Kakaó és étcsoki blog

Melt 70%-os étcsokoládé tengeri sóval

A legjobb minőségű étcsokoládék

Aki igényes vásárló az a csokoládéból is legjobb minőséget keresi. De milyenek a legjobb minőségű étcsokoládék és hol lehet őket ...
Bővebben
Chocolate Tree Porcelana 85%-os étcsokoládé

Bemutatkoznak a Chocolate Tree étcsokoládéi

A skót étcsokoládé manufaktúra, a Chocolate Tree mottója: az Istenek eledele a Földre hozva. A Chocolate Tree Belize-ben termelt agro-erdészetből ...
Bővebben
Darkest Desire Életmód Klub

Az étcsokoládé fogyasztás, mint életmód

A kakaót az indiánok az Istenek italának nevezték, fogyasztására fontos szertartások alkalmával került sor. A magas kakaótartalmú étcsokoládék lehetővé teszik ...
Bővebben
Ritual 100% organikus étcsokoládé

Bemutatkoznak a 100%-os étcsokoládék

A 100%-os étcsokoládékat általában kevesen szeretik, pedig a bean-to-bar, kézműves termékek kifejezetten ízletesek is tudnak lenni. Nem csak saját használatra, ...
Bővebben
Melt bean-to-bar étcsokoládé

Melt étcsokoládé Magyarországon

Már nem csak a Selfridgesben és Nothing Hillen, de a www.etcsokibolt.hu webáruházban is kaphatóak a vegan Melt étcsokoládék. A Melt ...
Bővebben
banánkenyér étcsokoládéval

Banánkenyér Zotter étcsokoládéval

Amióta Csabával együtt dolgozok az étcsokoládé szenvedélyen, azóta kísért azaz érzés, hogy megosszam veletek azokat a recepteket, amikhez étcsokoládét használok ...
Bővebben
bean to bar kakaó

Bean to bar – mi van a címke mögött?

Számtalan kézműves étcsokoládén láthatjuk a 'bean to bar' címkét, mint a minőség védjegyét. De mit is jelent valójában a 'bean ...
Bővebben
Taza forró csoki recept

Forró csoki a Taza mexikói korongjából

Mexikóban és Közép és Dél Amerika más helyein a csokoládét eredetileg italként fogyasztották. A kakaót megőrölték, összekeverték vízzel és fűszerekkel ...
Bővebben
egészséges étcsokoládé

Csokoládé és egészség

A közvélekedés nem tartja a csokoládét kifejezetten egészséges tápláléknak, mivel főleg csak kakaót, cukrot és zsírt tartalmaz. Azonban ez a ...
Bővebben
Criollo, Forastero, Trinitario kakaó bab

A kakaóbab

Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét ...
Bővebben