Skip to content
Kezdőlap » Hírek, események » A legegyszerűbb és legnagyszerűbb édesség: a csokis piskótatekercs

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb édesség: a csokis piskótatekercs

3
(28)

Mit szólnátok egy habkönnyű kakaós piskótatésztához, dupla csokoládés töltelékkel és erdei gyümölcsökkel? Én egy nagy igenre szavazok. Ha Ti is, akkor tartsatok velem!

Mióta imádok sütni-főzni, azóta a rémálmom, hogy piskótatésztát készítsek. A nagymamám percek alatt összedobta, de én akárhányszor megpróbáltam, nekem sosem sikerült olyan jól. A minap azonban olyannyira megkívántam a csokis roládot, hogy erőt vettem magamon és nekiálltam.

Nos, az eredmény valami csoda, a piskóta pont úgy jó, ahogy van, a krém és a gyümölcsök pedig tökéletesen harmonizálnak egymással. 

Hozzávalók

A piskótatésztához:

  • 15 dkg finom liszt
  • 6 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 g kakaópor
  • 1 csipet só

A krémhez:

Elkészítés

Válaszd ketté a tojásokat, majd a fehérjéket a cukorral verd kemény habbá, aztán óvatosan, részletenként keverd hozzá a sárgájákat is. A lisztet, a csipet sót egy szűrő segítségével szitáld a tojásokhoz, és tégy ugyanígy a kakaóporral is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt süsd készre.

Az étcsokoládét kockázd fel, majd a tejszínt forrald fel és öntsd a csokoládéra, hogy megolvadjon. Ha ez megtörtént, alaposan keverd el és hűtsd le. Amint megfelelően kihűlt, robotgéppel habosítsd fel és add hozzá a vajat, a mascarponét és a porcukrot. Ennél a receptnél is érdemes a krémet megkóstolni, mielőtt a tésztába töltöd, nehogy keserű maradjon az étcsokoládé miatt. Ha az íze és az állaga is kiváló a krémnek, akkor kend a kihűlt tésztára és óvatosan tekerd fel.

A tetejére olvassz csokoládét és szórd meg csokireszelékkel, valamint erdei- vagy bogyós gyümölcsökkel, esetleg málnával.

Tedd hűtőbe néhány órára, hogy kellőképpen megdermedjen és az ízek összeérjenek. Ha nem bírjátok kivárni, akkor pedig az elkészülte után álljatok is neki.

Igazán különleges étcsokoládékat a webáruházunkban találsz, amelyek hozzásegíthetnek a sütés édes pillanataihoz!

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 3 / 5. Szavazatszám 28

Még nem érkezett értékelés...