Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról
A csokoládé, mint szellemi teljesítmény fokozó
Olasz tudósok bizonyították az eddig csak szájhagyomány útján terjedő tapasztalatot: a kakaó és az étcsokoládé kiváló szellemi teljesítmény fokozó! Az…
Étcsokoládé újdonságok
Új étcsokoládé újdonságokkal bővül kínálatunk a karácsonyi szezonra. Az amerikai Taza Chocolates és a skót Chocolate Tree 80%-os étcsokoládéi ma…
A csokoládé története
A csokoládé több ezer éves múltra tekint vissza, a kakaófa terméséből, a kakaóbabból készül. A kakaófa eredeti elterjedési területe Dél-…
Miért olyan finom a sós csokoládé?
Elgondolkodtál már azon, hogy miért van szinte minden csokoládékészítő kínálatában egy sós csokoládé is? Miért megy olyan jól a csokoládé…
A legjobb minőségű étcsokoládék
Aki igényes vásárló az a csokoládéból is legjobb minőséget keresi. De milyenek a legjobb minőségű étcsokoládék és hol lehet őket…
Adakozni öröm
Adakozni öröm. De nem csak a segítés, az adakozás okozta öröm miatt, hanem azért is, mert a Chocolatemakers Gorilla szeletei…
Zotter Labooko csokoládék
A Zotter Labooko csokoládék: különleges ízélmények csokoládé formájában. A Zotter csokoládémanufaktúra a világ egyik vezető kakaótermelő országainak különleges ízeivel és…
Bemutatkoznak a 100%-os étcsokoládék
A 100%-os étcsokoládékat általában kevesen szeretik, pedig a bean-to-bar, kézműves termékek kifejezetten ízletesek is tudnak lenni. Nem csak saját használatra,…
Criollo kakaó
Minden amit a csokiról tudni érdemes
A csokoládé évszázadok óta jelen van életünkben és ezalatt az idő alatt rengeteget változott is. Összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat és…
Cacaosuyo
A ‘Cacaosuyo’ név egy összetett szó, amely perui eredetű. A “cacao” az angol kifejezés a kakaóra, míg a “suyo” az…
A Fabric kézműves és bean-to-bar finomságai
A Fabric kézműves 80%-os étcsokoládéja már korábban is elvarázsolt minket, de most lehetőségünk volt megkóstolni a Fabric bean-to-bar csokoládéját is….
Hogyan veszik rá az embereket a nagy márkák, hogy megvegyék a gagyi csokoládéjukat?
Akár magunknak, akár mások számára vásárolunk csokoládét, el kell döntsük, hogy melyek azok a csokik, melyek megérik az árukat! A…
Zavarba ejtő fogalmak a csokoládéval kapcsolatban – és magyarázatuk
Sokan élnek vissza a csokoládé készítésével és származásával kapcsolatos fogalmakkal, melynek részben a tudatlanság, részben a szilárd szabályok és szabályozás…
Kézműves csokoládéké a jövő?
A kézműves csokoládéké a jövő sok csokikóstoló és csokoládé blogger szerint, mert az embereknek egyre fontosabb az egészségük és a…
A Zotter története
A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A…
Bio
A kakaóból készült termék akkor igazán egészséges ha nem tartalmaz semmilyen vegyszert
Vegan
Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű nyersanyagot
Küldetésünk
Küldetésünknek tekintjük, hogy a csokoládé elnyerje méltó helyét és ismét a minőségi kávékkal, borokkal, szivarokkal és pezsgőkkel egyenrangú élvezeti cikkként tekintsenek rá
Bean to bar
A kézműves csokikészítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, a szárításon át a pörkölésig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket
Minőség
Csak a legjobb minőségű alapanyagokból és a legmagasabb etikai elvárásoknak megfelelően készült termékeket forgalmazzuk
Világmárkák
Termékeinket világ minden részéről, a legnevesebb csokikészítőktől válogattuk össze