kakaóbab töret
A kakaóbab töret felhasználható sütéshez, ételek díszítéséhez, forró csokoládé készítéshez egyaránt.
Íze hasonló, mint a 100%-os étcsokoládéké, mivel nem tartalmaz hozzáadott cukrot, vagy bármi más adalékanyagot.
Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét.
A Criollo és Trinitario ritka, finom és aromás kakaóként ismert, míg a Forastero kakaóbab általában a tömeggyártásban használatos. Jelenleg a kakaóbab termelés több mint 90 százalékát a Forastero kakaó teszi ki, a fennmaradó tíz százalékon osztozik a Criollo és a Trinitario.
Mind a(z) 2 találat megjelenítve
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Pörkölt Manabi kakaóbab töret Ecuadorból, kifejtve és apró kakaószemekre vágva. Tiszta kakaóenergia, azonnal nassolhatsz belőle, mint a latin-amerikaiak teszik, vagy finomíthatod vele az ételeket, desszerteket.
Súly: 100 g
A kakaóbab töret kiváló antioxidáns. Javítja a közérzetet. Elsődleges magnéziumforrás. Jótékony hatással van a gyomorproblémákra, fáradtságra, köhögésre és szív-és érrendszeri problémákra. Nagy mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot. Ásványi anyagokban és vitamunokban gazdag: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz, A, B1, B2, B6, B12, D, E
A kakaóbab amellett, hogy rendkívül egészséges, íz- és illat élményével is elvarázsol. A kakaóbab természet egyik legerősebb antioxidáns tartalmú élelmiszere. A kakaóbab nem tartalmaz cukrot, a glikémiás indexe is alacsony, fogyókúrázóknak és desszertek ízesítésére is alkalmas.
Sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes íz harmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle dióféléket.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A bio kakaó amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre.
A kakaóbab magas vitamin és ásványi anyag tartalmú szuperélelmiszer. A kakaó elsőszámú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja.