A Criollo kakaóból készült étcsokoládék sokkal jobb ízűek, mint a más fajtákból készültek. A Criollo ízében keveredik a dió, a dohány, a karamell és a vanília íze.A Criollo kétszáz évvel ezelőtt még domináns kakaó fajta volt, mivel azonban érzékenyebb a betegségekre, mint a Forastero és Trinitario fajták, ezért napjainkban már csak a legjobb minőségű kakaók és csokoládék készülnek belőle.A Criollokakaó igazi ritkaság, Venezuelában található a legtöbb fajtiszta Criollo fából álló ültetvény.
Étcsokoládék Criollo kakaóból
A Criollo kakaó Közép-Amerikai eredetű és már az Olmékok és a Mayák körében is közkedvelt volt. A Criollót valószínűsíthetően Közép-Amerika őslakói nemesítették a dél-amerikai eredetű Forastero kakaóból. A Criollo kakaót megkülönbözteti a többi fajtától, hogy kevésbé keserű az íze és világosabb a színe is.Mivel a Criollo igen érzékeny fajta, ezért manapság már szinte csak a Forastero fajtával kevert hibridjeivel (Trinitario) találkozhatunk. Biológiailag azonban a Criollo és Forastero nem különül el egymástól, még alfajként sem lehet őket besorolni.
[…] még mindig torony magasan a legízletesebb számunkra! Az étcsokoládé különlegessége, hogy Criollo kakaóból készült, továbbá semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz a kakaón […]
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Please choose your language
It seems that you are not using Hungarian language in your browser!
If you wish to use our webshop in English please visit our English site: www.darkchocolates.eu
If you would like to stay on this site just close this popup window.
[…] jár együtt a magas minőséggel, azonban a legtöbb bean to bar étcsokoládé készítő a legjobb minőségű kakaóbabból készíti […]
[…] még mindig torony magasan a legízletesebb számunkra! Az étcsokoládé különlegessége, hogy Criollo kakaóból készült, továbbá semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz a kakaón […]
[…] korallzátonyon kialakult termőrétegen, a Belize-i hegyek közt termő Criollo kakaó hibridből készül a Chocolate Tree 75%-os […]
[…] is tartalmaz. A legjobb étcsokoládék általában Criollo kakaóból készülnek, mely a legdrágább és legízletesebb kakaó […]
[…] valamint a csokoládé készítő tudásától is. A három legelterjedtebb kakaófa fajta a criollo, a forastero és a […]