A Labooko csokoládék egyedi módon párosítják össze különböző kakaóbabfajtákat, gyümölcsöket, fűszereket, dióféléket és egyéb természetes összetevőket. Minden csokoládét kézzel készítenek, és nagy gondot fordítanak az alapanyagok minőségére és eredetére. A kakaóbabokat közvetlenül a gazdáktól vásárolják, és a manufaktúrában teljesen újrahasznosított papírba csomagolják az édességeket, hogy fenntarthatóbbá tegyék a gyártási folyamatot.
Az ízvilágban a Zotter Labooko csokoládék számtalan lehetőséget kínálnak. Az egyes ízek között megtalálhatóak a hagyományos ízek, mint például a tejcsokoládé vagy a keserű csokoládé, de felfedezhetünk olyan különlegességeket is, mint a chili paprika, a kávé, a kókusz vagy a különféle gyümölcsök íze. A párosítások jól átgondoltak és kiegyensúlyozottak, hogy a csokoládé szerelmesei valóban egyedi ízélményben részesüljenek.
A Labooko csokoládék nemcsak az ízvilágukban különlegesek, hanem a csomagolásukban is. Minden csokoládé két kis táblára van osztva, amelyek egyedi mintázatot és színeket viselnek. A csomagolás részletes információkat nyújt az adott csokoládéról, beleértve az alapanyagok eredetét és a gyártási folyamat részleteit is. Ez lehetővé teszi a vásárlók, hogy betekintést nyerjenek a csokoládék készítésének folyamatába és megtudják, hogy honnan származnak a természetes összetevők.
A manabiból származó Cacao Nacional csak Ecuadorban nő, és a világ legjobb ízű kakaófajtái közé tartozik. Édes, 40%-os nyers nádcukorral kombinálva ez a virágos kakaó aroma megzenésíti az ízét. „Nagyszerű csokoládé csodálatos Nacional ízzel” – hangzott a nemzetközi csokiteszt ítélete.
Illatjegyek: édes aszalt gyümölcsök, mazsola finom növényi jegyekkel
Ízjegyek: édes és enyhe, a krém és a virágok enyhe visszhangja, karamellizált dió, karamell illatokkal, karamell utóíz
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
A Zotter Labooko Togo single origin étcsokoládéhoz a nagy ültetvényektől távol, a gebana által támogatott 0,25 és 1,5 hektár közötti területeken folyik az első bio, fair trade kakaó termesztése Togóban.
Illatjegyek: édes bokros meggy, barack, földes jegyek
Ízjegyek: édes édesgyökér és mandula, marcipán, cukrozott cseresznye (cseresznye lekvár), csipetnyi barack, finoman borsos, gyümölcsös és mandula illat
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
A Dominikai Köztársaságban található Zorzal madárrezervátumban termesztett és betakarított kakaóból készült édes, sötét, egyszínű csokoládé. A rezervátum területének 70%-át úgy jelölték ki, hogy mindig vad esőerdő maradjon. Élvezd ezt a fenséges karibi szigeti kakaót. Ez a csoki a legkedvesebb hozzájárulás a természetvédelemhez.
Illatprofil: diós karamell
Ízprofil: nagyon enyhe és édes, csokis, dió, karamell és ecetes cseresznye jegyekkel
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, földimogyorót, tejet, cukrot, szezámmagot és szóját.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
Single origin csokoládé, gyümölcsös jegyekkel, finom ízű parai kakaóval, ahol Julia Zotter egy egész nyarat töltött egy kakaótermesztő családdal, velük dolgozva, és sokat tanult a kakaótermesztésről. Reggeltől estig dolgozott az esőerdő közepén, hogy megtanulja a tökéletes erjesztési módszert, amely lehetővé teszi a kakaó teljes aromájának kivirágzását.
Illatjegyek: a karácsony édes illata mézeskalács és dominó, szárított gyümölcsök (cseresznye, szilva, sárgabarack, papaya)
Ízjegyek: édes és enyhe, karamellizált mandula, finom virágos jegyek, valamint enyhén karamell és tejszín (virágos marcipán), gyümölcsös lecsengés cseresznye, piros bogyós gyümölcsök és citrus jegyekkel
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
Fehér, vegán szelet, csábító kókuszízzel. Ez a finom csemege tehéntej helyett kókusztejjel készül, finom kókuszreszelékkel és tiszta kakaóvajjal, nyers nádcukorral és valódi Bourbon vaníliával. Édes vegan tejcsoki egzotikus karibi hangulattal.
70%-os étcsokoládé áfonya ganache-val töltve. Ez a fenséges, illatos és nagyon bogyós mousse élénk rózsaszínű, és vegán áfonya borításból, fehér rizs borításból és sok áfonyából készült. Gyengéd mousse textúrája és vidám, intenzív áfonyás íze, jellegzetesen gyümölcsös-csípős.
70% kakaótartalmú étcsokoládéba borítva. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Két különböző étcsokoládé egy csomagban: egy, a mitikus Maya kakaóval megalkotott étcsokoládé, amelyet Belize-ből vitorláson szállítottak hozzánk, teljesen károsanyag-kibocsátásmentesen. És egy single-origin étcsokoládé, amelyet válogatott kakaóból készítenek az ugandai “Mountains of the Moon” régióból.
Tartalma: 72% Belize “Sail Shipped Cacao” és 70% Uganda
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
A Zotter Labooko Uganda single origin csokoládét az ugandai Hold-hegységből származó kakaóból készítik. Több mint ezer kisgazdálkodó termeszti a Fair Trade kereskedelemben kapható biokakaót ennek a mitikus hegyláncnak a lejtőin. Kézzel válogatott, nagy kakaóbabot termesztenek, amit „Selection Noir de Noir”-nak hívnak – enyhe és ízekkel teli.
Illatjegyek: erős gyümölcsös jegyek (eper, áfonya, szőlő), intenzív fermentációs karakterrel, finom melasz ékezetek, enyhén földes
Ízjegyek: kellemes-lekváros gyümölcs karakter, piros bogyós gyümölcsök, eper, cseresznye és áfonya, valamint fudge és karamell jegyekkel
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
Természetes és klasszikus: a csodálatos Cocabo kakaót a bennszülött kakaótermesztők hagyományos módon termesztik, távol a modern idők nyüzsgésétől, a panamai esőerdők lombjai alatt. A kézműves csokoládé manufaktúrában ezt az aromás kakaót egy kifinomult csokoládé illatú, fenséges, egyedi eredetű csokoládévá varázsolta a Zotter.