A legjobb minőségű és legízletesebb étcsokoládék általában a kézműves csokoládé műhelyekben készülnek, ahol egy-egy híres chocolatier vezetésével készítik el a remekműveket.
A legtöbb kézműves csokoládé manufaktúra családi vállalkozás. A French Broad kézműves étcsokoládék készítőit például a csokoládé rajongásuk hozta össze.
A kézműves csokoládék világszerte egyre népszerűbbek, mert az emberek kezdik felismerni, hogy a jó minőségnek mindenhol ára van, mivel nem csak az alapanyagok drágábbak, de a gondos és aprólékos személyes kézi munka is többe kerül mint a sorozatgyártás.
70%-os étcsokoládé áfonya ganache-val töltve. Ez a fenséges, illatos és nagyon bogyós mousse élénk rózsaszínű, és vegán áfonya borításból, fehér rizs borításból és sok áfonyából készült. Gyengéd mousse textúrája és vidám, intenzív áfonyás íze, jellegzetesen gyümölcsös-csípős.
70% kakaótartalmú étcsokoládéba borítva. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Két különböző étcsokoládé egy csomagban: egy, a mitikus Maya kakaóval megalkotott étcsokoládé, amelyet Belize-ből vitorláson szállítottak hozzánk, teljesen károsanyag-kibocsátásmentesen. És egy single-origin étcsokoládé, amelyet válogatott kakaóból készítenek az ugandai “Mountains of the Moon” régióból.
Tartalma: 72% Belize “Sail Shipped Cacao” és 70% Uganda
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Ez az összetett, egzotikus és ízletes kakaóbab a perui Amazonas régió rejtett dzsungeléből származik. Ezzel az egy összetevőből álló 100%-os étcsokoládéval igazán megtapasztalhatod ezt a természetes fajtát és az Amazonas összetett ízeit.
A Cuzco régióban találjuk a „Chuncho” kakaót, amely a Machu Picchu alatti Quillabamba-völgyben terem. Tapasztald meg a kakaó frissességét, amely nagy százalékban tartalmaz kakaóvajat a babban, így ez egy krémesen sötét, lágy, egy összetevőből álló 100%-os chuncho étcsokoládé.
A Meltnél a kávét éppen úgy imádják, mint a csokoládét. Megtalálták a tökéletes, single origin, 100% Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező Arabica kávébabot, amely a 70%-os étcsokoládéval a legjobban keverhető. Ezen kívül ízesítőt adtak hozzá a csodálatos, antioxidáns hatású kakaóhúsból, amelyek WOW faktort adnak az serkentő hatású étcsokinak.
Zamat: Füstös karamell nyers kakaóval és frissen őrölt kávészemekkel. Ez a sötét, fülledt, szenvedéllyel teli spanyol étcsokoládé biztosan elcsábít és neked is a kedvenced lesz!
A Chocolate Tree Mezcal 70%-os étcsokoládé története: 400 évvel ezelőtt a spanyol hódítók fedezték fel a kakaószeretet Mexikóban, és az aztékokat is megtanították a lepárlásra.
Beáztattuk a Tabasqueño ősi criollo hibrid kakaóját Mezcalba, az agave szellemét, hogy egy csokoládét hozzunk a vérszomj, az agave és a füst mélyen gazdag jegyeivel.
A Raaka Cranberry Pink Peppercorn fűszeres és fanyar étcsokoládé, amely felpezsdíti a lépéseid.
Az áfonyaport gyümölcsös dominikai kakaóval turmixoljuk, hogy csípős és ragyogó étcsokoládéalapot kapjunk. Ezután minden szeletet díszítünk néhány őrölt illatos rózsaszín borssal, hogy egy csipetnyi rózsás színt kapjunk, enyhén gyümölcsös, édes és igazi fűszeres felütéssel.
A Zotter Squaring The Circle kávés mandulás csokoládé ízletes praliné csak datolyával édesítve: frissen pörkölt mandulából, tiszta kakaóvajból és kakaóbabból készült vegán praliné saját bio + fair kávénkkal kombinálva, frissen pörkölve házon belüli pörkölőnkben.
Intenzív kávéíz, amelyet pörkölt kakaó aroma fokoz, lágyan olvad és természetesen datolyacukorral édesítve.
A datolyacukor őrölt datolyából készül, ami karamellszerűen édeskéssé teszi az ízt.
Ízprofil: intenzív kávé íz, savanyúság nélkül, diós-krémes, finom karamell édességgel és lágy praliné olvadással.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Ehhez a különleges étcsokihoz a kakaóbabot a Tres Hombres vitorlás hajó hozza szélenergiával a Karib-tengerből, és az amszterdami rakpartra szállítja. Ennek a csokoládénak a fogyasztásával támogatod a Tres Hombres-t és a fenntartható közlekedést választod!
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. Partnerük, a Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a jól erjesztett bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten a fermentációra és szárításra, az étcsokit folyamatos minőségellenőrzés mellett készítik.
Vékony szelet étcsokoládéropogós kakaószeletekkel és egy csipetnyi tengeri sóval. A bio Trinitario kakaóbabot közvetlenül a dominikai köztársaságbeli Conacado termelőszövetkezettől vásárolják. Az étcsokoládé, a só és a ropogós falatkák kombinációja finom ízérzetet biztosít. A kakaóbab a „Tres Hombres” vitorlás hajón, tiszta szélerővel négy hónapon keresztül utazik a Karib-tengertől az Atlanti-óceánon át Amszterdamba. Hagyományos módszerekkel és teljes egészében napenergiával készül ez a single origin bio étcsokoládés snack!
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója.
Ez a 65%-os kakaótartalmú étcsokoládé igazi szerelem, amely gyönyörű kakaós változattal és cseresznye, sárgabarack és szultána ízével érkezik hozzád.
Ez az íz már természetesen jelen van a Criollo kakaóban, és a csokoládé könnyed pörkölésén keresztül jut kifejezésre, tiszta élvezet. Ennek a szeletnek a kakaóbabjai a CooAgroNevada női szövetkezettől származnak, a kolumbiai Sierra Nevada de Santa Marta természetvédelmi területről. A kakaóültetvények a ‘Sierra Nevada de Santa Marta’ Nemzeti Park, Kolumbia ezen részének legmagasabb hegylánca lejtőinek lábánál találhatók. Egyedülálló biológiai sokféleségnek ad otthont, és nagy értéket képvisel a helyi közösségek, például az Arhuaco törzs számára.
A kiváló minőségű Criollo kakaóbab gyönyörű, gazdag és összetett ízű.
Criollo kakaóbabból készült 80%-os étcsokoládé Peruból.
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
Ezt a bio és Fairtrade kakaót az Awajun indiánok termesztik a Cenepa és a Rio Santiago folyók partján, az Amazonas esőerdőjében. Tagjai a NorAndino szövetkezetnek, egy körülbelül 5000 tagot számláló szervezetnek, köztük 1800 kakaótermelővel, amely Észak-Peruban, mind a tengerparton, mind az Amazonas oldalán megtalálható.
A NorAndino-t egy speciális projekttel is segítjük. A kakaószüret egy részét saját kakaógyárukban dolgozzák fel. A perui gyár nagyobb, mint az amszterdami, modern gyártósorral rendelkezik a kiváló minőségű bio- és Fairtrade kakaómasszához.
Dominikai étcsokoládé pörkölt kakaóval. Egyedi ízélmény! Az étcsokihoz a kakaót a Tres Hombres vitorlás hajó viszi el Amszterdam kikötőjébe, pusztán szélenergiával.
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. A Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten, ahol a kakaót fermentáclják és szárítják.
A biokakaó kétféleképpen biztosítja a biodiverzitást az ültetvényeken: javítja a talaj szervesanyag-tartalmát, ami megfelelő szinten tartja a talajéletet és javítja a talaj vízháztartását. A fák ültetése által a madarak és rovarok is megtalálják élőhelyüket!
Étcsokoládé brazil diós pralinéval és brazil diódarabokkal keverve.
Amazonasi mandula: egész, frissen pörkölt brazil dió, amely, ahogy a neve is mutatja, Brazíliából származik. Édes, 60%-os kakaótartalmú étcsokoládéba öntve, és házi brazil diós pralinéval kombinálva, hogy finom, vegándiós kényeztetést hozzon létre sima, lágy olvadással.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Étcsokoládémandarin zselével, matcha tea ganache-val és kókuszos pralinéval töltve.
A finomság 3 fokozata: nagyon gyümölcsös, házi mandarin zselé zöld matcha rétegen. Tetején kókuszos praliné, néhány karamellizált kókuszreszelékkel ropogósan feljavított. Izgalmasan más és nem túl édes, 70%-os kakaótartalommal büszkélkedő étcsokoládé bevonattal. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Étcsokoládé mogyorós pralinéval és egész mogyoróval.
Egy ropogós klasszikus: egészben, frissen pörkölt mogyoró étcsokoládéban 60%-os kakaótartalommal, házi készítésű mogyorós pralinéval, csipetnyi fahéjjal és vaníliával kiegészítve. Ráadásul ez a diós kényeztetés teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Köszönet minden dolgozónak, aki keményen dolgozott. Kívül 100% kakaó, belül pedig édes datolyából készült töltelék és datolyacukorral édesített, lágyan olvadó kesudiópraliné jutalmazza. Tiszta gyümölcs, dió és kakaó, teljesen vegán és cukormentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Köszönet minden dolgozónak, aki keményen dolgozott. Kívül 100% kakaó, belül pedig édes datolyából készült töltelék és datolyacukorral édesített, lágyan olvadó kesudiópraliné jutalmazza. Tiszta gyümölcs, dió és kakaó, teljesen vegán és cukormentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.