Közzétéve:

Criollo kakaó

Criollo kakaó

A Criollo kakaóból készült étcsokoládék sokkal jobb ízűek, mint a más fajtákból készültek. A Criollo ízében keveredik a dió, a dohány, a karamell és a vanília íze.

A Criollo kétszáz évvel ezelőtt még domináns kakaó fajta volt, mivel azonban érzékenyebb a betegségekre, mint a Forastero és Trinitario fajták, ezért napjainkban már csak a legjobb minőségű kakaók és csokoládék készülnek belőle.

A Criollo kakaó igazi ritkaság, Venezuelában található a legtöbb fajtiszta Criollo fából álló ültetvény.

A Criollo kakaó Közép-Amerikai eredetű és már az Olmékok és a Mayák körében is közkedvelt volt. A Criollót valószínűsíthetően Közép-Amerika őslakói nemesítették a dél-amerikai eredetű Forastero kakaóból. A Criollo kakaót megkülönbözteti a többi fajtától, hogy kevésbé keserű az íze és világosabb a színe is.

Mivel a Criollo igen érzékeny fajta, ezért manapság már szinte csak a Forastero fajtával kevert hibridjeivel (Trinitario) találkozhatunk. Biológiailag azonban a Criollo és Forastero nem különül el egymástól, még alfajként sem lehet őket besorolni.

 

Criollo kakaó” bejegyzéshez ozzászólás

  1. […] jár együtt a magas minőséggel, azonban a legtöbb bean to bar étcsokoládé készítő a legjobb minőségű kakaóbabból készíti […]

  2. […] még mindig torony magasan a legízletesebb számunkra! Az étcsokoládé különlegessége, hogy Criollo kakaóból készült, továbbá semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz a kakaón […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.