Kézműves csokoládé márkák

 • Menakao

  Menakao (1)

  Öt generáció telt el azóta, hogy az indiai Cassam Chenaï család Madagaszkáron telepedett le, és különösen a Gujrat régióból. Tevékenységét képeslapok, textilek és végül exportra szánt fűszerek árusításával kezdte meg. Idővel a család gyarapodott, és sok családtag kivált, hogy saját vállalkozást alapítsanak. Shahin Cassam Chenai az egyik.A világ egyik legfinomabb kakaójának köszönhetően, amelyet a Nemzetközi Kakaószervezet 2016 januárja óta „Fine cocoa” címkével lát el, a madagaszkári csokoládét virágos jegyei, savassága és enyhe fanyar hatása miatt értékelik.Vörös, mint a föld színe: ásványi anyagokban gazdag. Piros, mint a bab, amely a Sambirano-völgy legjobb termelőitől származik, és piros, mint a csokoládénk színe. Végül Mena, mint a Vörös Sziget: MadagaszkárA kakaóbab a Sambirano-völgy (Ambanja régió) legjobb vetőszövetkezeteitől származnak. Receptjeiket a helyi termékek (100% Madagascar, Truly Madagascar) előnyben részesítésével fejlesztik ebből a prémium kakaóbabból.
 • MIA

  MIA (1)

  A MIA ötlete Brett Beach és Sarah Lescrauwaet társalapító házaspártól indult, és egy olyan csoport közreműködésének köszönhetően fejlődött ki, akik azon szenvedélyükben egyesültek, hogy ízletes ételeket készítsenek, amelyek jólétet hoznak az afrikai közösségek számára.Miután több mint 7 éve élnek Afrikában, és számos élelmiszertermelővel dolgoztak együtt, olyan márkát akartak létrehozni, amely a kontinens közösségeit helyezi előtérbe és középpontba. Az az igazságtalanság, amely szerint az afrikaiak állítják elő a világ kakaójának 70%-át és a kész csokoládé kevesebb mint 1%-át, inspirálta őket, hogy minden egyes hozzáadott értéket képviselő MIA-terméket Afrikában készítsék.
 • To'ak

  To'ak (8)

  A régi időkben a csokoládé szent és nemes italnak számított, nem hiába hívták az istenek eledelének.A To'ak küldetése, hogy visszahozza ezt a szakralitást a csokoládé fogyasztói számára.A To'ak csokoládéi az ecuadori nacional fajtából készülnek, mely fajta több, mint 5000 éves, a Piedra de Plata völgyében élő több, mint száz éves kakaófákról származnak, melyek elnyerték a világörökség jelölést a Heirloom Cacao Preservation alapítványtól.
 • Chocolate Tree

  Chocolate Tree (9)

  A skót Chocolate Tree a bean-to-bar kézműves étcsokoládéi számos nemzetközi díjat nyertek és bizonyították kiváló minőségüket és páratlan ízvilágukat.A legjobb minőségű kakaót Belizeből, Mexikóból és Peruból, közvetlenül a termelőktől szerzik be, amit sok-sok hozzáértéssel és szeretettel, kővel őrölve változtatnak át mennyei étcsokoládékká. 
 • Chocolatemakers

  Chocolatemakers (7)

  A holland Chocolatemakers termékei jótékonysági szervezeteket támogatnak, mert mind a kakaó, mind a nádcukor a Masarang alapítvány által termelt bio agro gazdálkodásokból származik, melyek segítenek megőrizni a gorillák és orangutánok életterét.A Chocolatemakers étcsokoládéi egyedi ízvilággal rendelkeznek, a kiváló minőségű kakaónak és a hozzáértő elkészítésnek köszönhetően. 
 • Raaka

  Raaka (4)

  A Raaka étcsokoládék rendkívül ízletesek. Sikeresen adják át a kakaóbab merészebb, gyümölcsösebb ízvilágát.A bean-to-bar étcsokoládék a különleges pörkölési eljárás által nyerik el egyedi ízvilágukat.A Raaka műhelye Brooklynban található. 
 • Taza

  Taza (3)

  A Taza az amerikai Massachusetts-ben készíti csokoládéit eredeti mexikói recept szerint. A Taza a kakaót közvetlenül a termelőktől szerzi be (Direct Trade), garantált felvásárlási áron, ezzel is segítve a termelőket, hogy tisztes részt kaphassanak a csokoládékból befolyt bevételekből.Taza étcsokoládék kővel őröltek, mely eljárás egyedi ízt és állagot kölcsönöz a Taza által készített étcsokoládéknak.A kővel őrölt organikus kakaó az átlagosnál nagyobb szemcséjű és segít a kakaó széles ízvilágának zavartalan megtapasztalásában.
 • Zotter

  Zotter (34)

  Zotter étcsokoládék 100%-ban organikus alapanyagokból készülnek, Fair Tarde minőségben, a kakaó forrása visszakövethető a termelőkig.A Zotter bean-to-bar étcsokoládéi világ szerte híresek kiváló minőségükről és sokféle variációjukról.A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A szokatlannak tűnő termékek, mint a “kender szelet”, a “vicces pite”, vagy a “skarlátvörös futóbab tekercs korianderrel” regionális hírnevet hoztak a Zotternek, akik hamarosan elkezdtek saját csokoládét is készíteni és forgalmazni.A Zotter sokat fektetett be a csokoládé feldolgozásába, közvetlenül a kakaóbabtól kezdve. A Fair Trade biokakaót közvetlenül, pörkölten, őrölve és párolva vásárolják meg. Insourcing az outsourcing helyett: Josef Zotter mára azon kevés független bean-to-bar gyártók egyike Európában, amely kizárólag organikus és tisztességes kereskedelmi minőségben termel.  

A Darkest Desire által forgalmazott kézműves és bean-to-bar, luxus és prémium minőségű csokoládé márkák.

A gyártók többsége Direct Trade vagy Fair Trade tanusítvánnyal rendelkezik. A kakaót etikus forrásból szerzik be.

A neves csokoládé márkák többsége kézműves gyártó, családi vállalkozás. Némelyikük bean-to-bar csokoládékat is készít.