Skip to content

A Darkest Desire által forgalmazott kézműves és bean-to-bar, luxus és prémium minőségű csokoládé márkák.

A gyártók többsége Direct Trade vagy Fair Trade tanusítvánnyal rendelkezik. A kakaót etikus forrásból szerzik be.

A neves csokoládé márkák többsége kézműves gyártó, családi vállalkozás. Némelyikük bean-to-bar csokoládékat is készít.

 • Cacaosuyo

  Cacaosuyo (4)

  A Cacaosuyo egy "tree to bar" perui csokoládékészítő, 100%-os nyomon követhetőséggel. Gondosan odafigyelnek az általuk felhasznált kakaóra a betakarítástól, az erjesztéstől a kakaó feldolgozásáig minden szakaszban, hogy a legjobbat hozzák ki.Büszkén perui csokoládé. 
 • French Broad

  French Broad (1)

  A French Broad egy esküvőn történt "véletlen" találkozásból született. Az esküvőn egymásba szeretett bárpultos és vendég, majd hamarosan Costa Rica kakaóban gazdag esőerdőiben találták magukat.Pár évig egy kávézót üzemeltettek a karibi tengerparton, melyben házilag készített csokoládékat és desszerteket árultak, majd visszaköltöztek Észak Karolinába és 2007-ben megalapították a French Broad Chocolate-et... 
 • Fruition Chocolate Works

  Fruition Chocolate Works (1)

  A Fruition Chocolate Works az étcsokoládé készítését zamatos, etikus forrásból származó kakaóbabok válogatásával kezdi.A modern és tradicionális módszerek segítenek előhozni a díjnyertes bean-to-bar étcsokoládék ízét és zamatát. 
 • Lindt

  Lindt (1)

  A Lindt csokoládé a svájci minőség megtestesítője és a Lindt & Sprüngli csoport legfontosabb márkája. Nagyon híres a világ több mint 120 országában. A legtöbb Lindt termék igazi bestseller, például a Lindt GOLD BUNNY, a LINDOR trüffle, vagy a Lindt EXCELLENCE csokoládék.
 • Menakao

  Menakao (1)

  Öt generáció telt el azóta, hogy az indiai Cassam Chenaï család Madagaszkáron telepedett le, és különösen a Gujrat régióból. Tevékenységét képeslapok, textilek és végül exportra szánt fűszerek árusításával kezdte meg. Idővel a család gyarapodott, és sok családtag kivált, hogy saját vállalkozást alapítsanak. Shahin Cassam Chenai az egyik.A világ egyik legfinomabb kakaójának köszönhetően, amelyet a Nemzetközi Kakaószervezet 2016 januárja óta „Fine cocoa” címkével lát el, a madagaszkári csokoládét virágos jegyei, savassága és enyhe fanyar hatása miatt értékelik.Vörös, mint a föld színe: ásványi anyagokban gazdag. Piros, mint a bab, amely a Sambirano-völgy legjobb termelőitől származik, és piros, mint a csokoládénk színe. Végül Mena, mint a Vörös Sziget: MadagaszkárA kakaóbab a Sambirano-völgy (Ambanja régió) legjobb vetőszövetkezeteitől származnak. Receptjeiket a helyi termékek (100% Madagascar, Truly Madagascar) előnyben részesítésével fejlesztik ebből a prémium kakaóbabból.
 • MIA

  MIA (1)

  A MIA ötlete Brett Beach és Sarah Lescrauwaet társalapító házaspártól indult, és egy olyan csoport közreműködésének köszönhetően fejlődött ki, akik azon szenvedélyükben egyesültek, hogy ízletes ételeket készítsenek, amelyek jólétet hoznak az afrikai közösségek számára.Miután több mint 7 éve élnek Afrikában, és számos élelmiszertermelővel dolgoztak együtt, olyan márkát akartak létrehozni, amely a kontinens közösségeit helyezi előtérbe és középpontba. Az az igazságtalanság, amely szerint az afrikaiak állítják elő a világ kakaójának 70%-át és a kész csokoládé kevesebb mint 1%-át, inspirálta őket, hogy minden egyes hozzáadott értéket képviselő MIA-terméket Afrikában készítsék.
 • Qantu

  Qantu (1)

  A Qantu története tíz évvel ezelőtt kezdődött a perui Cuscóban, két fiatal utazó, Elfi és Maxime véletlenül találkozott, és a láng azonnal fellobbant. Ez a láng 2014-ben a kakaó világába került, amikor először jártak egy ültetvényen, Altoban. El Sol Peru északi részén, ahol a kakaótermelők hatalmas szenvedélye és büszkesége felforgatta életüket.De miért a Qantu név? Elfi és Maxime erős szimbóluma. Az egység és a vendégszeretet szimbóluma, ez a neve Peru és Bolívia nemzeti virágának. Mint a hely, ahol találkoztak, ez a virág is a perui Andokból származik. A Qantu szó az őshonos kecsua nyelvből származik, és 'Kantu'-nak ejtik.  
 • To'ak

  To'ak (11)

  A régi időkben a csokoládé szent és nemes italnak számított, nem hiába hívták az istenek eledelének.A To'ak küldetése, hogy visszahozza ezt a szakralitást a csokoládé fogyasztói számára.A To'ak csokoládéi az ecuadori nacional fajtából készülnek, mely fajta több, mint 5000 éves, a Piedra de Plata völgyében élő több, mint száz éves kakaófákról származnak, melyek elnyerték a világörökség jelölést a Heirloom Cacao Preservation alapítványtól.
 • Cacao Hunters

  Cacao Hunters (1)

  Cacao Hunters kolumbiai kézműves étcsokoládék kolumbiai kakaóból készülnek, 53% és 100% közötti kakaótartalommal. 
 • Chocolate Tree

  Chocolate Tree (10)

  A skót Chocolate Tree a bean-to-bar kézműves étcsokoládéi számos nemzetközi díjat nyertek és bizonyították kiváló minőségüket és páratlan ízvilágukat.A legjobb minőségű kakaót Belizeből, Mexikóból és Peruból, közvetlenül a termelőktől szerzik be, amit sok-sok hozzáértéssel és szeretettel, kővel őrölve változtatnak át mennyei étcsokoládékká. 
 • Chocolatemakers

  Chocolatemakers (8)

  A holland Chocolatemakers termékei jótékonysági szervezeteket támogatnak, mert mind a kakaó, mind a nádcukor a Masarang alapítvány által termelt bio agro gazdálkodásokból származik, melyek segítenek megőrizni a gorillák és orangutánok életterét.A Chocolatemakers étcsokoládéi egyedi ízvilággal rendelkeznek, a kiváló minőségű kakaónak és a hozzáértő elkészítésnek köszönhetően. 
 • Kilian & Close

  Kilian & Close (1)

  A német Kilian & Close étcsokoládé készítők célja a kakaó ízének legtermészetesebb visszaadása egyszerű receptek és minőségi hozzávalók segítségével.A Kilian & Close az egyik legismertebb és legkedveltebb bean-to-bar kézműves étcsokoládé manufaktúra Németországban.Tizenegy-féle díjnyertes étcsokoládéjuk közül több nyert már nemzetközi díjakat is! 
 • Manoa

  Manoa (1)

  A Manoa étcsokoládék Hawaii-on készülnek, Direct Trade minősítéssel rendelkeznek.A Manoa bean-to-bar kézműves étcsokoládéi elsősorban Hawaii-on termő kakaóból készülnek.A Manoat 2010-ben alapították fiatal egyetemisták, akik a minőségi csokoládék elkötelezett hívei. 
 • Melt Chocolates

  Melt Chocolates (8)

  A londoni Melt Chocolates által készített luxus kézműves étcsokoládék Magyarországon csak a Darkest Desire webáruházban kaphatóak. Londonban is csak két helyen, a Melt londoni üzleteiben, továbbá a Selfridges-ben érhetőek el a prémium minőségű csokoládék rajongóinak számára.A Melt Chocolates egy családi vállalkozás, mely 2006-óta várja a luxus csokoládék szerelmeseit. Az üzleteiken egy helyen van a konyha és a kiszolgálás, a vásárlók végig kísérhetik a csokoládé készítés folyamatát.A Melt saját receptek alapján készíti fenséges, ízletes és feledhetetlen étcsokoládéit, melyeket a londoni luxus csokoládék legjobbjai közt tartanak számon.
 • Raaka

  Raaka (7)

  A Raaka étcsokoládék rendkívül ízletesek. Sikeresen adják át a kakaóbab merészebb, gyümölcsösebb ízvilágát.A bean-to-bar étcsokoládék a különleges pörkölési eljárás által nyerik el egyedi ízvilágukat.A Raaka műhelye Brooklynban található. 
 • Ritual

  Ritual (1)

  Ritual étcsokoládék az amerikai Utah államban készülnek, klasszikus európai receptek alapján, modern amerikai stílusban.A Ritual bean-to-bar kézműves étcsokoládék különleges minőségűek, lehetővé téve a minőségi kakaó teljes ízvilágának maradéktalan megtapasztalását. 
 • Taza

  Taza (13)

  A Taza az amerikai Massachusetts-ben készíti csokoládéit eredeti mexikói recept szerint. A Taza a kakaót közvetlenül a termelőktől szerzi be (Direct Trade), garantált felvásárlási áron, ezzel is segítve a termelőket, hogy tisztes részt kaphassanak a csokoládékból befolyt bevételekből.Taza étcsokoládék kővel őröltek, mely eljárás egyedi ízt és állagot kölcsönöz a Taza által készített étcsokoládéknak.A kővel őrölt organikus kakaó az átlagosnál nagyobb szemcséjű és segít a kakaó széles ízvilágának zavartalan megtapasztalásában.
 • Zotter

  Zotter (51)

  Zotter étcsokoládék 100%-ban organikus alapanyagokból készülnek, Fair Tarde minőségben, a kakaó forrása visszakövethető a termelőkig.A Zotter bean-to-bar étcsokoládéi világ szerte híresek kiváló minőségükről és sokféle variációjukról.A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A szokatlannak tűnő termékek, mint a “kender szelet”, a “vicces pite”, vagy a “skarlátvörös futóbab tekercs korianderrel” regionális hírnevet hoztak a Zotternek, akik hamarosan elkezdtek saját csokoládét is készíteni és forgalmazni.A Zotter sokat fektetett be a csokoládé feldolgozásába, közvetlenül a kakaóbabtól kezdve. A Fair Trade biokakaót közvetlenül, pörkölten, őrölve és párolva vásárolják meg. Insourcing az outsourcing helyett: Josef Zotter mára azon kevés független bean-to-bar gyártók egyike Európában, amely kizárólag organikus és tisztességes kereskedelmi minőségben termel.