Skip to content
Kezdőlap » Hírek, események » Narancsos-trüffelkrémes piskótatekercs

Narancsos-trüffelkrémes piskótatekercs

5
(2)

Narancs? Igen! Trüffel? Igen! Csokoládé? Igen! Finom? De még mennyire. Narancsos-trüffelkrémes piskótatekercs.

Egy igazán szimpla piskóta receptet hoztunk most nektek, azonban ehhez az egyszerű tésztához olyan elképesztően finom töltelék elkészítését írjuk le, amely minden vágyakozásotokat felülmúlja.

Ez a recept nagyon gyorsan elkészül, de a trüffelkrémet egy éjszakán keresztül érdemes állni hagyni, hogy elérje a megfelelő állagot és ízt, ezért csak akkor készítsétek el, ha nem gond, hogy nem tudjátok azonnal megkóstolni! 🙂

Hozzávalók a narancsos-trüffelkrémes piskótatekercshez

Elkészítés

Narancsos-trüffelkrém

A narancsos étcsokoládét vágd apró darabokra, majd a főzőtejszín és a méz elegyét forrald fel, végül add hozzá a felkockázott csokoládédarabkákat. Főzd sűrű krémmé, majd egy éjszakán át hagyd hűtőben pihenni.

Piskótatészta

Válaszd ketté a tojásokat, majd a sárgáját keverd csomómentesre a sütőporral, a cukorral,  a liszttel és a vízzel. A fehérjét egy csipet sóval verd habosra, majd óvatosan keverd el az előzőekben már elkészített sűrű masszával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt süsd készre. Amint kihűlt, kend meg a trüffelkrémmel és hosszában tekerd fel. A tekercs tetejét is érdemes a krémmel megkenni, hogy minél lágyabb legyen az összhang és ha megfogadjátok a tippemet, akkor reszeljetek rá egy kevés narancshéjat!

TIPP:

Csinálj egyből dupla adagot, mert te, a család, a barátok és minden ember ezen a Földön első perctől kezdve imádni fogja! A narancsos étcsokoládénak önmagában igazán kellemes narancsos utóíze van, de ha kevésnek érzitek, akkor némi frissen facsart narancslével vagy narancshéj reszelékkel tudjátok fokozni ezt az ízbombát!

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 2

Még nem érkezett értékelés...