Ó, az étcsokoládés brownie! Ropogós és krémes. Lágy és csokis. Kívül kemény, de belül szinte folyik. Nem lehet vele betelni. A recept egyszerű, a kivitelezés viszont annál nehezebb.
Nálunk a családban mindenki szereti a browniet. Bevallom őszintén, hogy nem készítem el túl gyakran, mert túl sok figyelmet igényel: megfelelő sütési hőfok, megfelelő sütési idő. De, ha igazán csokoládés édességet kívánunk, akkor ehhez a recepthez szoktam nyúlni.
És hogy lehet-e a csokoládét duplázni? Sőt, triplázni? Naná, pont egy ilyen receptet hoztunk: a világ legcsokisabb süteményét még csokisabban. Adtunk hozzá egy kis fekete ribizlit és quinoát, hogy még különlegesebb legyen. A legjobb az egészben pedig az, hogy mindezt az étcsokoládéban találtuk meg. Készen állsz?
Hozzávalók
- 25 dkg teavaj (jó minőségű!)
- 6.5 dkg búzafinomliszt
- 4 db nagyobb tojás
- 40 dkg porcukor (lehet nádcukor vagy méz is, bár a porcukorral a legkönnyebb dolgozni a brownie esetében)
- 1 teáskanál sütőpor
- 8 dkg holland kakaópor
- 20 dkg Melt Superfood 72%-os étcsokoládé fekete ribizlivel és guinoával
Elkészítés
Az étcsokoládét kockázd fel. Hőálló tálban, vízgőz felett olvaszd fel a vajat és a csokoládédarabkákat, amíg megfelelő állagú és fényű krémet nem kapsz. Amint kész, vedd le a tűzről és szépen lassan, egyenletesen és egyesével keverd hozzá a száraz alapanyagokat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és a porcukrot. Ezek után szintén egyesével add hozzá a tojásokat és keverd össze a csokoládés masszával.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és tűzálló tálban (méretek: 25×25 cm-es vagy 18×30 cm-es) légkeveréses fokozaton körülelül 30-35 perc alatt süsd készre. Érdemes tűpróbát végezni, de a többi süteménnyel ellentétben, itt akkor jó az állag, ha a tű hegyére még kissé ráragad a massza. Ennél a pontnál ne süsd tovább!!
Tipp: Szeletelés előtt, hagyd egy picit kihűlni, hogy megdermedjen a tészta. A tálaláshoz vágd egyenlő méretű kockákra, helyezd őket tányérokba, és díszítsd gyümölcsökkel, tejszínhabbal, vagy az én személyes kedvenceimmel: sorbettel vagy vaníliafagylalttal!