Bean-to-bar étcsokoládék

  • Chocolate Tree Mezcal 70%-os kézműves étcsokoládé

    Chocolate Tree Mezcal 70%-os kézműves étcsokoládé

    2 750 Ft (bruttó ár)

     

    A Chocolate Tree Mezcal 70%-os étcsokoládé története: 400 évvel ezelőtt a spanyol hódítók fedezték fel a kakaószeretet Mexikóban, és az aztékokat is megtanították a lepárlásra.

    Beáztattuk a Tabasqueño ősi criollo hibrid kakaóját Mezcalba, az agave szellemét, hogy egy csokoládét hozzunk a vérszomj, az agave és a füst mélyen gazdag jegyeivel.

     

    Kosárba teszem
  • Raaka áfonyás rószaborsos kézműves étcsokoládé 70%-os kakaótartalommal

    Raaka áfonyás rószaborsos kézműves étcsokoládé 70%-os kakaótartalommal

    3 300 Ft (bruttó ár)

     

    A Raaka Cranberry Pink Peppercorn fűszeres és fanyar étcsokoládé, amely felpezsdíti a lépéseid.

    Az áfonyaport gyümölcsös dominikai kakaóval turmixoljuk, hogy csípős és ragyogó étcsokoládéalapot kapjunk. Ezután minden szeletet díszítünk néhány őrölt illatos rózsaszín borssal, hogy egy csipetnyi rózsás színt kapjunk, enyhén gyümölcsös, édes és igazi fűszeres felütéssel.

    Forrás: Zorzal kakaó, Dominikai Köztársaság

     

     

    Kosárba teszem
  • Raaka epres vaniliás kézműves étcsokoládé 61%-os kakaótartalommal

    Raaka epres vaniliás kézműves étcsokoládé 61%-os kakaótartalommal

    2 600 Ft (bruttó ár)

     

    A Raaka Strawberry Swirl krémes étcsokoládé eper és vanília vegán fehér csokoládé rózsaszín örvényével.

    Minden falat olyan érzést kelt benned, mintha az eperföldeken hancúroznál. 🙂

    Forrás: Kokoa Kamili, Tanzania

     

     

    Kosárba teszem
  • Zotter étcsokoládé pasztilla vegan válogatás

    Zotter étcsokoládé pasztilla vegan válogatás

    2 700 Ft (bruttó ár)

     

    Zotter forrócsoki pasztilla vegan válogatás: ötféle csokoládé pasztilla egy csomagban:

    • BitterClassic
    • “Madárszem” chili
    • Xocitto 100%
    • Diós nugát
    • Kender ital

    Vegán válogatás: öt forrócsoki ital – ízkalandozóknak, akik egészségesen táplálkoznak, és ezzel egy kicsit hozzájárulnak a bolygónk megmentéséhez.

    5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.

    A forrócsoki pasztilla elkészítése

    Vegyes

    Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!

    Krémes keverék

    Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!

    Kevert

    Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.

    Cool – csokoládé ivás a jégen

    Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.

     

    Vegan, glutén-, laktózmentes.

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter étcsokoládé pasztilla kendermaggal 70%

    Zotter étcsokoládé pasztilla kendermaggal 70%

    2 700 Ft (bruttó ár)

     

    Zotter forrócsoki pasztilla 40%-os kakaótartalommal.

    Ízletes, házi készítésű kender nugát pörkölt kendermagból, ami nem tartalmaz THC-t, viszont sok értékes összetevőt tartalmaz, és nagyon régóta gyógyírként használják.

    A kendernek egyszerűen kultikus státusza van, 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéval finomítva, szójatejjel kombinálva a kender egy hűvös erőitallá válik, amely teljesen vegán.

    5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.

     

    A forrócsoki pasztilla elkészítése

    Vegyes

    Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!

    Krémes keverék

    Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!

    Kevert

    Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.

    Cool – csokoládé ivás a jégen

    Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.

     

    Vegan, glutén-, laktózmentes.

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter étcsokoládé pasztilla 78%

    Zotter étcsokoládé pasztilla 78%

    2 700 Ft (bruttó ár)

     

    Zotter forrócsoki pasztilla 78%-os kakaótartalommal.

    Megalkuvást nem ismerően intenzív íz. Különösen magas kakaótartalommal Latin-Amerika legjobb kakaófajtáiból, amit a Zotter bean-to-bar csokoládégyárban magas kakaótartalmú és rengeteg kakaóaromával rendelkező ivócsokoládéká alakítják.

    5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.

     

    A forrócsoki pasztilla elkészítése

    Vegyes

    Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!

    Krémes keverék

    Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!

    Kevert

    Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.

    Cool – csokoládé ivás a jégen

    Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.

     

    Vegan, glutén-, laktózmentes.

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter szilvás mogyorós vegan csokoládé

    Zotter szilvás mogyorós vegan csokoládé

    Akció! 1 000 Ft (bruttó ár)

     

    Étcsoki 100% kakaótartalommal, szilvakrémmel és mogyorós pralinéval töltve. Csak datolyával és szilvával édesítve.

    Gyümölcsös-édes szilvapüré réteg lágy szilvával alkotva, datolyaszörppel édesítve, csodálatosan diós mogyorós pralinén. Egy csepp rummal az ízért, 100%-os kakaótartalmú bevonattal, hozzáadott cukor nélkül. Teljesen vegán.

    Alkoholt tartalmaz.

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter brazildiós vegan csokoládé

    Zotter brazildiós vegan csokoládé

    Akció! 1 000 Ft (bruttó ár)

     

    Étcsokoládé brazil diós pralinéval és brazil diódarabokkal keverve.

    Amazonasi mandula: egész, frissen pörkölt brazil dió, amely, ahogy a neve is mutatja, Brazíliából származik. Édes, 60%-os kakaótartalmú étcsokoládéba öntve, és házi brazil diós pralinéval kombinálva, hogy finom, vegán diós kényeztetést hozzon létre sima, lágy olvadással.

     

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter vörösáfonyás vegan csokoládé

    Zotter vörösáfonyás vegan csokoládé

    Akció! 1 000 Ft (bruttó ár)

     

    Étcsokoládé mandulafenyő ganache-al és vörösáfonyával töltve.

    A mandulafenyő „az Alpok királynője”. Ez a Zotter csokoládé gyümölcsös-csípős áfonyaréteggel kombinált és étcsokoládéval van bevonva. Teljesen vegán.

    Alkoholt tartalmaz (borovi pálinka).

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter mandarin matcha kókusz praliné vegan csokoládé

    Zotter mandarin matcha kókusz praliné vegan csokoládé

    Akció! 1 000 Ft (bruttó ár)

     

    Étcsokoládé mandarin zselével, matcha tea ganache-val és kókuszos pralinéval töltve.

    A finomság 3 fokozata: nagyon gyümölcsös, házi mandarin zselé zöld matcha rétegen. Tetején kókuszos praliné, néhány karamellizált kókuszreszelékkel ropogósan feljavított. Izgalmasan más és nem túl édes, 70%-os kakaótartalommal büszkélkedő étcsokoládé bevonattal. Teljesen vegán.

     

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter mogyorós praline vegan csokoládé

    Zotter mogyorós praline vegan csokoládé

    1 500 Ft (bruttó ár)

     

    Étcsokoládé mogyorós pralinéval és egész mogyoróval.

    Egy ropogós klasszikus: egészben, frissen pörkölt mogyoró étcsokoládéban 60%-os kakaótartalommal, házi készítésű mogyorós pralinéval, csipetnyi fahéjjal és vaníliával kiegészítve. Ráadásul ez a diós kényeztetés teljesen vegán.

     

    Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.

     

    Kosárba teszem
  • Zotter Labooko 68% Togo

    Zotter Labooko 68% Togo

    1 500 Ft (bruttó ár)

     

    A Zotter Labooko Togo single origin étcsokoládéhoz a nagy ültetvényektől távol, a gebana által támogatott 0,25 és 1,5 hektár közötti területeken folyik az első bio, fair trade kakaó termesztése Togóban.

    Illatjegyek: édes bokros meggy, barack, földes jegyek

    Ízjegyek: édes édesgyökér és mandula, marcipán, cukrozott cseresznye (cseresznye lekvár), csipetnyi barack, finoman borsos, gyümölcsös és mandula illat

     

    Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.

    Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.

     

    Kosárba teszem

A bean-to-bar étcsokoládék növekvő népszerűsége nem véletlen. A bean-to-bar étcsokoládé készítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, az étcsokoládé csomagolásáig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket és a kezüket.

Ezáltal étcsokoládéik általában szélesebb ízspektrummal rendelkeznek, több a variációs lehetőség az étcsokoládék elkészítése során.

A kakaóbab és a belőle készült étcsokoládé ízére (a kakaóbab fajtája és a termőterület mellett) nagy hatással van a szárítás és pörkölés ideje és módja.

A bean-to-bar étcsokoládé készítők már a pörkölést is maguk végzik ezért befolyásolni tudják az elkészülő étcsokoládék ízét és állagát is.