Kezdőlap » Hírek, események » Étcsokoládés brownie fekete ribizlivel és quinoával

Étcsokoládés brownie fekete ribizlivel és quinoával

5
(1)

Ó, az étcsokoládés brownie! Ropogós és krémes. Lágy és csokis. Kívül kemény, de belül szinte folyik. Nem lehet vele betelni. A recept egyszerű, a kivitelezés viszont annál nehezebb. 

Nálunk a családban mindenki szereti a browniet. Bevallom őszintén, hogy nem készítem el túl gyakran, mert túl sok figyelmet igényel: megfelelő sütési hőfok, megfelelő sütési idő. De, ha igazán csokoládés édességet kívánunk, akkor ehhez a recepthez szoktam nyúlni.

És hogy lehet-e a csokoládét duplázni? Sőt, triplázni? Naná, pont egy ilyen receptet hoztunk: a világ legcsokisabb süteményét még csokisabban. Adtunk hozzá egy kis fekete ribizlit és quinoát, hogy még különlegesebb legyen. A legjobb az egészben pedig az, hogy mindezt az étcsokoládéban találtuk meg. Készen állsz?

Hozzávalók

Elkészítés

Az étcsokoládét kockázd fel. Hőálló tálban, vízgőz felett olvaszd fel a vajat és a csokoládédarabkákat, amíg megfelelő állagú és fényű krémet nem kapsz. Amint kész, vedd le a tűzről és szépen lassan, egyenletesen és egyesével keverd hozzá a száraz alapanyagokat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és a porcukrot. Ezek után szintén egyesével add hozzá a tojásokat és keverd össze a csokoládés masszával.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és tűzálló tálban (méretek: 25×25 cm-es vagy 18×30 cm-es) légkeveréses fokozaton körülelül 30-35 perc alatt süsd készre. Érdemes tűpróbát végezni, de a többi süteménnyel ellentétben, itt akkor jó az állag, ha a tű hegyére még kissé ráragad a massza. Ennél a pontnál ne süsd tovább!!

Tipp: Szeletelés előtt, hagyd egy picit kihűlni, hogy megdermedjen a tészta. A tálaláshoz vágd egyenlő méretű kockákra, helyezd őket tányérokba, és díszítsd gyümölcsökkel, tejszínhabbal, vagy az én személyes kedvenceimmel: sorbettel vagy vaníliafagylalttal!

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 1

Még nem érkezett értékelés...

Shopping Cart
Scroll to Top