Posted on

Extra csokis-chilis keksz

extra csokis chilis keksz
5
(1)

Remélem sokan vagytok, akik szeretik az ehhez hasonló izgalmas és különleges süteményeket. Mint azt már tudjátok, mi tényleg nagyon szeretünk kísérletezni és extrábbnál extrább dolgokat kipróbálni. Ez a csokis-chilis, fűszeres keksz éppen olyan érdekes, mint amilyennek hangzik. De nem ám megijedni! Az érdekes jelen esetben nem negatív értelemmel, hanem nagyon is pozitívval bír!

Mindenki jól tudja, hogy a csokoládé és a chili mennyire jól működik együtt, éppen ezért muszáj legalább egyszer elkészítenetek ezt a receptet. Bár van egy olyan megérzésem, hogy ha megkóstoljátok, akkor nem lesz belőle elég egy alkalom!

Lássuk is a receptet!

Hozzávalók/45 darabhoz/:

  • 120 g jó minőségű vaj
  • 2 darab nagyobb tojás
  • 200 g cukor
  • porcukor a hempergetéshez
  • 220 g liszt
  • 50 g holland, cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tábla Melt 85%-os étcsokoládé ecuadori kakaóból

Elkészítés:

Első lépésként a sütőt melegítsd fel 180 fokra, hiszen percek alatt elkészül a keksz masszája. A száraz hozzávalókat – liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, chilipor és fahéj – szitáld át egy tálba, majd rakd félre. A csokoládét vágd apró kockákra. A vajat és a cukrot habverő segítségével habosítsd ki, majd egyenként keverd hozzá a tojásokat is. Ezután mehet bele a száraz hozzávalókból álló tál tartalma, de csak óvatosan, hogy homogén állagot kapj. Borítsd bele az összedarabolt étcsokoládét, majd ha jól összekeverted, körülbelül húsz percre tedd a hűtőbe.

Ha letelt az idő, akkor vedd ki és mérj ki 15 grammnyi masszát, majd formázd a kezeddel golyóvá, végül hempergesd meg a porcukorban, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy tégy, amíg a tészta el nem fogy. 10-12 percen keresztül, légkeveréses fokozaton süsd őket készre. Vigyázz, hogy ne szárítsd ki nagyon a kekszeket, úgy az igazi, ha a közepe még puha!

TIPP:

Ha a chiliporral kapcsolatban aggályaid vannak, akkor helyettesítsd cayenne borssal vagy enyhébb erősségű chili szósszal. Tökéletes választás a reggeli kapucsínód mellé, az ebéd utáni sziesztához vagy éppen a diétád során, bár akkor érdemes a hagyományos liszt helyett más alternatívát keresned, mint például a kókusz- vagy mandulaliszt.

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 1