Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról

Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról

Miért olyan finom a sós csokoládé?

Elgondolkodtál már azon, hogy miért van szinte minden csokoládékészítő kínálatában egy sós csokoládé is? Miért megy olyan jól a csokoládé…

sós csokoládé

A Melt Chocolates története

A londoni Melt Chocolates kézműves csokoládé termékei a legkeresettebb termékeink közzé tartoznak, ezért a partnereinket bemutató cikksorozatunkat velük kezdjük. A…

Louise Nason - Melt alapítója

A csokoládé története

A csokoládé több ezer éves múltra tekint vissza, a kakaófa terméséből, a kakaóbabból készül. A kakaófa eredeti elterjedési területe Dél-…

To’ak Art Series Guayasamín 77%

Csokoládé és egészség

A közvélekedés nem tartja a csokoládét kifejezetten egészséges tápláléknak, mivel főleg csak kakaót, cukrot és zsírt tartalmaz. Azonban ez a…

egészséges étcsokoládé

Adakozni öröm

Adakozni öröm. De nem csak a segítés, az adakozás okozta öröm miatt, hanem azért is, mert a Chocolatemakers Gorilla szeletei…

Gorilla 92%-os étcsokoládé

A kakaóbab

Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét….

Criollo, Forastero, Trinitario kakaó bab

A Zotter története

A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A…

Zotter bean-to-bar csokoládék

A Taza története

A amerikai Taza-t Alex Whitmore alapította, aki a mexikói Oaxaca-ban kóstolt először kővel őrölt kakaóból készült csokoládét. Annyira lenyűgözte a…

Taza csokigyár

Criollo kakaó

A Criollo kakaóból készült étcsokoládék sokkal jobb ízűek, mint a másfajtákból készültek. Ízében keveredik a dió, a dohány, a karamell…
Criollo kakaó

Bio

A kakaóból készült termék akkor igazán egészséges ha nem tartalmaz semmilyen vegyszert

Vegan

Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű nyersanyagot

Küldetésünk

Küldetésünknek tekintjük, hogy a csokoládé elnyerje méltó helyét és ismét a minőségi kávékkal, borokkal, szivarokkal és pezsgőkkel egyenrangú élvezeti cikkként tekintsenek rá

Bean to bar

A kézműves csokikészítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, a szárításon át a pörkölésig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket

Minőség

Csak a legjobb minőségű alapanyagokból és a legmagasabb etikai elvárásoknak megfelelően készült termékeket forgalmazzuk

Világmárkák

Termékeinket világ minden részéről, a legnevesebb csokikészítőktől válogattuk össze





Shopping Cart
Scroll to Top