Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról
Minden amit a csokiról tudni érdemes
A csokoládé évszázadok óta jelen van életünkben és ezalatt az idő alatt rengeteget változott is. Összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat és…
Criollo kakaó
A legjobb minőségű étcsokoládék
Aki igényes vásárló az a csokoládéból is legjobb minőséget keresi. De milyenek a legjobb minőségű étcsokoládék és hol lehet őket…
Tippek a tökéletes forró csokihoz
Javában tart a forró csoki szezon, ezért íme néhány tipp a tökéletes forró csoki elkészítéséhez. Válassz jó minőségű kakaót, vagy…
A csokoládé története
A csokoládé több ezer éves múltra tekint vissza, a kakaófa terméséből, a kakaóbabból készül. A kakaófa eredeti elterjedési területe Dél-…
Hogyan vásárolj tudatosan csokoládét
Gyakran annyira sietünk az ünnepi időszakban, hogy nem biztos, hogy odafigyelünk arra, hogy mit vásárolunk. Bízunk abban, hogy egy gyors…
A Zotter története
A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A…
Adakozni öröm
Adakozni öröm. De nem csak a segítés, az adakozás okozta öröm miatt, hanem azért is, mert a Chocolatemakers Gorilla szeletei…
A kakaóbab
Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét….
Tea és étcsokoládé – a legújabb divatos párosítás
Az étcsokoládé és a tea egyre népszerűbb kombinációvá válik a figyelmes kóstolók számára. Ha úgy döntesz, hogy csokoládét eszel, miközben…
Az ecuadori To’ak
A To’ak egy esőerdő-védelmi projektből született, amelyet Jerry Toth társalapító 2007-ben kezdett el Ecuadorban. Nonprofit alapítványán, a Third Millennium Alliance-en…
A Taza története
A amerikai Taza-t Alex Whitmore alapította, aki a mexikói Oaxaca-ban kóstolt először kővel őrölt kakaóból készült csokoládét. Annyira lenyűgözte a…
A Melt Chocolates története
A londoni Melt Chocolates kézműves csokoládé termékei a legkeresettebb termékeink közzé tartoznak, ezért a partnereinket bemutató cikksorozatunkat velük kezdjük. A…
Kézműves csokoládéké a jövő?
A kézműves csokoládéké a jövő sok csokikóstoló és csokoládé blogger szerint, mert az embereknek egyre fontosabb az egészségük és a…
Kakaóbab töret
A kakaóbab töret tisztán és töményen, hozzáadott anyagok nélkül tartalmazza a kakaó előnyös hatóanyagait. A kakaóbab töret krendszeres fogyasztása megelőzhető…
A Fabric kézműves és bean-to-bar finomságai
A Fabric kézműves 80%-os étcsokoládéja már korábban is elvarázsolt minket, de most lehetőségünk volt megkóstolni a Fabric bean-to-bar csokoládéját is….
Bio
A kakaóból készült termék akkor igazán egészséges ha nem tartalmaz semmilyen vegyszert
Vegan
Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű nyersanyagot
Küldetésünk
Küldetésünknek tekintjük, hogy a csokoládé elnyerje méltó helyét és ismét a minőségi kávékkal, borokkal, szivarokkal és pezsgőkkel egyenrangú élvezeti cikkként tekintsenek rá
Bean to bar
A kézműves csokikészítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, a szárításon át a pörkölésig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket
Minőség
Csak a legjobb minőségű alapanyagokból és a legmagasabb etikai elvárásoknak megfelelően készült termékeket forgalmazzuk
Világmárkák
Termékeinket világ minden részéről, a legnevesebb csokikészítőktől válogattuk össze