Skip to content
Kezdőlap » Hírek, események » Hogyan vásárolj tudatosan csokoládét

Hogyan vásárolj tudatosan csokoládét

5
(1)

Gyakran annyira sietünk az ünnepi időszakban, hogy nem biztos, hogy odafigyelünk arra, hogy mit vásárolunk. Bízunk abban, hogy egy gyors pillantást vetünk a csomagolásra, ahelyett, hogy néhány pillanatot elgondolkodnánk: „Megéri a pénzt, amit vásárolok? Vajon ez a termék olyan jó minőségű, mint amilyennek állítják?” Íme három állítás, amelyet mindig meg kell kérdőjelezned, amikor csokit vásárolsz, különösen az ünnepi szezonban.

Kézműves csokoládé

Ezek a szavak pozitív érzéseket ébresztenek bennünk: egy termék, amely szeretettel és odafigyeléssel készült egy szenvedélyes szakember kezei által, aki a minőséget fontosabbnak tartja a mennyiség helyett. De hogyan alkalmazhat kézműves módszereket egy márka, amely több milliárd terméket árul világszerte több ezer üzletben? Manapság egy márkának bizonyítania kell „kézművességét”: látogass el a weboldalára, nézd meg a közösségi médiát és ismerd meg a keresett márka valódi méretét.

Prémium minőségű csokoládé

A nagy csokoládégyártók a lehető legalacsonyabb szabványokat állítják fel mindennapi termékeikre, csak azért, hogy Premium, Excellence vagy Selection vonalakat hozzanak létre azzal a hamis illúzióval, hogy jobb alternatívákat kínálnak. Ha egy csokoládé egy dollárba kerül, és a lehető legolcsóbb alapanyagokból készül, akkor bármi, ami valamivel jobb, egy exkluzív termékcsalád része lehet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a „prémium” termékcsalád valami különleges lenne, vagy érdemes lenne megvásárolni, mivel az összehasonlítás ilyen alacsony minőségi szabványokon alapul.

Természetes alapanyagok

A csokoládé elkészítése összetett folyamat, de nagyon kevés hozzávalót igényel, a kakaó és a cukor már elég az étcsokoládéhoz. A növényi olajok vagy mesterséges aromák használatának mellőzését elvárni érdemes, nem pedig jutalmazni. Nem kellene kitüntetést adományoznunk azoknak a cégeknek, amelyek a minimumot megtették. Figyeld meg azt is, hogy ezek az állítások semmiképpen sem szinonimái a minőségnek: egy gyártó kevés összetevőt használhat, és mégis olcsók, rossz minőségűek és etikátlanok lehetnek.

Forrás: https://www.thehighfivecompany.com/conscious-holiday-chocolate-shopping/

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 1

Még nem érkezett értékelés...