Skip to content
Kezdőlap » Hírek, események » A Taza története

A Taza története

5
(1)

A amerikai Taza-t Alex Whitmore alapította, aki a mexikói Oaxaca-ban kóstolt először kővel őrölt kakaóból készült csokoládét. Annyira lenyűgözte a kővel őrölt kakaó ízvilága, hogy elhatározta, hogy csokigyárat alapít Somerville-ben.

Alex megtanulta hogyan lehet kézzel vésett gránit őrlőköveket készíteni, hogy kevésbe feldolgozott csokoládét csinálhasson. 2005-ben a feleségével, Kathleen Fultonnal, hivatalosan is elindították a Taza-t. Kathleen azóta is a Taza fő tervezője, ő tervezte az összes termék megjelenését és kinézetét.

A Taza az etikus kakaó beszerzés és felvásárlás úttörője. Ők voltak az elsők az USA-ban, akik hozzájárultak a Direct Trade tanusítvány program létrehozásához. A termelőkkel közvetlen kapcsolatot tartanak fenn és magas prémiumot fizetnek a Fair Trade árakhoz képest. Csak olyan termelőkkel dolgoznak együtt, akik megbecsülik a munkásaikat és odafigyelnek a környezetvédelemre is.

Taza kővel őrölt étcsoki
Taza kővel őrölt kakóból készült écsokoládé

A Taza tökéletesen finomítatlan és kővel őrölt kakaóból készíti a bean-to-bar csokoládékat a massachusettsi Sommerville-ben. A Taza sajátos csokoládé készítési eljárásának köszönhetően a kakaó nyers íze akadálytalanul megmarad az elkészült kézműves étcsokoládéban is.

Tradícionális mexikói malomköveket (molinokat) használnak a kakaó őrléséhez. A kézzel vésett malomkövek megőrzik a ragyogó, gyümölcsös zamatát a kakaóbabnak és elősegítik a páratlanul merész, szemcsés csokoládé létrejöttét.

Aki már kóstolta a Taza étcsokoládéit, az tudja, hogy mennyire egyedi a csokik szemcsés, gyümölcsös és enyhén füstös, kesernyés ízvilága.

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 1

Még nem érkezett értékelés...