Közzétéve:

Forró csoki a Taza mexikói korongjából

Taza forró csoki recept

Mexikóban és Közép és Dél Amerika más helyein a csokoládét eredetileg italként fogyasztották. A kakaót megőrölték, összekeverték vízzel és fűszerekkel és forrón fogyasztották.

A Taza 85%-os étcsokoládét tartalmazó mexikói csokoládé korongból ízletes forró csokit lehet készíteni, az alábbiak szerint:

Hozzávalók

Elkészítés

  1. törd össze apró darabokra a Mexikói étcsokoládé korongot
  2. melegítsd fel a tejet (vizet) egy kis lábasban, közepes tűzön
  3. vedd le a tűzről a tejet (vizet) és add hozzá a fűszereket (só, fahéj, kardamon, őrölt szegfűszeg)
  4. tedd e tejbe az étcsokoládét és kevergesd lassan amíg teljesen fel nem oldódik
  5. miután az étcsoki feloldódott, tedd vissza a tűzre és melegítsd gyenge lángon
  6. amíg az ital melegszik, habosítsd fel a forró csokit egy molinillo segítségével
  7. amikor a forró csoki már forró és habos, vedd le a tűzről és fogyaszd egészséggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.