Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról
Hogyan veszik rá az embereket a nagy márkák, hogy megvegyék a gagyi csokoládéjukat?
Akár magunknak, akár mások számára vásárolunk csokoládét, el kell döntsük, hogy melyek azok a csokik, melyek megérik az árukat! A…
A kakaóbab
Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét….
A csokoládé, mint szellemi teljesítmény fokozó
Olasz tudósok bizonyították az eddig csak szájhagyomány útján terjedő tapasztalatot: a kakaó és az étcsokoládé kiváló szellemi teljesítmény fokozó! Az…
Tea és étcsokoládé – a legújabb divatos párosítás
Az étcsokoládé és a tea egyre népszerűbb kombinációvá válik a figyelmes kóstolók számára. Ha úgy döntesz, hogy csokoládét eszel, miközben…
Kakaóbab töret
A kakaóbab töret tisztán és töményen, hozzáadott anyagok nélkül tartalmazza a kakaó előnyös hatóanyagait. A kakaóbab töret krendszeres fogyasztása megelőzhető…
Tippek a tökéletes forró csokihoz
Javában tart a forró csoki szezon, ezért íme néhány tipp a tökéletes forró csoki elkészítéséhez. Válassz jó minőségű kakaót, vagy…
A Zotter története
A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A…
A Taza története
A amerikai Taza-t Alex Whitmore alapította, aki a mexikói Oaxaca-ban kóstolt először kővel őrölt kakaóból készült csokoládét. Annyira lenyűgözte a…
Megkóstoltuk a Chocorino Exkluzív étcsokoládéit
A hétvégén sikerült megkóstolnunk a Chocorino 100%-os és 90%-os kézműves étcsokoládéit. A kóstolás jól sikerült, alig tudtuk abbahagyni! A Chocorino…
Hogyan vásárolj tudatosan csokoládét
Gyakran annyira sietünk az ünnepi időszakban, hogy nem biztos, hogy odafigyelünk arra, hogy mit vásárolunk. Bízunk abban, hogy egy gyors…
International Chocolate Awards győztesei
A múlt hónapban az International Chocolate Awards kihirdette a 2021-2022-es verseny világdöntőjének győzteseit. Ez a csokoládéipar egyik legelismertebb és legrangosabb…
Adakozni öröm
Adakozni öröm. De nem csak a segítés, az adakozás okozta öröm miatt, hanem azért is, mert a Chocolatemakers Gorilla szeletei…
A Melt Chocolates története
A londoni Melt Chocolates kézműves csokoládé termékei a legkeresettebb termékeink közzé tartoznak, ezért a partnereinket bemutató cikksorozatunkat velük kezdjük. A…
Az étcsokoládé fogyasztás, mint életmód
A kakaót az indiánok az Istenek italának nevezték, fogyasztására fontos szertartások alkalmával került sor. A magas kakaótartalmú étcsokoládék lehetővé teszik…
Csokoládé és egészség
A közvélekedés nem tartja a csokoládét kifejezetten egészséges tápláléknak, mivel főleg csak kakaót, cukrot és zsírt tartalmaz. Azonban ez a…
Kézműves csokoládéké a jövő?
A kézműves csokoládéké a jövő sok csokikóstoló és csokoládé blogger szerint, mert az embereknek egyre fontosabb az egészségük és a…
Bio
A kakaóból készült termék akkor igazán egészséges ha nem tartalmaz semmilyen vegyszert
Vegan
Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű nyersanyagot
Küldetésünk
Küldetésünknek tekintjük, hogy a csokoládé elnyerje méltó helyét és ismét a minőségi kávékkal, borokkal, szivarokkal és pezsgőkkel egyenrangú élvezeti cikkként tekintsenek rá
Bean to bar
A kézműves csokikészítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, a szárításon át a pörkölésig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket
Minőség
Csak a legjobb minőségű alapanyagokból és a legmagasabb etikai elvárásoknak megfelelően készült termékeket forgalmazzuk
Világmárkák
Termékeinket világ minden részéről, a legnevesebb csokikészítőktől válogattuk össze