Kakaóbab

A pörkölt kakaóbab töret (cacao nibs) a 100%-os étcsokoládékhoz hasonlatosan segít a kakaó ízének és hatásának teljes és maradéktalan megtapasztalásában.

Mivel a szárításon és pörkölésen kívül nem éri más hatás, a kakaóbab töretnek a legmagasabb az antioxidáns és flavonoid tartalma!

A kakaó az egyik legegészségesebb növény, mivel a kakaó rendelkezik a legmagasabb antioxidáns tartalommal a növények között.

Összehasonlításképpen*:

  1. Nyers, egész, szárított kakaóbab ORAC érték: 95.500 / 100g
  2. Nyers, szárított kakaóbab töret ORAC érték: 62.100 / 100g
  3. Pörkölt kakaópor ORAC érték: 26.000 / 100g
  4. Goji bogyó ORAC érték: 25.300 / 100g
  5. Acai bogyó ORAC érték: 18.500 / 100g
  6. Fekete csokoládé ORAC érték: 13.120 / 100g
  7. Tejcsokoládé ORAC érték: 6.740 / 100g
  8. Aszalt szilva ORAC érték: 5.770 / 100g
  9. Mazsola ORAC érték: 2.830 / 100g
  10. Áfonya ORAC érték: 2.400 / 100g

(Az ORAC érték egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns tartalmának mérésére szolgál.)

* Forrás: US department of Agriculture/Journal of American Chemical Society

Showing all 1 result

Showing all 1 result