Skip to content
Kezdőlap » Hírek, események » A Zotter története

A Zotter története

5
(5)

A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A szokatlannak tűnő termékek, mint a “kender szelet”, a “vicces pite”, vagy a “skarlátvörös futóbab tekercs korianderrel” regionális hírnevet hoztak a Zotternek.

A Zotter hamarosan elkezdett saját csokoládét készíteni a hátsó irodában és feltalálta a “kézzel-kanalazott” csokoládé készítési módszert, amely a kézimunka és a találékonyság ötvözete: a csokoládét rétegekre bontotta és különböző töltelékekkel töltötte meg. Szintén újdonság volt a 70 g-os méret és a csokoládé bevonat a kockás törésminta helyett.

1994-től kezdve a csokoládék külső csomagolásán megjelentek a kis művészi remekművek, amelyek Andreas Gratze alkotásai. 1999-ben megnyílt a Zotter csokoládé gyár az egykori családi birtokon. 2007-ben tovább bővült a gyár és kezdetét vette a bean-to-bar csokoládé készítés.

Zotter Labooko Opus 5
Zotter Labooko Opus 5 bean-to-bar étcsokoládé

A Zotter sokat fektetett be a csokoládé feldolgozásába, közvetlenül a kakaóbabtól kezdve. A Fair Trade biokakaót közvetlenül, pörkölten, őrölve és párolva vásárolják meg. Insourcing az outsourcing helyett: Josef Zotter mára azon kevés független bean-to-bar gyártók egyike Európában, amely kizárólag organikus és tisztességes kereskedelmi minőségben termel.

2020-ban megjelent Josef Zotter, Johannes Gutmann és Robert Rogner “Egy új gazdaság” című könyve (Eine neue Wirtschaft): a Covid-járvánnyal kapcsolatos tapasztalataink is lehetőséget adnak az újrakezdésre. A gazdaságnak az embereket kell szolgálnia, nem fordítva. Tervezzük újra a gazdaságot és töltsük meg tartalmas és fenntartható célokkal, amelyek mindannyiunk számára előnyösek.

Mennyire tetszett?

Kattints a csillagra

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatszám 5

Még nem érkezett értékelés...