Kézműves csokoládé márkák

 • Lindt

  Lindt (1)

  A Lindt csokoládé a svájci minőség megtestesítője és a Lindt & Sprüngli csoport legfontosabb márkája. Nagyon híres a világ több mint 120 országában. A legtöbb Lindt termék igazi bestseller, például a Lindt GOLD BUNNY, a LINDOR trüffle, vagy a Lindt EXCELLENCE csokoládék.
 • To'ak

  To'ak (6)

  A régi időkben a csokoládé szent és nemes italnak számított, nem hiába hívták az istenek eledelének.A To'ak küldetése, hogy visszahozza ezt a szakralitást a csokoládé fogyasztói számára.A To'ak csokoládéi az ecuadori nacional fajtából készülnek, mely fajta több, mint 5000 éves, a Piedra de Plata völgyében élő több, mint száz éves kakaófákról származnak, melyek elnyerték a világörökség jelölést a Heirloom Cacao Preservation alapítványtól.
 • Chocolate Tree

  Chocolate Tree (5)

  A skót Chocolate Tree a bean-to-bar kézműves étcsokoládéi számos nemzetközi díjat nyertek és bizonyították kiváló minőségüket és páratlan ízvilágukat.A legjobb minőségű kakaót Belizeből, Mexikóból és Peruból, közvetlenül a termelőktől szerzik be, amit sok-sok hozzáértéssel és szeretettel, kővel őrölve változtatnak át mennyei étcsokoládékká. 
 • Chocolatemakers

  Chocolatemakers (7)

  A holland Chocolatemakers termékei jótékonysági szervezeteket támogatnak, mert mind a kakaó, mind a nádcukor a Masarang alapítvány által termelt bio agro gazdálkodásokból származik, melyek segítenek megőrizni a gorillák és orangutánok életterét.A Chocolatemakers étcsokoládéi egyedi ízvilággal rendelkeznek, a kiváló minőségű kakaónak és a hozzáértő elkészítésnek köszönhetően. 
 • Raaka

  Raaka (2)

  A Raaka étcsokoládék rendkívül ízletesek. Sikeresen adják át a kakaóbab merészebb, gyümölcsösebb ízvilágát.A bean-to-bar étcsokoládék a különleges pörkölési eljárás által nyerik el egyedi ízvilágukat.A Raaka műhelye Brooklynban található. 
 • Taza

  Taza (6)

  A Taza az amerikai Massachusetts-ben készíti csokoládéit eredeti mexikói recept szerint. A Taza a kakaót közvetlenül a termelőktől szerzi be (Direct Trade), garantált felvásárlási áron, ezzel is segítve a termelőket, hogy tisztes részt kaphassanak a csokoládékból befolyt bevételekből.Taza étcsokoládék kővel őröltek, mely eljárás egyedi ízt és állagot kölcsönöz a Taza által készített étcsokoládéknak.A kővel őrölt organikus kakaó az átlagosnál nagyobb szemcséjű és segít a kakaó széles ízvilágának zavartalan megtapasztalásában.
 • Zotter

  Zotter (38)

  Zotter étcsokoládék 100%-ban organikus alapanyagokból készülnek, Fair Tarde minőségben, a kakaó forrása visszakövethető a termelőkig.A Zotter bean-to-bar étcsokoládéi világ szerte híresek kiváló minőségükről és sokféle variációjukról.A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A szokatlannak tűnő termékek, mint a “kender szelet”, a “vicces pite”, vagy a “skarlátvörös futóbab tekercs korianderrel” regionális hírnevet hoztak a Zotternek, akik hamarosan elkezdtek saját csokoládét is készíteni és forgalmazni.A Zotter sokat fektetett be a csokoládé feldolgozásába, közvetlenül a kakaóbabtól kezdve. A Fair Trade biokakaót közvetlenül, pörkölten, őrölve és párolva vásárolják meg. Insourcing az outsourcing helyett: Josef Zotter mára azon kevés független bean-to-bar gyártók egyike Európában, amely kizárólag organikus és tisztességes kereskedelmi minőségben termel.  

A Darkest Desire által forgalmazott kézműves és bean-to-bar, luxus és prémium minőségű csokoládé márkák.

A gyártók többsége Direct Trade vagy Fair Trade tanusítvánnyal rendelkezik. A kakaót etikus forrásból szerzik be.

A neves csokoládé márkák többsége kézműves gyártó, családi vállalkozás. Némelyikük bean-to-bar csokoládékat is készít.