Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról

Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról

A csokoládé története

A csokoládé több ezer éves múltra tekint vissza, a kakaófa terméséből, a kakaóbabból készül. A kakaófa eredeti elterjedési területe Dél-…

To’ak Art Series Guayasamín 77%

Miért olyan finom a sós csokoládé?

Elgondolkodtál már azon, hogy miért van szinte minden csokoládékészítő kínálatában egy sós csokoládé is? Miért megy olyan jól a csokoládé…

sós csokoládé

A Raaka Chocolate

A Raaka célja, hogy páratlanul ízletes kézműves csokoládékat készítesenek, amelyek ragyogóbbak, merészebbek és gyümölcsösebbek, mint a többi csokoládé. Ezért készül…

Raaka Chocolate - oko Caribe

Az ecuadori To’ak

A To’ak egy esőerdő-védelmi projektből született, amelyet Jerry Toth társalapító 2007-ben kezdett el Ecuadorban. Nonprofit alapítványán, a Third Millennium Alliance-en…

Toak bungalo

Minden amit a csokiról tudni érdemes

A csokoládé évszázadok óta jelen van életünkben és ezalatt az idő alatt rengeteget változott is. Összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat és…

A Zotter története

A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A…

Zotter bean-to-bar csokoládék

Bemutatkoznak a 100%-os étcsokoládék

A 100%-os étcsokoládékat általában kevesen szeretik, pedig a bean-to-bar, kézműves termékek kifejezetten ízletesek is tudnak lenni. Nem csak saját használatra,…

Ritual 100% organikus étcsokoládé

Kézműves csokoládéké a jövő?

A kézműves csokoládéké a jövő sok csokikóstoló és csokoládé blogger szerint, mert az embereknek egyre fontosabb az egészségük és a…

Taza kézműves étcsokoládé

Tippek a tökéletes forró csokihoz

Javában tart a forró csoki szezon, ezért íme néhány tipp a tökéletes forró csoki elkészítéséhez. Válassz jó minőségű kakaót, vagy…

Tippek a tökéletes forró csokihoz

A kakaóbab

Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét….

Criollo, Forastero, Trinitario kakaó bab

Bio

A kakaóból készült termék akkor igazán egészséges ha nem tartalmaz semmilyen vegyszert

Vegan

Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű nyersanyagot

Küldetésünk

Küldetésünknek tekintjük, hogy a csokoládé elnyerje méltó helyét és ismét a minőségi kávékkal, borokkal, szivarokkal és pezsgőkkel egyenrangú élvezeti cikkként tekintsenek rá

Bean to bar

A kézműves csokikészítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, a szárításon át a pörkölésig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket

Minőség

Csak a legjobb minőségű alapanyagokból és a legmagasabb etikai elvárásoknak megfelelően készült termékeket forgalmazzuk

Világmárkák

Termékeinket világ minden részéről, a legnevesebb csokikészítőktől válogattuk össze





Shopping Cart
Scroll to Top