kakaóbab töret

  • Pörkölt kakaóbab töret (Ecuador Manabi)

    Pörkölt kakaóbab töret (Ecuador Manabi)

    1 600 Ft (bruttó ár)

     

    Ecuadori (Manabi) pörkölt kakaóbab töret.

    A kakaó ízének, zamatának és hatásának tökéletesen tiszta és zavartalan megtapasztalása.

    A kakaóbab töret azonnal fogyasztható, vagy ételek díszítésére és ízesítésére is felhasználható.

    Súly: 100 g

     

    A kakaóbab töret kiváló antioxidáns. Javítja a közérzetet. Elsődleges magnéziumforrás. Jótékony hatással van a gyomorproblémákra, fáradtságra, köhögésre és szív-és érrendszeri problémákra. Nagy mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot.

    Ásványi anyagokban és vitamunokban gazdag: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz, A, B1, B2, B6, B12, D, E

    A kakaóbab amellett, hogy rendkívül egészséges, íz- és illat élményével is elvarázsol. A kakaóbab természet egyik legerősebb antioxidáns tartalmú élelmiszere. A kakaóbab nem tartalmaz cukrot, a glikémiás indexe is alacsony, fogyókúrázóknak és desszertek ízesítésére is alkalmas.

    Sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes íz harmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.

     

    Kosárba teszem

A kakaóbab töret felhasználható sütéshez, ételek díszítéséhez, forró csokoládé készítéshez egyaránt.

Íze hasonló, mint a 100%-os étcsokoládéké, mivel nem tartalmaz hozzáadott cukrot, vagy bármi más adalékanyagot.

Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét.

Criollo és Trinitario ritka, finom és aromás kakaóként ismert, míg a Forastero kakaóbab általában a tömeggyártásban használatos. Jelenleg a kakaóbab termelés több mint 90 százalékát a Forastero kakaó teszi ki, a fennmaradó tíz százalékon osztozik a Criollo és a Trinitario.