Kézműves csokoládék
Kézműves csokoládé a világ minden szegletéből
A legjobb minőségű és legízletesebb étcsokoládék általában a kézműves csokoládé műhelyekben készülnek, ahol egy-egy híres chocolatier vezetésével készítik el a remekműveket.
A legtöbb kézműves csokoládé manufaktúra családi vállalkozás. A French Broad kézműves étcsokoládék készítőit például a csokoládé rajongásuk hozta össze.
A kézműves csokoládék világszerte egyre népszerűbbek, mert az emberek kezdik felismerni, hogy a jó minőségnek mindenhol ára van, mivel nem csak az alapanyagok drágábbak, de a gondos és aprólékos személyes kézi munka is többe kerül mint a sorozatgyártás.
1–24 termék, összesen 100 db
-
A To’ak Signature Rain Harvest 2019 100%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.
A Rain Harvest 2019 egy olyan csokoládé, amely különleges figyelmet szentel az alapanyagok eredetének és azok termelési folyamatainak. Ez a csokoládé egyedülálló a maga nemében, mivel az alapanyagok kiválasztásához esővizet használnak, amelyet a trópusi esőerdőkben gyűjtenek.
Ez a csokoládé kizárólag 2019-ben termelt kakaóbabból készült. A TO’AK törekedett arra, hogy a legjobb minőségű kakaóbabokat válassza ki, és gondosan megőrizze azok egyedi ízét és aromáját. A csokoládé készítése során figyelmet fordítanak a kakaóbabok fermentációjára és szárítására is, hogy a végeredmény tökéletes legyen.
A Rain Harvest 2019 csokoládé intenzív ízeket és gazdag aromákat kínál. Az ízjegyek között fellelhetőek a gyümölcsös, a virágos és a földes jegyek is, amelyek harmonikus és egyedi élményt nyújtanak az ínyencek számára.
Ez a csokoládé egy luxus kategóriába sorolható termék, amelyet a TO’AK nagy odaadással és precizitással állít elő. Ha igazi különlegességre és kiemelkedő minőségre vágysz, akkor a Rain Harvest 2019 csokoládé remek választás lehet a számodra.
Ízprofil: mandarin, narancsvirág, dió, kávé
Fermentálás: 4-5 nap
Pörkölés: közepes
Konsírozás: nincs
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
-
Nincs készleten
A tucupí az amazóniai gasztronómia nélkülözhetetlen fűszere, amely a manióka (yuca) kenyér elkészítéséhez kapcsolódik.
A Tucupí gazdag, fűszeres és umami ízt hoz, amelyet “amazóniai miso”-nak is nevezhetünk.
Valószínűleg semmihez sem hasonlítható, amit korábban kóstoltál.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Tejmentes, gluténmentes, vegán. Kóser tanúsítvánnyal rendelkező üzemben gyártva. (Tej, földimogyoró és diófélék kezelésére szolgáló gyárban készül.)
A kakaó nem tanúsított biogazdaságokból származik. A To’ak személyesen ismeri a gazdálkodókat és gazdaságaikat, és évente több ellenőrző látogatást is végeznek annak biztosítására, hogy ne használjanak szintetikus vagy vegyi anyagokat. A To’ak a kontinens csokoládégyártói közül a legmagasabb termelői árat fizeti a kakaótermelőknek: 3-9-szer többet, mint a Fair Trade ár. További információ az Átláthatósági Jelentésben.
Vásárlásoddal támogatod a regeneratív mezőgazdaságot és a kakaóörökség megőrzését. A Piedra de Platától származó kakaó a HCP Fund által hitelesített Heirloom Cacao.
-
70%-os étcsoki + 80%-os csokis kakaóbabtöret
Kifinomult étcsokoládé: a 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé egy kis, 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé koronggal kombinálva első osztályú csokoládé kényeztetést ígér, frissen pörkölt kakaótörettel ropogósan feljavítva és még finomabb étcsokoládéval bevonva.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Vegan, laktóz és gluténmentes étcsokoládé.
- Akció
Trópusi gyümölccsel édesített kakaószelet. Az újdonság: ez egy kizárólag kakaóból álló szelet, édessége teljes egészében gyümölcsből származik, hozzáadott cukor és tej nélkül. Kókusztejjel, kókuszreszelékkel és tiszta mangóval finomított, finom porrá őrölt kakaóval. A csodálatos íz meglepően trópusi-gyümölcsös, a mangó frissítően csípős jegyeivel. Teljesen vegán mennyei lágysággal.
Ízprofil: pörkölt kakaó aroma, jellegzetes kókusz karakter frissítő fruktózzal, finoman édes és mangós
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Vegan, laktóz és gluténmentes étcsokoládé.
-
Gyümölcsös és teljesen vegán: egy lila gyümölcsszelet, amelyet fehér kókuszdió borításból és sok málnából és áfonyából készítettek, amelyek lenyűgöző színt és autentikus, nagyon bogyós ízt kölcsönöznek ennek a finom alkotásnak. Datolyacukorral édesített, mely az új és divatos alapanyag, amely szárított datolyából készül, és természetes cukor alternatívát képvisel finom karamell jegyekkel. Ehhez a keverékhez egy csipetnyi citromot és tiszta kakaóvajat adtak, hogy lágyabb legyen.
Ízprofil: erdei gyümölcsös keverék frissítő fruktózzal, finom kókusztejjellel, citrom és kókuszos és datolyás befejezéssel
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Vegan, laktóz és gluténmentes étcsokoládé.
-
Étcsokoládé klasszikus 70%-os kakaótartalommal áfonyás bevonattal kombinálva. Ez a csoki finoman édeskés, amelyet napraforgó lecitinnel érnek el, és némi tiszta kakaóvaj adja csodálatos lágyságát. Finom kakaóból és fagyasztva szárított áfonyából készült, bean-to-bar. Csokoládés, fanyar és üdítően csípős, nagyon bogyós ízzel. És teljesen vegán.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Vegan, laktóz és gluténmentes étcsokoládé.
- Akció
A Karácsonyi csoda (Weihnachts wunder) egy vegán kókuszos karamellszelet izgalmas kókusz ízzel és finom, karamellás édességgel. Kókusztejből, karamellizált, finomra őrölt kókuszreszelékből, 40% kakaóból és a kókuszfa virágbimbóiból származó kókuszcukorból készült, és gyönyörű karamell ízt ad.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Vegan, laktóz és gluténmentes étcsokoládé.
-
Nincs készleten
A Spanish Elm volt az első fában érlelt csokoládé, amit valaha gyártott a To’ak, még 2016-ban. De ennek a tételnek egy részét megtartották, ami már hat éve öregszik, és egyre összetettebbé válik – hasonlóan a fa és a kakaó élethosszig tartó házasságához. A spanyol szil ugyanaz a fa, amelyet a kakaó erjesztésére használnak.
Íz profil:
- Illat: Karamella, tanninok, illatos füst és bogyók.
- Íz: A sós és az édes jegyek tánca: fa tanninok, krémes-diós a középízben, bogyók és datolya.
- Kifejezés: krémes és csersavas, nyomokban vörös gyümölcsökkel.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Batch: #1
-
Nincs készleten
A tekintélyes World Whisky Awards győztese, Sullivans Cove a whisky világának feltörekvő csillaga. A To’ak 2019-es betakarítását egy volt Tawny Port hordóban érlelték, amelyet a Sullivan’s Cove használt whiskyjének érlelésére. A datolya és a szilva jegyei a whisky jegyeivel vannak átitatva.
Ízprofil:
- Illat: szárított szilva, tölgy, virágos.
- Íz: datolya, szilva, diós, plüss whisky.
- Kifejezés: whisky, részeg szilva, diós.
Párosítási javaslat: Ha a kezedbe akad egy ritka üveg Sullivans Cove whisky, akkor megtaláltad a tökéletes párosítást. Tartalékként kereshetsz egy Speyside-i single maltot, Írországból egy tripla desztillált whiskyt, bourbont vagy konyakot. A Tawny port egy másik kézenfekvő választás. A sajtok területén válaszhatsz valami krémest vagy diósat – például a Brie-t, a tripla krémet, a pireneusi juhtej sajtot és az alpesi stílusú sajtokat.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Batch: #1
-
Nincs készleten
A To’ak Signature Rain Harvest 2021 75,5%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.
A valaha volt egyik legfurcsább év a 2021-es: a termőszezon viszonylag normális volt, egészen az utolsó hónapokig. Az érés és a betakarítás alatti heves esőzések a mérsékelt konsírozással kombinálva egy gyümölcsös ízű To’ak csokoládét eredményeztek.
Ízprofil:
- Illat: Szederlekvár virágos beütéssel.
- Íz: bogyós íz, virágméz, diós karamell.
- Lezárás: bogyós gyümölcsök, mandula, grapefruit árnyalat.
Erjesztés: 4 nap
Pörkölés: közepes
Konsírozás: 18 óra
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Batch: #1