Posted on

Extra csokis-chilis keksz

extra csokis chilis keksz

Remélem sokan vagytok, akik szeretik az ehhez hasonló izgalmas és különleges süteményeket. Mint azt már tudjátok, mi tényleg nagyon szeretünk kísérletezni és extrábbnál extrább dolgokat kipróbálni. Ez a csokis-chilis, fűszeres keksz éppen olyan érdekes, mint amilyennek hangzik. De nem ám megijedni! Az érdekes jelen esetben nem negatív értelemmel, hanem nagyon is pozitívval bír!

Mindenki jól tudja, hogy a csokoládé és a chili mennyire jól működik együtt, éppen ezért muszáj legalább egyszer elkészítenetek ezt a receptet. Bár van egy olyan megérzésem, hogy ha megkóstoljátok, akkor nem lesz belőle elég egy alkalom!

Lássuk is a receptet!

Hozzávalók/45 darabhoz/:

  • 120 g jó minőségű vaj
  • 2 darab nagyobb tojás
  • 200 g cukor
  • porcukor a hempergetéshez
  • 220 g liszt
  • 50 g holland, cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tábla Melt 85%-os étcsokoládé ecuadori kakaóból

Elkészítés:

Első lépésként a sütőt melegítsd fel 180 fokra, hiszen percek alatt elkészül a keksz masszája. A száraz hozzávalókat – liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, chilipor és fahéj – szitáld át egy tálba, majd rakd félre. A csokoládét vágd apró kockákra. A vajat és a cukrot habverő segítségével habosítsd ki, majd egyenként keverd hozzá a tojásokat is. Ezután mehet bele a száraz hozzávalókból álló tál tartalma, de csak óvatosan, hogy homogén állagot kapj. Borítsd bele az összedarabolt étcsokoládét, majd ha jól összekeverted, körülbelül húsz percre tedd a hűtőbe.

Ha letelt az idő, akkor vedd ki és mérj ki 15 grammnyi masszát, majd formázd a kezeddel golyóvá, végül hempergesd meg a porcukorban, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy tégy, amíg a tészta el nem fogy. 10-12 percen keresztül, légkeveréses fokozaton süsd őket készre. Vigyázz, hogy ne szárítsd ki nagyon a kekszeket, úgy az igazi, ha a közepe még puha!

TIPP:

Ha a chiliporral kapcsolatban aggályaid vannak, akkor helyettesítsd cayenne borssal vagy enyhébb erősségű chili szósszal. Tökéletes választás a reggeli kapucsínód mellé, az ebéd utáni sziesztához vagy éppen a diétád során, bár akkor érdemes a hagyományos liszt helyett más alternatívát keresned, mint például a kókusz- vagy mandulaliszt.

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés / 5. Szavazatszám