő kötelező feltétele is:

 • Biodinamikus készítmények használata: biodinamikus gazdaságból származó gyógynövényekből, ásványokból, tehéntrágyából készülő, állati burkokban meghatározott ideig és körülmények között érlelt, ezáltal a kozmikus és földi erők hatásának kitett, így (hasonlóan a homeopatikus készítményekhez) kis mennyiségben is nagy energiát hordozó „dinamizált” szubsztanciák, melyek megfelelő hatást fejtenek ki a talajra, a trágya minőségére, a növényi növekedésre és termékenységre.
 • saját állatállomány is feltétele a Demeter tanúsítványnak: a Demeter-irányelvek az állattartás körülményeit is mélyrehatóan szabályozzák. Ez kiterjed például a tartható állatok számára, a tartás körülményeire.

Összesen 1 találat

 • Chocolatemakers tengeri sós braziliai 70%-os Demeter étcsokoládé Nincs készleten

   

  Ez a lágy étcsokoládé tengeri sóval a brazil Cabruca szövetkezet kakaójából készült, amelyet a természettel összhangban termesztenek.

  • Demeter
  • 100% gluténmentes
  • Napenergiával előállított
  • Vegán
  • Bio Fairtrade étcsokoládé
  • Zero waste
  • Műanyag mentes

  A brazil csokikon Demeter felirat áll. Egy logó, amit még nem mindenki ismer, ezért röviden elmagyarázzuk. A Demeter termékek amúgy is bio, de a Demeter biodinamikus gazdaságokat és termékeket tanúsít. A biodinamikus egy lépéssel tovább megy, mint az organikus. Ez egy holisztikus gazdálkodási mód, amelyben az ökoszisztémák nem sérülnek meg, és nem csak kiveszik és kivonják a talajból a tápanyagokat, hanem trágyával és más természetes anyagokkal visszatáplálják, hogy a talaj egészséges maradjon még sok éven át.

  Nyomokban tejet és diót tartalmazhat!

   

  Chocolatemakers

  Chocolatemakers tengeri sós braziliai 70%-os Demeter étcsokoládé

  Értékelés: 0 / 5
  2 200 Ft (bruttó ár) Tovább olvasom
Shopping Cart
Scroll to Top