prémium csokoládé
A prémium csokoládék és étcsokoládék nem csak különlegesek és rendkívül ízletesek és finomak, de remek ajándékok, akár céges, vagy privát rendezvényekre, alkalmakra, születésnapokra, vagy esküvőkre.
33–48 termék, összesen 58 dbSorted by popularity
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak Palo Santo 75%-os étcsokoládéja Palo Santo fa mellett szárított kakaóból készül, ezért jellegzetes illattal és aromával rendelkezik.
Limitált széria, a 2019-es szüretből.
Signature sorozat.
Közepesen pörkölt, 5 napig fermentált, 4 órán keresztül konsírozott.
Ízprofil: kókusz, menta, citrus, szilva.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A tucupí az amazóniai gasztronómia nélkülözhetetlen fűszere, amely a manióka (yuca) kenyér elkészítéséhez kapcsolódik.
A Tucupí gazdag, fűszeres és umami ízt hoz, amelyet “amazóniai miso”-nak is nevezhetünk.
Valószínűleg semmihez sem hasonlítható, amit korábban kóstoltál.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Tejmentes, gluténmentes, vegán. Kóser tanúsítvánnyal rendelkező üzemben gyártva. (Tej, földimogyoró és diófélék kezelésére szolgáló gyárban készül.)
A kakaó nem tanúsított biogazdaságokból származik. A To’ak személyesen ismeri a gazdálkodókat és gazdaságaikat, és évente több ellenőrző látogatást is végeznek annak biztosítására, hogy ne használjanak szintetikus vagy vegyi anyagokat. A To’ak a kontinens csokoládégyártói közül a legmagasabb termelői árat fizeti a kakaótermelőknek: 3-9-szer többet, mint a Fair Trade ár. További információ az Átláthatósági Jelentésben.
Vásárlásoddal támogatod a regeneratív mezőgazdaságot és a kakaóörökség megőrzését. A Piedra de Platától származó kakaó a HCP Fund által hitelesített Heirloom Cacao.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak Signature Rain Harvest 2019 75%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.
A Rain Harvest 2019 egy olyan csokoládé, amely különleges figyelmet szentel az alapanyagok eredetének és azok termelési folyamatainak. Ez a csokoládé egyedülálló a maga nemében, mivel az alapanyagok kiválasztásához esővizet használnak, amelyet a trópusi esőerdőkben gyűjtenek.
Ez a csokoládé kizárólag 2019-ben termelt kakaóbabból készült. A TO’AK törekedett arra, hogy a legjobb minőségű kakaóbabokat válassza ki, és gondosan megőrizze azok egyedi ízét és aromáját. A csokoládé készítése során figyelmet fordítanak a kakaóbabok fermentációjára és szárítására is, hogy a végeredmény tökéletes legyen.
A Rain Harvest 2019 csokoládé intenzív ízeket és gazdag aromákat kínál. Az ízjegyek között fellelhetőek a gyümölcsös, a virágos és a földes jegyek is, amelyek harmonikus és egyedi élményt nyújtanak az ínyencek számára.
Ez a csokoládé egy luxus kategóriába sorolható termék, amelyet a TO’AK nagy odaadással és precizitással állít elő. Ha igazi különlegességre és kiemelkedő minőségre vágysz, akkor a Rain Harvest 2019 csokoládé remek választás lehet a számodra.
Ízprofil: mandarin, narancsvirág, dió, kávé
Fermentálás: 4-5 nap
Pörkölés: közepes
Konsírozás: 4-5 óra
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A tekintélyes World Whisky Awards győztese, Sullivans Cove a whisky világának feltörekvő csillaga. A To’ak 2019-es betakarítását egy volt Tawny Port hordóban érlelték, amelyet a Sullivan’s Cove használt whiskyjének érlelésére. A datolya és a szilva jegyei a whisky jegyeivel vannak átitatva.
Ízprofil:
- Illat: szárított szilva, tölgy, virágos.
- Íz: datolya, szilva, diós, plüss whisky.
- Kifejezés: whisky, részeg szilva, diós.
Párosítási javaslat: Ha a kezedbe akad egy ritka üveg Sullivans Cove whisky, akkor megtaláltad a tökéletes párosítást. Tartalékként kereshetsz egy Speyside-i single maltot, Írországból egy tripla desztillált whiskyt, bourbont vagy konyakot. A Tawny port egy másik kézenfekvő választás. A sajtok területén válaszhatsz valami krémest vagy diósat – például a Brie-t, a tripla krémet, a pireneusi juhtej sajtot és az alpesi stílusú sajtokat.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Batch: #1
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak Galapagos Harvest 75%-os étcsokoládéja a Galapagos-szigeteken termett kakaóból készült, a 2019-es szüretből. Ez az első Ecuadoron kívül termett Heirloom Nacional kakaó!
Enyhén pörkölt, 7 napig fermentált.
Ízprofil: süti, barna gyümölcsök, téli fűszerek.
Származási hely: Santa Cruz sziget
Kakaóbab: Nacional
Vegan, laktóz és glutén mentes.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak El Niño 78%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.
2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.
Enyhén pörkölt, 4 napig fermentált, 18 órán keresztül konsírozott.
Ízprofil: virágillat, érett banánra és vörös gyümölcsökre emlékeztető íz, enigmatikus és komplex utóíz.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional