Menakao
Öt generáció telt el azóta, hogy az indiai Cassam Chenaï család Madagaszkáron telepedett le, és különösen a Gujrat régióból. Tevékenységét képeslapok, textilek és végül exportra szánt fűszerek árusításával kezdte meg. Idővel a család gyarapodott, és sok családtag kivált, hogy saját vállalkozást alapítsanak. Shahin Cassam Chenai az egyik.
A világ egyik legfinomabb kakaójának köszönhetően, amelyet a Nemzetközi Kakaószervezet 2016 januárja óta „Fine cocoa” címkével lát el, a madagaszkári csokoládét virágos jegyei, savassága és enyhe fanyar hatása miatt értékelik.
Vörös, mint a föld színe: ásványi anyagokban gazdag. Piros, mint a bab, amely a Sambirano-völgy legjobb termelőitől származik, és piros, mint a csokoládénk színe. Végül Mena, mint a Vörös Sziget: Madagaszkár
A kakaóbab a Sambirano-völgy (Ambanja régió) legjobb vetőszövetkezeteitől származnak. Receptjeiket a helyi termékek (100% Madagascar, Truly Madagascar) előnyben részesítésével fejlesztik ebből a prémium kakaóbabból.
Összesen 1 találat