Posted on

A világ legcsokisabb palacsintája

Csokoládés palacsinta recept

Nincs olyan ember, aki ne evett volna – és ne szeretné – a palacsintát. Olyan viszont valószínűleg akad, aki még nem találkozott ezzel a kívül-belül csokoládés palacsinta recepttel. 

A palacsintatészta a világ legegyszerűbb tésztareceptje. Általában még nagy bevásárlást sem kell hozzá tartani, mert a legalapvetőbb hozzávalókból áll, amelyek szinte mindegyike megtalálható a konyhában. Ha viszont unod a hétköznapi palacsintát, nem kívánod sem a lekvárosat, sem a túrósat, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt az ízbombát, ami egy kis csokoládéval van feldobva, de…

…ellenállhatatlanul finom és függőséget okoz! Én előre szóltam…

Hozzávalók:

A palacsinta tészta

  • 2 db nagyobb tojás
  • 300 ml tej (lehetőleg 2,8 %-os), vagy növényi tej
  • 125 g búza finomliszt
  • 20 g nádcukor
  • egy csipet só
  • és a lényeg: 15 g olvasztott, venezuelai kakaóból készült, Chocolate Tree Porcelana 85%-os étcsokoládé

A csokoládékrém

Az elkészítés

Tészta

A hozzávalókat keverd csomómentesre és körülbelül fél órán át pihentesd, majd forró, kivajazott vagy kiolajazott serpenyőben süsd őket készre. Amíg a töltelék elkészül, fóliával takard le őket.

Krém

A tojást, a cukrot, a lisztet, az olvasztott csokoládét és némi tejet keverj csomómentesre. A maradék tejet főzd fel a vaníliával, majd óvatosan add hozzá a csokoládés keveréket. Folyamatos kevergetés mellett főzd készre, végül add hozzá a vajat és várd meg, amíg megfelelően kihűl. Csak ezután töltsd meg vele a kész palacsintatésztákat.

Tipp

Jobban teszed, ha nem háromszögbe hajtod a tésztákat, hanem feltekered, így nem folyik ki belőle a krém. Díszítsd hideg vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökkel a nyári napokon, mert nagyon jól passzolnak a csokoládé kissé kesernyés ízéhez. Ha igazán extrázni szeretnéd, akkor a csokoládé tölteléket megbolondíthatod némi konyakkal vagy rummal!

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés / 5. Szavazatszám