Kakaóbab

Összesen 1 találat

  • Pörkölt kakaóbab töret (Ecuador Manabi)

    Pörkölt kakaóbab töret (Ecuador Manabi)

    1 600 Ft (bruttó ár)

     

    Ecuadori (Manabi) pörkölt kakaóbab töret.

    A kakaó ízének, zamatának és hatásának tökéletesen tiszta és zavartalan megtapasztalása.

    A kakaóbab töret azonnal fogyasztható, vagy ételek díszítésére és ízesítésére is felhasználható.

    Súly: 100 g

     

    A kakaóbab töret kiváló antioxidáns. Javítja a közérzetet. Elsődleges magnéziumforrás. Jótékony hatással van a gyomorproblémákra, fáradtságra, köhögésre és szív-és érrendszeri problémákra. Nagy mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot.

    Ásványi anyagokban és vitamunokban gazdag: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz, A, B1, B2, B6, B12, D, E

    A kakaóbab amellett, hogy rendkívül egészséges, íz- és illat élményével is elvarázsol. A kakaóbab természet egyik legerősebb antioxidáns tartalmú élelmiszere. A kakaóbab nem tartalmaz cukrot, a glikémiás indexe is alacsony, fogyókúrázóknak és desszertek ízesítésére is alkalmas.

    Sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes íz harmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.

     

Összesen 1 találat

A pörkölt kakaóbab töret (cacao nibs) a 100%-os étcsokoládékhoz hasonlatosan segít a kakaó ízének és hatásának teljes és maradéktalan megtapasztalásában.

Mivel a szárításon és pörkölésen kívül nem éri más hatás, a kakaóbab töretnek a legmagasabb az antioxidáns és flavonoid tartalma!

A kakaó az egyik legegészségesebb növény, mivel a kakaó rendelkezik a legmagasabb antioxidáns tartalommal a növények között.

Összehasonlításképpen*:

  1. Nyers, egész, szárított kakaóbab ORAC érték: 95.500 / 100g
  2. Nyers, szárított kakaóbab töret ORAC érték: 62.100 / 100g
  3. Pörkölt kakaópor ORAC érték: 26.000 / 100g
  4. Goji bogyó ORAC érték: 25.300 / 100g
  5. Acai bogyó ORAC érték: 18.500 / 100g
  6. Fekete csokoládé ORAC érték: 13.120 / 100g
  7. Tejcsokoládé ORAC érték: 6.740 / 100g
  8. Aszalt szilva ORAC érték: 5.770 / 100g
  9. Mazsola ORAC érték: 2.830 / 100g
  10. Áfonya ORAC érték: 2.400 / 100g

(Az ORAC érték egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns tartalmának mérésére szolgál.)

* Forrás: US department of Agriculture/Journal of American Chemical Society