Tudj meg mindent a kézműves csokoládékról
A kakaóbab
Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét….
Az étcsokoládé fogyasztás, mint életmód
A kakaót az indiánok az Istenek italának nevezték, fogyasztására fontos szertartások alkalmával került sor. A magas kakaótartalmú étcsokoládék lehetővé teszik…
Criollo kakaó
Az étcsokoládé és kakaóbab kedvező hatásai
Az étcsokoládé nem csupán egy ízletes desszert, hanem számos jótékony hatással bír az egészségünkre és a mentális jólétünkre is. Az…
Csokoládé és egészség
A közvélekedés nem tartja a csokoládét kifejezetten egészséges tápláléknak, mivel főleg csak kakaót, cukrot és zsírt tartalmaz. Azonban ez a…
Kakaóbab töret
A kakaóbab töret tisztán és töményen, hozzáadott anyagok nélkül tartalmazza a kakaó előnyös hatóanyagait. A kakaóbab töret krendszeres fogyasztása megelőzhető…
A Chocolate Tree
A Chocolate Tree díjnyertes kézműves csokoládékat készít összekötve a fogyasztókat a kakaóval és származási helyével. A Chocolate Tree küldetése, hogy…
A csokoládé története
A csokoládé több ezer éves múltra tekint vissza, a kakaófa terméséből, a kakaóbabból készül. A kakaófa eredeti elterjedési területe Dél-…
International Chocolate Awards győztesei
A múlt hónapban az International Chocolate Awards kihirdette a 2021-2022-es verseny világdöntőjének győzteseit. Ez a csokoládéipar egyik legelismertebb és legrangosabb…
Cacaosuyo
A ‘Cacaosuyo’ név egy összetett szó, amely perui eredetű. A “cacao” az angol kifejezés a kakaóra, míg a “suyo” az…
Megkóstoltuk a Chocorino Exkluzív étcsokoládéit
A hétvégén sikerült megkóstolnunk a Chocorino 100%-os és 90%-os kézműves étcsokoládéit. A kóstolás jól sikerült, alig tudtuk abbahagyni! A Chocorino…
A Melt Chocolates története
A londoni Melt Chocolates kézműves csokoládé termékei a legkeresettebb termékeink közzé tartoznak, ezért a partnereinket bemutató cikksorozatunkat velük kezdjük. A…
Bean to bar – mi van a címke mögött?
Számtalan kézműves étcsokoládén láthatjuk a ‘bean to bar’ címkét, mint a minőség védjegyét. De mit is jelent valójában a ‘bean…
A Raaka Chocolate
A Raaka célja, hogy páratlanul ízletes kézműves csokoládékat készítesenek, amelyek ragyogóbbak, merészebbek és gyümölcsösebbek, mint a többi csokoládé. Ezért készül…
Zotter Labooko csokoládék
A Zotter Labooko csokoládék: különleges ízélmények csokoládé formájában. A Zotter csokoládémanufaktúra a világ egyik vezető kakaótermelő országainak különleges ízeivel és…
Az ecuadori To’ak
A To’ak egy esőerdő-védelmi projektből született, amelyet Jerry Toth társalapító 2007-ben kezdett el Ecuadorban. Nonprofit alapítványán, a Third Millennium Alliance-en…
Bio
A kakaóból készült termék akkor igazán egészséges ha nem tartalmaz semmilyen vegyszert
Vegan
Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű nyersanyagot
Küldetésünk
Küldetésünknek tekintjük, hogy a csokoládé elnyerje méltó helyét és ismét a minőségi kávékkal, borokkal, szivarokkal és pezsgőkkel egyenrangú élvezeti cikkként tekintsenek rá
Bean to bar
A kézműves csokikészítők a kakaóbab szüretelésétől kezdve, a szárításon át a pörkölésig, a csokoládé készítés teljes folyamatán rajta tartják a szemüket
Minőség
Csak a legjobb minőségű alapanyagokból és a legmagasabb etikai elvárásoknak megfelelően készült termékeket forgalmazzuk
Világmárkák
Termékeinket világ minden részéről, a legnevesebb csokikészítőktől válogattuk össze