A legjobb minőségű és legízletesebb étcsokoládék általában a kézműves csokoládé műhelyekben készülnek, ahol egy-egy híres chocolatier vezetésével készítik el a remekműveket.
A legtöbb kézműves csokoládé manufaktúra családi vállalkozás. A French Broad kézműves étcsokoládék készítőit például a csokoládé rajongásuk hozta össze.
A kézműves csokoládék világszerte egyre népszerűbbek, mert az emberek kezdik felismerni, hogy a jó minőségnek mindenhol ára van, mivel nem csak az alapanyagok drágábbak, de a gondos és aprólékos személyes kézi munka is többe kerül mint a sorozatgyártás.
Cacaosuyo csokoládék – az inkák legféltettebb receptje alapján!
A kakaó származási helye: Peru
A Cacaosuyo Rupa Rupa a csokoládék rocksztárja. Páratlan figyelem a részletekre és a Direct Trade kereskedelem kulcsfontosságú a termelők életének javításában és azoknak a ritka fajtáknak a megőrzésében, amelyek egyébként elvesznének az ipari, „produktív” törzsek miatt.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
A To’ak Galapagos Harvest 75%-os étcsokoládéja a Galapagos-szigeteken termett kakaóból készült, a 2019-es szüretből. Ez az első Ecuadoron kívül termett Heirloom Nacional kakaó!
A To’ak El Niño 78%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.
2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.
Enyhén pörkölt, 4 napig fermentált, 18 órán keresztül konsírozott.
Ízprofil: virágillat, érett banánra és vörös gyümölcsökre emlékeztető íz, enigmatikus és komplex utóíz.
A To’ak El Niño a To’ak első 100%-os étcsokoládéja gyorsan sokak kedvencévé vált. Az íze édeskés, 80%-os étcsokira emlékeztet.
100%-os ecuadori étcsokoládé a javából!
2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.
A kongói Forastero kakaót tartalmazó Gorilla 92%-os étcsokoládé szelet két, veszélyeztetett fajokat védő projekt terméke, mely a holland Masarang alapítvány kezdeményezése.
A két projektnek köszönhetően a kongói gorillák és az indonéziai orangutánok természetes élőhelye védelmet élvez:
ennek az étcsokoládénak a vásárlásával védelmezed a Gorillák természetes élőhelyét és a helyi lakosságnak élhetőbb jövőt teremtesz
a Gorilla étcsokoládé szelet édesítéshez használt cukor Indonéziából származik, ahol azt előállító alapítvány az Orangutánok élőhelyét védi
A Zotter Bolívia étcsokoládé szinte teljesen olyan mint az El Ceibo kakaó melyből készült. A Zotter Bolívia 90%-os étcsokoládéban megtapasztalható ennek a kakaó ritkaságnak a teljes aromája és ízvilága.