Posted on

Tippek a tökéletes forró csokihoz

Tippek a tökéletes forró csokihoz
5
(1)

Javában tart a forró csoki szezon, ezért íme néhány tipp a tökéletes forró csoki elkészítéséhez.

Válassz jó minőségű kakaót, vagy csokipasztillát. Akár kakaóport szeretnél keverni, akár hagyod, hogy a csokoládédarabkák elolvadjanak, ne feledd, hogy a választott termék minősége lesz a legnagyobb hatással a forró csokoládé végső ízére. Szóval jó szórakozást a kézműves csokoládé eredetének, százalékos arányának és márkáinak felfedezéséhez, ahol mindig a finom íz a legfontosabb.

Ügyelj a választott folyadékra. Manapság számtalan alternatíva létezik egy forró csokoládé elkészítésére. Növényi alapú lehetőségeket keresel? A mandulatej és a kókusztej diós jegyet kölcsönöz a csokoládénak, míg a szójatej sűrűbb állagot ad. A rizstej lesz a legvizesebb, míg a zabtej a legföldesebb. A kakaó finom ízének tiszta élvezetéhez a víz a legjobb választás.

Keverd össze kedvenc édesítőszereddel. Vannak természetes édesítőszerek, mint a kókuszcukor, az agave szirup és a juharcukor. De olyan hagyományosabb lehetőségeket is, mint a fehér- és nádcukor, valamint az alternatív édesítőszerek, például a stevia.

Mit szólnál néhány fűszerhez? A kardamom, a szerecsendió, a fahéj és a szegfűszeg a hagyományos fűszernövények, amelyekkel fűszeres csavart adnak a forró csokoládéhoz. Ahelyett, hogy az első lehetőségeket összeszednéd, próbáld meg tudatosan kezelni a csokoládéfogyasztást. Az összetevők tanulmányozott kombinációján keresztül izgalmas ízutakat építhetsz fel. Például egy gyümölcsös forró csokoládé elkészítéséhez érdemes kombinálni a madagaszkári kakaót kókusztejjel és agave sziruppal. Ha szereted az erősebb ízeket, javasoljuk, hogy az ugandai kakaót zabtejjel, nádcukorral és egy csipet szerecsendióval keverd össze.

Kellemes forró csoki szezont mindenkinek!

Forrás: https://www.thehighfivecompany.com/tips-for-the-perfect-cup-hot-chocolate/

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 1

Még nem érkezett értékelés...