A quesadillát, mint desszertet a StreetKitchen oldalán láttuk először. És persze, mint mindig, most is megjött a kedvünk, hogy kísérletezzek egy kicsit. Íme az étcsokoládés-meggyes quesadilla recept.
A meggy savanykás és az étcsokoládé kissé kesernyés íze mindig kiválóan passzol egymáshoz, így erre a két főszereplőre gondoltam a kreációm kivitelezésénél. A végeredmény, nos, az magáért beszél. Tudom-tudom egy kicsit szokatlan, hogy a tortillát nem csirkemellel és sajttal töltjük meg, hanem csokoládéval és gyümölccsel, de hallgassatok rám és próbáljátok ki ezt a pár perc alatt elkészülő, de hibátlan édességet!
Hozzávalók (négy főre)
- 4 db tortilla lap
- 30 dkg Chocolate Tree Maya Mountain 70%-os étcsokoládé (kb. fél tábla)
- 300 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- meggybefőtt ízlés szerint
Étcsokoládés-meggyes quesadilla elkészítése
Az étcsokoládét vágd apró darabokra, majd a főzőtejszín és a porcukor elegyét forrald fel, végül add hozzá a felkockázott csokoládédarabkákat és főzd sűrű krémmé.
A tortillalapok egyik oldalát kend meg az elkészült csokoládés krémmel, majd az egyik felér pakolj félbevágott meggydarabokat. Ezután hajtsd félbe a jól megkent és meggyel megpakolt tortillalapokat, és kivajazott, megfelelően felhevített serpenyőben mind a két oldalát süsd aranybarnára. Hintsd meg porcukorral, szeld ketté és már fogyszthat(játok)od is!
TIPPEK
- Friss málnával is próbáltam, úgy is igazán finom, de ebben az esetben ne tedd a lapok közé a gyümölcsöt, hanem csak a sütés után szórd meg vele!
- Ha még plusz extrára vágynál, akkor adj hozzá néhány csepp konyakot vagy rumot, hogy igazán élvezhető legyen a csokoládé, a meggy és az alkohol keveréke.
- Nagyon ízletes a fahéjas porcukorral megszórt és vanília pudinggal – igen, főzős pudinggal – megtöltött quesadilla is.
- A csokoládéreszelék és tejszínhab csodákra képes a díszítésénél!