Egy egyszerűen elkészíthető és rendkívül finom édesburgonyás vegán és gluténmentes brownie receptet osztunk meg veletek, mely gyorsan elkészíthető és bizonyára mindenki kedvelni fogja majd.
Hozzávalók
- 400 g édesburgonya
- 120 g étcsokoládé / 200 g Toak étcsokoládépor
- 1 dl rizstej
- 80 g kókuszolaj
- 60 g kókuszliszt
- 100 g datolyaszirup (agavé vagy nádcukor) – az édesítés függ a csokoládé kakaó tartalmától és persze, hogy ki mennyire édesszájú
- 1 k.k. só
Elkészítés
- Az édesburgonyát meghámozom, felkockázom, megfőzöm, szűröm és pépesre turmixolom.
- Az étcsokoládékat vízgőz felett a rizstejben megolvasztjuk.
- A megolvasztott étcsokoládét és a száraz összetevőket a pépesített édesburgonyához adom és
jól összekeverem. - Szilikonformába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
- A sütőt 200 fokra előmelegítem és 20-25 percig sütöm. (Ez persze sütőnként változhat.)
Ez a massza önmagában is nagyon finom krém, behűtve, gyümölccsel is fogyasztható. Mivel se tojást, se sütőport nem tartalmaz, ezért várjuk meg, hogy kihűljön sütés után, mert könnyen szétesik (persze süti lapáttal ügyesen meglehet oldani), viszont utána már jól szeletelhető.
Tipp: csokoládé öntettel, bogyós gyümölccsel, vanília fagylalttal, datolya öntettel próbáljátok ki.
Egészségetekre!
Lanita