Bean-to-bar étcsokoládék
-
Chocolate Tree Mezcal 70%-os kézműves étcsokoládé
2 750 Ft (bruttó ár)A Chocolate Tree Mezcal 70%-os étcsokoládé története: 400 évvel ezelőtt a spanyol hódítók fedezték fel a kakaószeretet Mexikóban, és az aztékokat is megtanították a lepárlásra.
Beáztattuk a Tabasqueño ősi criollo hibrid kakaóját Mezcalba, az agave szellemét, hogy egy csokoládét hozzunk a vérszomj, az agave és a füst mélyen gazdag jegyeivel.
-
Raaka áfonyás rózsaborsos kézműves étcsokoládé 70%-os kakaótartalommal
3 300 Ft (bruttó ár)A Raaka Cranberry Pink Peppercorn fűszeres és fanyar étcsokoládé, amely felpezsdíti a lépéseid.
Az áfonyaport gyümölcsös dominikai kakaóval turmixoljuk, hogy csípős és ragyogó étcsokoládéalapot kapjunk. Ezután minden szeletet díszítünk néhány őrölt illatos rózsaszín borssal, hogy egy csipetnyi rózsás színt kapjunk, enyhén gyümölcsös, édes és igazi fűszeres felütéssel.
Forrás: Zorzal kakaó, Dominikai Köztársaság
-
Raaka epres vaniliás kézműves étcsokoládé 61%-os kakaótartalommal
2 600 Ft (bruttó ár)A Raaka Strawberry Swirl krémes étcsokoládé eper és vanília vegán fehér csokoládé rózsaszín örvényével.
Minden falat olyan érzést kelt benned, mintha az eperföldeken hancúroznál. 🙂
Forrás: Kokoa Kamili, Tanzania
-
Zotter étcsokoládé pasztilla vegan válogatás
2 700 Ft (bruttó ár)Zotter forrócsoki pasztilla vegan válogatás: ötféle csokoládé pasztilla egy csomagban:
- BitterClassic
- “Madárszem” chili
- Xocitto 100%
- Diós nugát
- Kender ital
Vegán válogatás: öt forrócsoki ital – ízkalandozóknak, akik egészségesen táplálkoznak, és ezzel egy kicsit hozzájárulnak a bolygónk megmentéséhez.
5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Vegyes
Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!
Krémes keverék
Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!
Kevert
Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.
Cool – csokoládé ivás a jégen
Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Zotter étcsokoládé pasztilla kendermaggal 70%
2 700 Ft (bruttó ár)Zotter forrócsoki pasztilla 40%-os kakaótartalommal.
Ízletes, házi készítésű kender nugát pörkölt kendermagból, ami nem tartalmaz THC-t, viszont sok értékes összetevőt tartalmaz, és nagyon régóta gyógyírként használják.
A kendernek egyszerűen kultikus státusza van, 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéval finomítva, szójatejjel kombinálva a kender egy hűvös erőitallá válik, amely teljesen vegán.
5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Vegyes
Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!
Krémes keverék
Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!
Kevert
Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.
Cool – csokoládé ivás a jégen
Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Zotter étcsokoládé pasztilla 78%
2 700 Ft (bruttó ár)Zotter forrócsoki pasztilla 78%-os kakaótartalommal.
Megalkuvást nem ismerően intenzív íz. Különösen magas kakaótartalommal Latin-Amerika legjobb kakaófajtáiból, amit a Zotter bean-to-bar csokoládégyárban magas kakaótartalmú és rengeteg kakaóaromával rendelkező ivócsokoládéká alakítják.
5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Vegyes
Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!
Krémes keverék
Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!
Kevert
Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.
Cool – csokoládé ivás a jégen
Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Zotter mogyorós praline vegan csokoládé
1 500 Ft (bruttó ár)Étcsokoládé mogyorós pralinéval és egész mogyoróval.
Egy ropogós klasszikus: egészben, frissen pörkölt mogyoró étcsokoládéban 60%-os kakaótartalommal, házi készítésű mogyorós pralinéval, csipetnyi fahéjjal és vaníliával kiegészítve. Ráadásul ez a diós kényeztetés teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Zotter Labooko 68% Togo
1 500 Ft (bruttó ár)A Zotter Labooko Togo single origin étcsokoládéhoz a nagy ültetvényektől távol, a gebana által támogatott 0,25 és 1,5 hektár közötti területeken folyik az első bio, fair trade kakaó termesztése Togóban.
Illatjegyek: édes bokros meggy, barack, földes jegyek
Ízjegyek: édes édesgyökér és mandula, marcipán, cukrozott cseresznye (cseresznye lekvár), csipetnyi barack, finoman borsos, gyümölcsös és mandula illat
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
-
Zotter Labooko 60% Ecuador
1 500 Ft (bruttó ár)A manabiból származó Cacao Nacional csak Ecuadorban nő, és a világ legjobb ízű kakaófajtái közé tartozik. Édes, 40%-os nyers nádcukorral kombinálva ez a virágos kakaó aroma megzenésíti az ízét. „Nagyszerű csokoládé csodálatos Nacional ízzel” – hangzott a nemzetközi csokiteszt ítélete.
Illatjegyek: édes aszalt gyümölcsök, mazsola finom növényi jegyekkel
Ízjegyek: édes és enyhe, a krém és a virágok enyhe visszhangja, karamellizált dió, karamell illatokkal, karamell utóíz
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
-
Zotter Labooko 82% Peru
1 500 Ft (bruttó ár)A Criollo a legjobb kakaóbab a világon, de sajnos rendkívül ritka. Peruban egy sajátságos kakaófajtát őriztek meg, amelynek termése a legendás fehér Criollo bab 30%-át tartalmazza. Ez az étcsoki egy finom kakaókeverék, amelyet maga az anyatermészet kevert össze, megőrizve a kakaóforrás igazi ékkövét. Élvezd ezt a csúcsminőségű single origin csokoládét, amelynek meglepően enyhe íze van, annak ellenére, hogy 82%-os kakaótartalommal rendelkezik.
Illatjegyek: keksz, bogyós jegyek
Ízjegyek: nagyon enyhe, diós, nugát, tejszínes, keksz (enyhén fűszerezett), mazsola, szőlő, citrom, csipetnyi olíva. Diós és gyümölcsös utóíz egy kis grapefruittal
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
-
Zotter Labooko 62% Dominika
1 500 Ft (bruttó ár)A Dominikai Köztársaságban található Zorzal madárrezervátumban termesztett és betakarított kakaóból készült édes, sötét, egyszínű csokoládé. A rezervátum területének 70%-át úgy jelölték ki, hogy mindig vad esőerdő maradjon. Élvezd ezt a fenséges karibi szigeti kakaót. Ez a csoki a legkedvesebb hozzájárulás a természetvédelemhez.
Illatprofil: diós karamell
Ízprofil: nagyon enyhe és édes, csokis, dió, karamell és ecetes cseresznye jegyekkel
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, földimogyorót, tejet, cukrot, szezámmagot és szóját.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
-
Zotter Labooko 75% Guatemala
Akció!1 500 Ft1 000 Ft (bruttó ár)A Zotter Labooko Guatemala egy ritka kakaófajtából készül, magas Criollo tartalommal. A FEDECOVERA bennszülött kakaótermesztői egyesítették erőiket, hogy megvédjék a maja örökséget, és termesszék ezt a ritka, single origin és lágy ízű kakaót. Tapasztald meg ezt a szuper étcsokit, amelyet az újonnan kifejlesztett pörkölési módszerrel készült.
Illatjegyek: intenzív gyümölcsös bogyók, cseresznye, banán és őszibarack jegyei
Ízjegyek: enyhén sózott lúgos tekercs enyhe jegyei, édes fűszerkeverék, intenzív gyümölcskeverék: egzotikus gyümölcsök, bogyók, cseresznye, őszibarack, görögdinnye, enyhén borsos, gyümölcsös utóízű jegyek
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, földimogyorót, tejet, cukrot, szezámmagot és szóját.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
A bean-to-bar étcsokoládék növekvő népszerűsége nem véletlen. A bean-to-bar étcsokoládé készítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, az étcsokoládé csomagolásáig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket és a kezüket.
Ezáltal étcsokoládéik általában szélesebb ízspektrummal rendelkeznek, több a variációs lehetőség az étcsokoládék elkészítése során.
A kakaóbab és a belőle készült étcsokoládé ízére (a kakaóbab fajtája és a termőterület mellett) nagy hatással van a szárítás és pörkölés ideje és módja.
A bean-to-bar étcsokoládé készítők már a pörkölést is maguk végzik ezért befolyásolni tudják az elkészülő étcsokoládék ízét és állagát is.