A webáruházunkban kapható vegan csokoládékat veganok is nyugodtan fogyaszthatják, mert nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt: se tejterméket, se tojást, se mézet.
(Egyik termékünk se tartalmaz állati eredetű összetevőket: tejet, tojást, mézet. A vegan csokoládék termékcsoportba azokat a termékeket gyűjtöttük össze, amelyek többek számára megfizethetőek. De természetesen a luxus és prémium kategóriás étcsokoládék is veganok!)
Minden étcsokoládénk vegan, de nem minden vegan csokoládénk étcsokoládé! :)
Az egykori korallzátonyon kialakult termőrétegen, a Belize-i Maya hegyek közt termő Criollo kakaó hibridből készül a Chocolate Tree 75%-os étcsokoládéja. Tejmentes csokoládé.
A Chocolate Tree által készített Belize Black étcsokoládé 100%-os tiszta kakaót és egy kevéske kakaóvajat tartalmaz. A kakaó Belizeből, organikus agroerdészetből (Uncommon Cacao) származik, mely segít a helyi biodiverzitás megőrzésében.
Az Istenek eledele, a Földre hozva.
Tejmentes csokoládé.
Nyomokban dióféléket és tejtermékeket tartalmazhat!
Bernardini csokoládé tesztjében a díjnyertesZotter Peru 100%-os étcsokoládé kitűnően szerepelt: “Meglepően lágy, ahhoz képest, hogy 100%-os csokoládé, teli különböző ízekkel, enyhén keserű és finoman édes”.
A százszázalékos étcsokoládé segít megízlelni a minőségi kakaó tiszta ízét. Nincs benne hozzáadott cukor, sem más adalékanyag!
85%-os szuper intenzív organikus mexikóiétcsokoládé korong. Két korong minden csomagban, ideális, hogy megoszd másokkal is az organikus, kővel őrölt kakaóból készült étcsokoládé ízét!
Ideális forró csoki készítéshez is! 🙂
Tanúsítványok:
USDA organic
Direct Trade
Gluténmentes
Kóser
Non-GMO
szója mentes
tej és laktóz mentes
vegán
Nyomokban tartalmazhat: mandula, kesudió, kókuszdió, mogyoró és pekándió.
Egy vegán fehér kókuszszelet, gyümölcsös vörös áfonyás csokoládécsillaggal, fahéjba forgatott almadarabokkal és pörkölt tökmaggal díszítve étcsokoládé bundában.
Egy lágy rózsaszín málnás kókuszszelet finom mogyorós pralinéval töltve, ünnepi díszítéssel fehér mézeskalács csokoládé holddal, szezámtörékeny és ropogós zöldteás csokoládépelyhekkel.
Karácsonyi hangulatú díszdobozba csomagolva.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle dióféléket, földimogyorót, glutént és tejet.
Ez a lágy étcsokoládé tengeri sóval a brazil Cabruca szövetkezet kakaójából készült, amelyet a természettel összhangban termesztenek.
Demeter
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A brazil csokikon Demeter felirat áll. Egy logó, amit még nem mindenki ismer, ezért röviden elmagyarázzuk. A Demeter termékek amúgy is bio, de a Demeter biodinamikus gazdaságokat és termékeket tanúsít. A biodinamikus egy lépéssel tovább megy, mint az organikus. Ez egy holisztikus gazdálkodási mód, amelyben az ökoszisztémák nem sérülnek meg, és nem csak kiveszik és kivonják a talajból a tápanyagokat, hanem trágyával és más természetes anyagokkal visszatáplálják, hogy a talaj egészséges maradjon még sok éven át.
Extrém dominikai étcsokoládé teljesen cukormentes. Egyedi ízélmény! A kakaóbabot ehhez a különleges csokihoz a Tres Hombres vitorlás hajó hozza szélenergiával a Karib-tengerről és szállítja az amszterdami kikötőbe. Ennek a csokoládénak a fogyasztásával támogatod a Tres Hombres-t és a fenntartható közlekedést választod!
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. A Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten, ahol a kakaót fermentáclják és szárítják.
A biokakaó kétféleképpen biztosítja a biodiverzitást az ültetvényeken: javítja a talaj szervesanyag-tartalmát, ami megfelelő szinten tartja a talajéletet és javítja a talaj vízháztartását. A fák ültetése által a madarak és rovarok is megtalálják élőhelyüket!
A tucupí az amazóniai gasztronómia nélkülözhetetlen fűszere, amely a manióka (yuca) kenyér elkészítéséhez kapcsolódik.
A Tucupí gazdag, fűszeres és umami ízt hoz, amelyet “amazóniai miso”-nak is nevezhetünk.
Valószínűleg semmihez sem hasonlítható, amit korábban kóstoltál.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Tejmentes, gluténmentes, vegán. Kóser tanúsítvánnyal rendelkező üzemben gyártva. (Tej, földimogyoró és diófélék kezelésére szolgáló gyárban készül.)
A kakaó nem tanúsított biogazdaságokból származik. A To’ak személyesen ismeri a gazdálkodókat és gazdaságaikat, és évente több ellenőrző látogatást is végeznek annak biztosítására, hogy ne használjanak szintetikus vagy vegyi anyagokat. A To’ak a kontinens csokoládégyártói közül a legmagasabb termelői árat fizeti a kakaótermelőknek: 3-9-szer többet, mint a Fair Trade ár. További információ az Átláthatósági Jelentésben.
Vásárlásoddal támogatod a regeneratív mezőgazdaságot és a kakaóörökség megőrzését. A Piedra de Platától származó kakaó a HCP Fund által hitelesített Heirloom Cacao.
Kifinomult étcsokoládé: a 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé egy kis, 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé koronggal kombinálva első osztályú csokoládé kényeztetést ígér, frissen pörkölt kakaótörettel ropogósan feljavítva és még finomabb étcsokoládéval bevonva.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Trópusi gyümölccsel édesített kakaószelet. Az újdonság: ez egy kizárólag kakaóból álló szelet, édessége teljes egészében gyümölcsből származik, hozzáadott cukor és tej nélkül. Kókusztejjel, kókuszreszelékkel és tiszta mangóval finomított, finom porrá őrölt kakaóval. A csodálatos íz meglepően trópusi-gyümölcsös, a mangó frissítően csípős jegyeivel. Teljesen vegán mennyei lágysággal.
Ízprofil: pörkölt kakaó aroma, jellegzetes kókusz karakter frissítő fruktózzal, finoman édes és mangós
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Gyümölcsös és teljesen vegán: egy lila gyümölcsszelet, amelyet fehér kókuszdió borításból és sok málnából és áfonyából készítettek, amelyek lenyűgöző színt és autentikus, nagyon bogyós ízt kölcsönöznek ennek a finom alkotásnak. Datolyacukorral édesített, mely az új és divatos alapanyag, amely szárított datolyából készül, és természetes cukor alternatívát képvisel finom karamell jegyekkel. Ehhez a keverékhez egy csipetnyi citromot és tiszta kakaóvajat adtak, hogy lágyabb legyen.
Ízprofil: erdei gyümölcsös keverék frissítő fruktózzal, finom kókusztejjellel, citrom és kókuszos és datolyás befejezéssel
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Étcsokoládé klasszikus 70%-os kakaótartalommal áfonyás bevonattal kombinálva. Ez a csoki finoman édeskés, amelyet napraforgó lecitinnel érnek el, és némi tiszta kakaóvaj adja csodálatos lágyságát. Finom kakaóból és fagyasztva szárított áfonyából készült, bean-to-bar. Csokoládés, fanyar és üdítően csípős, nagyon bogyós ízzel. És teljesen vegán.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
A Karácsonyi csoda (Weihnachts wunder) egy vegán kókuszos karamellszelet izgalmas kókusz ízzel és finom, karamellás édességgel. Kókusztejből, karamellizált, finomra őrölt kókuszreszelékből, 40% kakaóból és a kókuszfa virágbimbóiból származó kókuszcukorból készült, és gyönyörű karamell ízt ad.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Édes és vegán: két különböző csoki egy csomagban: egy kifinomult fehércsokis kókuszszelet, amely kókuszreszelékkel, kókusztejjel és egzotikus ízzel csábít! Ezen kívül egy tejcsokoládé alternatíva, amely szója alapú, és igazi csokoládé élvezetet ígér 40% kakaóval.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
70%-os étcsokoládé marcipánnal és vörösboros ganache-val. Ünnepi vörösbor ganache 40%-os kakaótartalmú vegán szója csokoládéból, egy kis étcsokoládéból, Schönberger dűlős vörösborból, valamint némi szegfűszegből és csábító mandulás marcipán rétegből. 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéba burkolva. Teljesen vegán!
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
70%-os étcsokoládé áfonya ganache-val töltve. Ez a fenséges, illatos és nagyon bogyós mousse élénk rózsaszínű, és vegán áfonya borításból, fehér rizs borításból és sok áfonyából készült. Gyengéd mousse textúrája és vidám, intenzív áfonyás íze, jellegzetesen gyümölcsös-csípős.
70% kakaótartalmú étcsokoládéba borítva. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
70%-os étcsokoládé áfonya ganache-val töltve. Ez a fenséges, illatos és nagyon bogyós mousse élénk rózsaszínű, és vegán áfonya borításból, fehér rizs borításból és sok áfonyából készült. Gyengéd mousse textúrája és vidám, intenzív áfonyás íze, jellegzetesen gyümölcsös-csípős.
70% kakaótartalmú étcsokoládéba borítva. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Két különböző étcsokoládé egy csomagban: egy, a mitikus Maya kakaóval megalkotott étcsokoládé, amelyet Belize-ből vitorláson szállítottak hozzánk, teljesen károsanyag-kibocsátásmentesen. És egy single-origin étcsokoládé, amelyet válogatott kakaóból készítenek az ugandai “Mountains of the Moon” régióból.
Tartalma: 72% Belize “Sail Shipped Cacao” és 70% Uganda
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
A Raaka Cranberry Pink Peppercorn fűszeres és fanyar étcsokoládé, amely felpezsdíti a lépéseid.
Az áfonyaport gyümölcsös dominikai kakaóval turmixoljuk, hogy csípős és ragyogó étcsokoládéalapot kapjunk. Ezután minden szeletet díszítünk néhány őrölt illatos rózsaszín borssal, hogy egy csipetnyi rózsás színt kapjunk, enyhén gyümölcsös, édes és igazi fűszeres felütéssel.
A Zotter Squaring The Circle kávés mandulás csokoládé ízletes praliné csak datolyával édesítve: frissen pörkölt mandulából, tiszta kakaóvajból és kakaóbabból készült vegán praliné saját bio + fair kávénkkal kombinálva, frissen pörkölve házon belüli pörkölőnkben.
Intenzív kávéíz, amelyet pörkölt kakaó aroma fokoz, lágyan olvad és természetesen datolyacukorral édesítve.
A datolyacukor őrölt datolyából készül, ami karamellszerűen édeskéssé teszi az ízt.
Ízprofil: intenzív kávé íz, savanyúság nélkül, diós-krémes, finom karamell édességgel és lágy praliné olvadással.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Ehhez a különleges étcsokihoz a kakaóbabot a Tres Hombres vitorlás hajó hozza szélenergiával a Karib-tengerből, és az amszterdami rakpartra szállítja. Ennek a csokoládénak a fogyasztásával támogatod a Tres Hombres-t és a fenntartható közlekedést választod!
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. Partnerük, a Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a jól erjesztett bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten a fermentációra és szárításra, az étcsokit folyamatos minőségellenőrzés mellett készítik.
Ez a 65%-os kakaótartalmú étcsokoládé igazi szerelem, amely gyönyörű kakaós változattal és cseresznye, sárgabarack és szultána ízével érkezik hozzád.
Ez az íz már természetesen jelen van a Criollo kakaóban, és a csokoládé könnyed pörkölésén keresztül jut kifejezésre, tiszta élvezet. Ennek a szeletnek a kakaóbabjai a CooAgroNevada női szövetkezettől származnak, a kolumbiai Sierra Nevada de Santa Marta természetvédelmi területről. A kakaóültetvények a ‘Sierra Nevada de Santa Marta’ Nemzeti Park, Kolumbia ezen részének legmagasabb hegylánca lejtőinek lábánál találhatók. Egyedülálló biológiai sokféleségnek ad otthont, és nagy értéket képvisel a helyi közösségek, például az Arhuaco törzs számára.
A kiváló minőségű Criollo kakaóbab gyönyörű, gazdag és összetett ízű.
Criollo kakaóbabból készült 80%-os étcsokoládé Peruból.
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
Ezt a bio és Fairtrade kakaót az Awajun indiánok termesztik a Cenepa és a Rio Santiago folyók partján, az Amazonas esőerdőjében. Tagjai a NorAndino szövetkezetnek, egy körülbelül 5000 tagot számláló szervezetnek, köztük 1800 kakaótermelővel, amely Észak-Peruban, mind a tengerparton, mind az Amazonas oldalán megtalálható.
A NorAndino-t egy speciális projekttel is segítjük. A kakaószüret egy részét saját kakaógyárukban dolgozzák fel. A perui gyár nagyobb, mint az amszterdami, modern gyártósorral rendelkezik a kiváló minőségű bio- és Fairtrade kakaómasszához.