Akár karantén brownienak is hívhatnánk 🙂
A karantén miatt biztos mindenkinek van otthon babkonzerve. 😊 Itt a remek alkalom, hogy a sablonos felhasználása helyett, valami újat, izgalmasat alkothassunk belőle, például vörösbabos browniet!
Nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de nekem mindig marad 2-3 banán, ami már nagyon túlérett. Ételt kidobni nem szeretek és főleg a nagyon érett banánból mindig szívesen sütök valamit. Idáig mindig a palacsinta tésztájába került vagy banánkenyeret (Kristóf félét újra gondolva 😊) sütöttem belőle. Most ezt is felhasználhatjuk a browniehoz. 😊
Hozzávalók
- 240 g bab
- 5 e.k. kakaópor (én a To’ak étcsokoládéport használtam)
- 90 g étcsokoládé (én a Melt ecuadori 85%-os étcsokoládét használtam)
- 1 dl kókusztej
- kb. 60 g kókuszliszt (lehet picit több, ez a massza állagától függ)
- 100 g datolyaszirup (vagy amilyen édesítőt szeretnél használni)
- 1 érett banán
- 1 csipet só
- 1 csipet vanília őrlemény (elhagyható)
Elkészítés
- A konzerv babot leszűröm, alaposan átmosom.
- A babhoz adom a többi hozzávalót, a kókuszliszt kivételével.
- Az étcsokoládékat vízgőz felett a kókusztejben megolvasztjuk.
- Ezt is az alapanyagokhoz adom és botturmixszal pépesítem.
- Ezután jöhet a kókuszliszt, fakanál segítségével összekeverem, annyi lisztet tegyél bele, hogy jól összeálljon, ne legyen folyós, se túl kemény.
- Szilikonformába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
- A sütőt 200 fokra előmelegítem és 20-25 percig sütöm. (Ez persze sütőnként változhat.)
Tipp
Ez a massza önmagában is megállja a helyét, akár süti töltésére vagy gyümölcsökkel fogyasztva pohárkrémként. Ez esetben kevesebb kókuszliszttel, hogy lágyabb legyen.
Készítettem hozzá csokoládészószt és epres– bazsalikomos finomságot is.
Csokoládészósz a browniehoz
Hozzávalók
- 90 d étcsokoládé (én a Melt ecuadori 85%-os étcsokoládét használtam)
- 1 dl kókusztej
- 1 érett banán
- 3 e.k. datolyaszirup (vagy amilyen édesítést szeretnél használni)
- 2 e.k. kókuszkrém (elhagyható, de ettől sokkal krémesebb és pikánsabb lesz)
Elkészítés
- Az étcsokoládékat vízgőz felett a kókusztejben megolvasztjuk.
- A banánt, kókuszkrémet és a datolyaszirupot hozzáadjuk az étcsokoládé masszához és villával vagy botturmixszal összekeverjük.
Epres- bazsalikomos öntet a browniehoz
Hozzávalók
- 250 g eper
- 4 e.k. nádcukor (lehet több és kevesebb is, az ízlésedre bízom)
- 4-5 bazsalikomlevél
Elkészítés
- A megmosott epreket és a cukrot felteszem főni. (Akkor jó, ha amit vizet eresztett az eper a cukortól besűrűsödik, de az eper darabok még valamennyire egyben vannak.)
- Ekkor leveszem és a bazsalikomleveleket beletépkedem és összekeverem.
És tatatatáámmm kész is van 😊
Egeszségetekre! 🙂
Lanita