Taza csokigyár

A Taza története

A amerikai Taza-t Alex Whitmore alapította, aki a mexikói Oaxaca-ban kóstolt először kővel őrölt kakaóból készült csokoládét. Annyira lenyűgözte a kővel őrölt kakaó ízvilága, hogy elhatározta, hogy csokigyárat alapít Somerville-ben. Alex megtanulta hogyan lehet kézzel vésett gránit őrlőköveket készíteni, hogy kevésbe feldolgozott csokoládét csinálhasson. 2005-ben a feleségével, Kathleen Fultonnal, hivatalosan is elindították a Taza-t. Kathleen […]

Kakaó blog, , , , ,
Raaka Chocolate - oko Caribe

A Raaka Chocolate

A Raaka célja, hogy páratlanul ízletes kézműves csokoládékat készítesenek, amelyek ragyogóbbak, merészebbek és gyümölcsösebbek, mint a többi csokoládé. Ezért készül a Raaka minden kézműves csokoládéja pörköletlen kakaóból, egyenesen a termelőktől (bean-to-bar), akikben megbíznak és akiket nagyra becsülnek. A Raaka minden étcsokija vegan, glutén- és szója mentes. A Raaka számára fontos, hogy hozzájáruljon a kakaóbab termelők

Kakaó blog, , , , , ,
Chocolate Tree csapata

A Chocolate Tree

A Chocolate Tree díjnyertes kézműves csokoládékat készít összekötve a fogyasztókat a kakaóval és származási helyével. A Chocolate Tree küldetése, hogy minőségi kézműves csokoládékat készítsenek, miközben hozzájárulnak a biodiverzitás fenntartásához és a helyi termelők megélhetéséhez (Direct Trade). A Chocolate Tree elsősorban Dél- és Közép Amerikai agro-erdészetekből szerzi be a kakaóbabot. A Chocolate Tree a kakaó szárítására

Kakaó blog, , ,
Toak bungalo

Az ecuadori To’ak

A To’ak egy esőerdő-védelmi projektből született, amelyet Jerry Toth társalapító 2007-ben kezdett el Ecuadorban. Nonprofit alapítványán, a Third Millennium Alliance-en (TMA) keresztül segített létrehozni a Jama-Coaque Ökológiai Rezervátumot, amely jelenleg több mint 560 hektárnyi trópusi erdőt véd a partmenti hegység mentén. Itt kezdett el kakaófákat művelni és kézzel csokoládét készíteni egy nádfedeles bambuszházban, az erdő

Kakaó blog, , , , , , ,
Louise Nason - Melt alapítója

A Melt Chocolates története

A londoni Melt Chocolates kézműves csokoládé termékei a legkeresettebb termékeink közzé tartoznak, ezért a partnereinket bemutató cikksorozatunkat velük kezdjük. A Melt-et Louise Nason alapította 2005-ben, a gyermekei, családja, barátai és szomszédai egészségére és boldogságára való törekvés által vezérelve. “A természet tudja a legjobban” – gondolta Louise, mivel nem volt elégedett a hagyományos csokoládékban található magas

Kakaó blog, ,
Vegan túró rudi torta

Vegan túró tudi torta recept

Aki szereti a túrós ételeket annak biztos nagyon ízleni fog a kölesből készült vegan túró rudi torta. Elkészítése gyors és egyszerű. Torta alap 1 csomag Maria keksz (Gullón- glután-tejmentes keksz) őrölve/darálva 100 g növényi vaj (puha) elhagyható- fél dl növényi tej A darált kekszet összekeverjük a vajjal. Ha esetleg nem tapadna össze jól, akkor önts

Étcsokis receptek,

Kakaóbab töret

A kakaóbab töret tisztán és töményen, hozzáadott anyagok nélkül tartalmazza a kakaó előnyös hatóanyagait. A kakaóbab töret krendszeres fogyasztása megelőzhető számos egészségügyi probléma. A nyers kakaóbab rendelkezik a legmagasabb antioxidáns tartalommal. A kakaóbab antioxidáns tartalma magasabb az áfonyáénál is. A nyers kakaóbab súlyának több mint tíz százalékát teszik ki az antioxidáns hatású flavonoidok. A kakaóbab

Kakaó blog,
babos vegan brownie recept

Vörösbabos gluténmentes, vegán brownie recept

Akár karantén brownienak is hívhatnánk 🙂 A karantén miatt biztos mindenkinek van otthon babkonzerve. 😊 Itt a remek alkalom, hogy a sablonos felhasználása helyett, valami újat, izgalmasat alkothassunk belőle, például vörösbabos browniet! Nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de nekem mindig marad 2-3 banán, ami már nagyon túlérett. Ételt kidobni nem szeretek és főleg

Étcsokis receptek, , , ,
étcsokis brownie recept

Édesburgonyás csokoládés vegán, gluténmentes brownie recept

Egy egyszerűen elkészíthető és rendkívül finom édesburgonyás vegán és gluténmentes brownie receptet osztunk meg veletek, mely gyorsan elkészíthető és bizonyára mindenki kedvelni fogja majd. Hozzávalók 400 g édesburgonya 120 g étcsokoládé / 200 g Toak étcsokoládépor 1 dl rizstej 80 g kókuszolaj 60 g kókuszliszt 100 g datolyaszirup (agavé vagy nádcukor) – az édesítés függ

Étcsokis receptek, , , ,

Minden amit a csokiról tudni érdemes

A csokoládé évszázadok óta jelen van életünkben és ezalatt az idő alatt rengeteget változott is. Összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat és fogalmakat, amit a csokiról tudni érdemes. Talán azt hiszed, hogy már mindent tudsz a csokiról és az étcsokikról. Például minél magasabb a kakaótartalom, annál keserűbb a csokoládé. Vagy hogy a single-origin címke azt jelenti, hogy

Kakaó blog, , ,
Shopping Cart
Scroll to Top