A legjobb minőségű és legízletesebb étcsokoládék általában a kézműves csokoládé műhelyekben készülnek, ahol egy-egy híres chocolatier vezetésével készítik el a remekműveket.
A legtöbb kézműves csokoládé manufaktúra családi vállalkozás. A French Broad kézműves étcsokoládék készítőit például a csokoládé rajongásuk hozta össze.
A kézműves csokoládék világszerte egyre népszerűbbek, mert az emberek kezdik felismerni, hogy a jó minőségnek mindenhol ára van, mivel nem csak az alapanyagok drágábbak, de a gondos és aprólékos személyes kézi munka is többe kerül mint a sorozatgyártás.
A madagaszkári kakaó rendkívül keresett. Az országban egyetlen hely van, ahol kakaót termesztenek – a legendás Sambirano-völgyben. Ha szeretnéd megtapasztalni a gyümölcs és a karamell valódi íz-tűzijátékát, akkor a Zotter Labooko single origin Madagaszkár csokoládé neked készült.
Illatjegyek: intenzív gyümölcsös bogyók, cseresznye, banán és őszibarack jegyei
Kókusztejből, karamellizált, finomra őrölt kókusz pehelyből, 40% kakaóból és kókuszcukorból készül, amely a kókuszfa virágrügyeiből származik, és fantasztikus karamellás ízt kölcsönöz.
Ízprofil: teljesen kókuszos! Erőteljes kókusz jellegű karamell, kakaó és Amarena meggy jegyekkel
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Dominikai étcsokoládé pörkölt kakaóval. Egyedi ízélmény! Az étcsokihoz a kakaót a Tres Hombres vitorlás hajó viszi el Amszterdam kikötőjébe, pusztán szélenergiával.
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. A Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten, ahol a kakaót fermentáclják és szárítják.
A biokakaó kétféleképpen biztosítja a biodiverzitást az ültetvényeken: javítja a talaj szervesanyag-tartalmát, ami megfelelő szinten tartja a talajéletet és javítja a talaj vízháztartását. A fák ültetése által a madarak és rovarok is megtalálják élőhelyüket!
Étcsokoládémandarin zselével, matcha tea ganache-val és kókuszos pralinéval töltve.
A finomság 3 fokozata: nagyon gyümölcsös, házi mandarin zselé zöld matcha rétegen. Tetején kókuszos praliné, néhány karamellizált kókuszreszelékkel ropogósan feljavított. Izgalmasan más és nem túl édes, 70%-os kakaótartalommal büszkélkedő étcsokoládé bevonattal. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
A Zotter Labooko Guatemala egy ritka kakaófajtából készül, magas Criollo tartalommal. A FEDECOVERA bennszülött kakaótermesztői egyesítették erőiket, hogy megvédjék a maja örökséget, és termesszék ezt a ritka, single origin és lágy ízű kakaót. Tapasztald meg ezt a szuper étcsokit, amelyet az újonnan kifejlesztett pörkölési módszerrel készült.
Illatjegyek: intenzív gyümölcsös bogyók, cseresznye, banán és őszibarack jegyei
A Chocolate Tree Mezcal 70%-os étcsokoládé története: 400 évvel ezelőtt a spanyol hódítók fedezték fel a kakaószeretet Mexikóban, és az aztékokat is megtanították a lepárlásra.
Beáztattuk a Tabasqueño ősi criollo hibrid kakaóját Mezcalba, az agave szellemét, hogy egy csokoládét hozzunk a vérszomj, az agave és a füst mélyen gazdag jegyeivel.
A Zotter Squaring The Circle kávés mandulás csokoládé ízletes praliné csak datolyával édesítve: frissen pörkölt mandulából, tiszta kakaóvajból és kakaóbabból készült vegán praliné saját bio + fair kávénkkal kombinálva, frissen pörkölve házon belüli pörkölőnkben.
Intenzív kávéíz, amelyet pörkölt kakaó aroma fokoz, lágyan olvad és természetesen datolyacukorral édesítve.
A datolyacukor őrölt datolyából készül, ami karamellszerűen édeskéssé teszi az ízt.
Ízprofil: intenzív kávé íz, savanyúság nélkül, diós-krémes, finom karamell édességgel és lágy praliné olvadással.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
70%-os BIO étcsokoládé kiegyensúlyozott német mézeskalács fűszerekkel és citrusokkal.
A csokoládé organikus kakaójaPeruból származik, ahol a kakaófák a vadonban nőnek. A Chocolate Tree közvetlenül együttműködik a termelőkkel, amely biztosítja, hogy a gazdáknak magas árat fizetnek.
Gyümölcsös, összetett sós étcsokoládé. A Zorzal Cacao-ból készült single origin kakaóból készült, amely a Dominikai Köztársaságban található madárrezervátumban található gazdaságban készült.
Származási hely: Dominika
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
A mogyorós csokoládék népszerűségére való tekintettel, a londoni Melt Chocolates úgy döntött, hogy csokiszeletté alakítja át őket. Étcsokoládé pörkölt mogyoróval. Reméljük, hogy Te is élvezni fogod ezt a mogyorós étcsokoládét!
Műanyag nélküli csomagolás, mivel törődünk a világ legnagyobb kertjével – óceánjainkkal.
Ehhez a különleges étcsokihoz a kakaóbabot a Tres Hombres vitorlás hajó hozza szélenergiával a Karib-tengerből, és az amszterdami rakpartra szállítja. Ennek a csokoládénak a fogyasztásával támogatod a Tres Hombres-t és a fenntartható közlekedést választod!
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. Partnerük, a Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a jól erjesztett bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten a fermentációra és szárításra, az étcsokit folyamatos minőségellenőrzés mellett készítik.
Cacaosuyo csokoládék – az inkák legféltettebb receptje alapján!
A kakaó származási helye: Peru
A Cacaosuyo Rupa Rupa a csokoládék rocksztárja. Páratlan figyelem a részletekre és a Direct Trade kereskedelem kulcsfontosságú a termelők életének javításában és azoknak a ritka fajtáknak a megőrzésében, amelyek egyébként elvesznének az ipari, „produktív” törzsek miatt.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.