Skip to content

1–12 termék, összesen 16 db

A régi időkben a csokoládé szent és nemes italnak számított, nem hiába hívták az Istenek eledelének.

A To’ak küldetése, hogy visszahozza ezt a szakralitást a csokoládé fogyasztói számára.

A To’ak csokoládéi az ecuadori nacional fajtából készülnek, mely fajta több, mint 5000 éves, a Piedra de Plata völgyében élő több, mint száz éves kakaófákról származnak, melyek elnyerték a világörökség jelölést a Heirloom Cacao Preservation alapítványtól.

A Nacional kakaó genetikai származását az emberiség által háziasított első ismert kakaófákig vezeti vissza. A 21. század hajnalára ezt a híres fajtát kihaltnak hitték.

A Piedra de Plata völgyében To’ak olyan öreg kakaófákat talált, amelyek a DNS-tesztek  alapján 100%-os Nacionalnak bizonyultak. Azóta a Heirloom Cacao Preservation Fund Heirloom elnevezést kapta.

A régészek a kakaófa eredetét Ecuadorba vezették vissza, ahol bizonyítékot találtak a kakaó háziasítására, amely legalább 5300 éves múltra tekint vissza a Mayo-Chinchipe kultúrában. A Nacional kakaó ezekre a fákra vezeti vissza genetikai származását.

A To’ak csokoládéja kifejezi az egyes évek földi és időjárási sajátosságait. Tree-to-bar csokoládégyártóként a To’ak merít a borászok és a whiskyfőzdék technikáiból és hagyományaiból. A borhoz hasonlóan az étcsokoládé ízjellemzői a talajtól és az éghajlattól függően változnak, amelyben a kakaót termesztették. A To’aknál azért készítik csokoládéikat, hogy kifejezzék az egyes évek táj- és időjárási sajátosságait.

Vitathatatlanul a teljes csokoládékészítési folyamat legkritikusabb eleme a kakaóbab erjesztése és szárítása a betakarítás után. A kiválasztott kakaóbabot ezután gondosan megpörkölik, héjától eltávolítják, és apró darabokra őrlik, amelyeket kakaóbabtöretnek neveznek. A legalapvetőbb értelemben az étcsokoládé úgy készül, hogy a töretet hő hatása alatt tovább darálják, cseppfolyósítják, és változó mennyiségű cukorral keverik össze. A folyamat utolsó lépése a „conching”, vagyis a csokoládé mechanikus aprítása – folyékony formában, melegítés közben – órákon vagy néha napokon keresztül. Ez általában a csokoládé levegőztetését és illékony savak felszabadulását eredményezi, aminek szintén jelentős ízhatásai vannak.

Az étcsokoládé és a bor egyaránt gazdag tanninokban és egyéb polifenolokban. Ezek a flavonoidoknak is nevezett vegyületek nagymértékben meghatározzák, hogy mit kóstolunk egy borban vagy étcsokoládéban, és milyen érzés a szánkban. Idővel ezek a vegyületek kémiailag megváltoznak olyan folyamatok révén, mint az oxidáció. A tölgyfahordókból és más tárolóedényekből kinyerhető vegyületek az öregedési folyamat révén további összetettséget adnak. Ahogy az étcsokoládé az életkorral érik, ízprofilja is fejlődik.

  • Toak Palo Santo Signature sorozat

    To’ak Signature Palo Santo Aged 3 Years 75%-os étcsokoládé

    20 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak Palo Santo 75%-os étcsokoládéja Palo Santo fa mellett szárított kakaóból készül, ezért jellegzetes illattal és aromával rendelkezik.

    Limitált széria, a 2019-es szüretből.

    Signature sorozat.

    Közepesen pörkölt, 5 napig fermentált, 4 órán keresztül konsírozott.

    Ízprofil: kókusz, menta, citrus, szilva.

    toakchocolate.com

     

  • To'ak Signature Rain Harvest 2019 100%

    To’ak Signature Rain Harvest 2019 100%-os étcsokoládé

    20 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak Signature Rain Harvest 2019 100%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.

    A Rain Harvest 2019 egy olyan csokoládé, amely különleges figyelmet szentel az alapanyagok eredetének és azok termelési folyamatainak. Ez a csokoládé egyedülálló a maga nemében, mivel az alapanyagok kiválasztásához esővizet használnak, amelyet a trópusi esőerdőkben gyűjtenek.

    Ez a csokoládé kizárólag 2019-ben termelt kakaóbabból készült. A TO’AK törekedett arra, hogy a legjobb minőségű kakaóbabokat válassza ki, és gondosan megőrizze azok egyedi ízét és aromáját. A csokoládé készítése során figyelmet fordítanak a kakaóbabok fermentációjára és szárítására is, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

    A Rain Harvest 2019 csokoládé intenzív ízeket és gazdag aromákat kínál. Az ízjegyek között fellelhetőek a gyümölcsös, a virágos és a földes jegyek is, amelyek harmonikus és egyedi élményt nyújtanak az ínyencek számára.

    Ez a csokoládé egy luxus kategóriába sorolható termék, amelyet a TO’AK nagy odaadással és precizitással állít elő. Ha igazi különlegességre és kiemelkedő minőségre vágysz, akkor a Rain Harvest 2019 csokoládé remek választás lehet a számodra.

     

    Ízprofil: mandarin, narancsvirág, dió, kávé

    Fermentálás: 4-5 nap

    Pörkölés: közepes

    Konsírozás: nincs

     

    Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata

    Kakaóbab: Heirloom Nacional

     

    toakchocolate.com

     

  • Akció! Rain Harvest 2019 (75% dark)

    To’ak Signature Rain Harvest 2019 75%-os étcsokoládé

    15 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak Signature Rain Harvest 2019 75%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.

    A Rain Harvest 2019 egy olyan csokoládé, amely különleges figyelmet szentel az alapanyagok eredetének és azok termelési folyamatainak. Ez a csokoládé egyedülálló a maga nemében, mivel az alapanyagok kiválasztásához esővizet használnak, amelyet a trópusi esőerdőkben gyűjtenek.

    Ez a csokoládé kizárólag 2019-ben termelt kakaóbabból készült. A TO’AK törekedett arra, hogy a legjobb minőségű kakaóbabokat válassza ki, és gondosan megőrizze azok egyedi ízét és aromáját. A csokoládé készítése során figyelmet fordítanak a kakaóbabok fermentációjára és szárítására is, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

    A Rain Harvest 2019 csokoládé intenzív ízeket és gazdag aromákat kínál. Az ízjegyek között fellelhetőek a gyümölcsös, a virágos és a földes jegyek is, amelyek harmonikus és egyedi élményt nyújtanak az ínyencek számára.

    Ez a csokoládé egy luxus kategóriába sorolható termék, amelyet a TO’AK nagy odaadással és precizitással állít elő. Ha igazi különlegességre és kiemelkedő minőségre vágysz, akkor a Rain Harvest 2019 csokoládé remek választás lehet a számodra.

     

    Ízprofil: mandarin, narancsvirág, dió, kávé

    Fermentálás: 4-5 nap

    Pörkölés: közepes

    Konsírozás: 4-5 óra

     

    Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata

    Kakaóbab: Heirloom Nacional

     

    toakchocolate.com

     

  • Nincs készleten
    Toak 100% étcsokoládé pasztilla

    To’ak 100%-os csokoládé por (csokipasztilla)

    2 900 Ft (bruttó ár)

     

    100%-os étcsokoládé por (100 g), a legritkább és legjobb minőségű organikus ecuadori Heirloom Nacional kakaóból.

    Futárral történő szállítás esetén a csakoládé port zacskóba csomagoljuk!

    Íze: gyümölcsös, virágos, földies.

    100%-os ecuadori (Heirloom Nacional – a legritkább kakaó fajta) organikus kakaóból készült étcsokoládé por, majdnem olyan finom szemcsés, mint a kakaópor! A legkrémesebb és lágyabb 100%-os étcsoki por amit valaha kóstoltunk!

    Felhasználható: forró csoki, kakaó latte, kávé, smoothie készítéséhez, ízesítéséhez, sütéshez.

    Ízesítés: méz, fahéj, kurkuma, bors, chili.

    Tanusítványok: Heirloom Cacao Preservation, Organic Europe, Organic USDA, Fair Trade

    Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.

    toakchocolate.com

  • Nincs készleten
    Toak Alchemy Umami Tucupi

    To’ak Alchemy Umami Tucupí 65%-os csokoládé

    5 000 Ft (bruttó ár)

     

    A tucupí az amazóniai gasztronómia nélkülözhetetlen fűszere, amely a manióka (yuca) kenyér elkészítéséhez kapcsolódik.

    A Tucupí gazdag, fűszeres és umami ízt hoz, amelyet “amazóniai miso”-nak is nevezhetünk.

    Valószínűleg semmihez sem hasonlítható, amit korábban kóstoltál.

     

    Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata

    Kakaóbab: Heirloom Nacional

     

    Tejmentes, gluténmentes, vegán. Kóser tanúsítvánnyal rendelkező üzemben gyártva. (Tej, földimogyoró és diófélék kezelésére szolgáló gyárban készül.)

     

    A kakaó nem tanúsított biogazdaságokból származik. A To’ak személyesen ismeri a gazdálkodókat és gazdaságaikat, és évente több ellenőrző látogatást is végeznek annak biztosítására, hogy ne használjanak szintetikus vagy vegyi anyagokat. A To’ak a kontinens csokoládégyártói közül a legmagasabb termelői árat fizeti a kakaótermelőknek: 3-9-szer többet, mint a Fair Trade ár. További információ az Átláthatósági Jelentésben.

    Vásárlásoddal támogatod a regeneratív mezőgazdaságot és a kakaóörökség megőrzését. A Piedra de Platától származó kakaó a HCP Fund által hitelesített Heirloom Cacao.

     

    toakchocolate.com

     

  • Nincs készleten
    To'ak Origin El Niño 2016 78% étcsokoládé

    To’ak Origin El Niño 2016 78% étcsokoládé

    99 000 Ft (bruttó ár)

    A To’ak El Niño 78%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.

    2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.

    Enyhén pörkölt, 4 napig fermentált, 18 órán keresztül konsírozott.

    Ízprofil: virágillat, érett banánra és vörös gyümölcsökre emlékeztető íz, enigmatikus és komplex utóíz.

    Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata

    Kakaóbab: Heirloom Nacional

     

    toakchocolate.com

     

    Ezt terméket csak előrendelésre lehet megvásárolni!

     

  • Nincs készleten
    Toak Palo Santo

    To’ak Origin Palo Santo Aged 3 Years 80%-os étcsokoládé

    99 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak Palo Santo 80%-os étcsokoládéja Palo Santo fa mellett szárított kakaóból készül, ezért jellegzetes illattal és aromával rendelkezik. Limitált széria, a 2015-ös szüretből.

    Origin sorozat.

    Közepesen pörkölt, 5 napig fermentált, 9 órán keresztül konsírozott.

    Ízprofil: kókusz, menta, citrus, szilva.

    toakchocolate.com

     

    Ezt terméket csak előrendelésre lehet megvásárolni!

     

  • Nincs készleten
    Toak El Nino 2016 Rain Harvest étcsokoládé különlegesség

    To’ak Signature El Niño 2016 100% kézműves étcsokoládé

    20 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak El Niño a To’ak első 100%-os étcsokoládéja gyorsan sokak kedvencévé vált. Az íze édeskés, 80%-os étcsokira emlékeztet.

    100%-os ecuadori étcsokoládé a javából!

    2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.

    Ízprofil: virágillatú, vörösboros, mentás, avaros, édesen savanykás.

    toakchocolate.com

     

    Tejmentes és gluténmentes vegan kézműves étcsokoládé.

     

  • Nincs készleten
    To'ak El Niño 2016 78% étcsokoládé

    To’ak Signature El Niño 2016 78% étcsokoládé

    20 000 Ft (bruttó ár)

    A To’ak El Niño 78%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.

    2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.

    Enyhén pörkölt, 4 napig fermentált, 18 órán keresztül konsírozott.

    Ízprofil: virágillat, érett banánra és vörös gyümölcsökre emlékeztető íz, enigmatikus és komplex utóíz.

    Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata

    Kakaóbab: Heirloom Nacional

     

    toakchocolate.com

     

  • Nincs készleten
    Akció! Toak Galapagos

    To’ak Signature Galapagos 2019 75%-os étcsokoládé

    15 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak Galapagos Harvest 75%-os étcsokoládéja a Galapagos-szigeteken termett kakaóból készült, a 2019-es szüretből.  Ez az első Ecuadoron kívül termett Heirloom Nacional kakaó!

    Enyhén pörkölt, 7 napig fermentált.

    Ízprofil: süti, barna gyümölcsök, téli fűszerek.

    Származási hely: Santa Cruz sziget

    Kakaóbab: Nacional

     

    Vegan, laktóz és glutén mentes.

     

    toakchocolate.com

  • Nincs készleten
    Akció! To'ak Signature Rain Harvest 2018 100%-os étcsokoládé

    To’ak Signature Rain Harvest 2018 100%-os étcsokoládé

    15 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak Signature Rain Harvest 2018 100%-os étcsokoládéja a szokatlanul száraz és felhős termésidőszakot párosítja egy kevéske pörköléssel és minimális konsírozással. Ez az étcsokoládé a To’ak eddigi legvirágosabb kiadása. 100% kakaó, extra kakaóvaj és egyéb adalékanyagok nélkül. Tiszta étcsokoládé a Piedra de Plata völgyéből.

    Illat: Virágos, zöld olajbogyó, friss fa

    Íz: Pörkölt mandula, mokkacsínó, jázmin.

    Utóíz: illatosított kávé pörkölt mandulával a tetején.

     

    Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata

    Kakaóbab: Heirloom Nacional

     

    toakchocolate.com

     

  • Nincs készleten
    Rain Harvest 2021 – 18 hours conch – (75,5% dark)

    To’ak Signature Rain Harvest 2021 75,5%-os étcsokoládé

    20 000 Ft (bruttó ár)

     

    A To’ak Signature Rain Harvest 2021 75,5%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.

    A valaha volt egyik legfurcsább év a 2021-es: a termőszezon viszonylag normális volt, egészen az utolsó hónapokig. Az érés és a betakarítás alatti heves esőzések a mérsékelt konsírozással kombinálva egy gyümölcsös ízű To’ak csokoládét eredményeztek.

    Ízprofil:

    • Illat: Szederlekvár virágos beütéssel.
    • Íz: bogyós íz, virágméz, diós karamell.
    • Lezárás: bogyós gyümölcsök, mandula, grapefruit árnyalat.

    Erjesztés: 4 nap

    Pörkölés: közepes

    Konsírozás: 18 óra

    Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata

    Kakaóbab: Heirloom Nacional

    Batch: #1

    toakchocolate.com